Herzförmige Brownies
einfach und schlicht mit hervorragendem Ergebnis
Das
Rezept habe ich in diesem Blog
gefunden, weil ich etwas Schnelles, schokoladiges gesucht habe.
Rezept
für eine Backform ca. 24x24 cm:
90 g
|
Zartbitter
Schokolade
|
90 g
|
Butter
|
2 Stck.
|
Eier
|
120 g
|
Braunen
Zucker
|
1 Pckg.
|
Vanillezucker
|
70 g
|
Mehl
|
1 Prise
|
Salz
|
Evtl.
zur Deko
|
gehackte
Nüsse oder Puderzucker
|
Zubereitung:
Den Ofen auf 180º vorheizen.
Die Form einfetten mit Öl und darauf das Backpapier legen.
Je kleiner die Form ist, desto höher werden die Brownies.
Die Schokolade und Butter in kleine Stücke schneiden und auf dem Herd bei niedriger Temperatur verschmelzen. Wenn die Masse flüssig ist, sofort vom Herd nehmen, damit sie nicht verbrennt.
Die Eier in einer Schüssel zusammen mit dem braunen Zucker und Vanillezucker cremig schlagen.
Die Schoko-Butter-Masse zu den geschlagenen Eier nach und nach mit einem Küchenschaber behutsam unterrühren.
Den Ofen auf 180º vorheizen.
Die Form einfetten mit Öl und darauf das Backpapier legen.
Je kleiner die Form ist, desto höher werden die Brownies.
Die Schokolade und Butter in kleine Stücke schneiden und auf dem Herd bei niedriger Temperatur verschmelzen. Wenn die Masse flüssig ist, sofort vom Herd nehmen, damit sie nicht verbrennt.
Die Eier in einer Schüssel zusammen mit dem braunen Zucker und Vanillezucker cremig schlagen.
Die Schoko-Butter-Masse zu den geschlagenen Eier nach und nach mit einem Küchenschaber behutsam unterrühren.
Das Mehl
sieben und Salz untermischen und vorsichtig in der Teigmasse
unterrühren – achtgeben, dass das Volumen nicht verringert
wird.
Den Teig in die vorbereitete Form geben und bei 180º
Grad für ca. 10 – 20 Minuten ausbacken (je nach Stärke des Teiges
– Zahnstocherprobe!)
Nach dem Herausnehmen in der Form abkühlen
lassen und danach die entsprechende Form ausstechen (in meinem
Beispiel mit Herzformen) und dekorieren.
Браунис сърца
Продукти: (квадратна тава с размер: 24x24 см.)
90 г
|
черен
шоколад
|
90 г
|
краве
масло
|
2
|
яйца
|
120 г
|
кафява
захар
|
1
пакетче
|
ванилена
захар
|
70 г
|
брашно
|
1 щипка
|
сол
|
Декорация
|
счукани
ядки;
Дулсе де лече |
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.
Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Сладкишa се изпичa за около 10 минути.
Ако е по-висок, може да са необходими до 20 минути.
При всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми, в случая сърца.
Декорирайте по желание с ядки или дулсе де лече .
Да ви е сладко!
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.
Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Сладкишa се изпичa за около 10 минути.
Ако е по-висок, може да са необходими до 20 минути.
При всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми, в случая сърца.
Декорирайте по желание с ядки или дулсе де лече .
Да ви е сладко!
Страхотни са се получили, радвам се, че ги сподели. Вече съм сигурна, че рецептата е перфект!:) Наистина са много красиви! Поздрави!
AntwortenLöschen