Quinoa-Salat mit Avocado und Parmesan
Quinoa, das Gold der Inkas auf unserem Teller
Rezept
für 4 Personen:
100 g
|
|
1 Stck.
|
Avocado
|
50 g
|
Parmesan
|
2 Stck.
|
Tomaten
|
Saft
|
Von
einer Zitrone
|
2 Zehen
|
Knoblauch
|
1 Stck.
|
Frühlingszwiebel
|
nach
Geschmack
|
Salz und
Pfeffer
|
Zubereitung:
Quinoa
ca. 15 – 20 Min. kochen, bis das Wasser komplett verdampft ist. –
Verhältnis 1 Teil Quinoa, 4 Teile Wasser.
Tomaten und Avocado klein schneiden und passieren.
Die passierte Masse zum Quinoa geben.
Die Frühlingszwiebel und den Knoblauch dazugeben und abschmecken mit Salz und Pfeffer.
Am Schluss noch den geriebenen Parmesan darunter mischen.
Tomaten und Avocado klein schneiden und passieren.
Die passierte Masse zum Quinoa geben.
Die Frühlingszwiebel und den Knoblauch dazugeben und abschmecken mit Salz und Pfeffer.
Am Schluss noch den geriebenen Parmesan darunter mischen.
100 г
|
киноа
|
1 бр.
|
авокадо
|
50 г
|
|
2 бр.
|
домати
|
лимонов сок
|
|
чесън
|
|
1 стрък
|
пресен
лук
|
|
сол
и черен пипер
|
Начин
на приготвяне:
Киноатa се вари в съотношение 1:4 вода 15-20 минути от завиране докато напълно се изпари течността.
Авокадото и накълцаните домати се слагат в робот/блендер и се пасират.
Сосът от авокадо се изсипва въху киноатa
Добавя се към соса стрък пресен лук и чесънa
Прибавя се настърганият кашкавал.сол и черен пипер,
Разбърква се и е готово.
Добър апетит!
Киноатa се вари в съотношение 1:4 вода 15-20 минути от завиране докато напълно се изпари течността.
Авокадото и накълцаните домати се слагат в робот/блендер и се пасират.
Сосът от авокадо се изсипва въху киноатa
Добавя се към соса стрък пресен лук и чесънa
Прибавя се настърганият кашкавал.сол и черен пипер,
Разбърква се и е готово.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво,
за което предварително ви благодаря!
Lijep za oko, zdrav obrok!
AntwortenLöschenТази салатка е съвсем по мой вкус! Ще я пробвам :)
AntwortenLöschenПоздрави!