Gefüllte Paprika mit Reis auf bulgarische Art
Постни пълнени чушки
Rein pflanzlich kochen und genießen!
Традиционно ястие за Бъдни вечер!
Zutaten für 5 - 6 Personen:
5 - 6 Stck. (je nach Größe)
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Paprikaschoten
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200 g
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Reis
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2 Stck.
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Zwiebeln
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1 Stange
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Lauch
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2 Stck.
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Knoblauchzehen
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1 Stck.
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Karotte
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100 ml
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Öl
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20 g
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Mehl
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400 g
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geriebene, frische Tomaten oder Dosentomaten
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2 Stck.
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Lorbeerblätter
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1 TL
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süßes Paprikapulver
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1 TL
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Thymian
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nach Geschmack
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Salz und Pfeffer
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zum Bestreuen nach Wunsch
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Petersilie
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Zubereitung:
Das Gemüse kleinschneiden.
Die Hälfte des Öls erhitzen und das Gemüse darinnen ca. 1 Minute andünsten.
Das süße Paprikapulver und den Reis dazugeben und weiter auf niedriger Temperatur andünsten, bis der Reis glasig ist.
Eine Tasse warmes Wasser oder Gemüsebrühe dazugießen, mit Salz und Pfeffer abschmecken und köcheln lassen, bis es vom Reis aufgenommen ist.
Von der Platte nehmen, mit Thymian und falls notwendig, nochmal mit Salz und Pfeffer würzen und abkühlen lassen.
Die Tomaten und die Lorbeerblätter in die Backform geben.
Die Paprikaschoten entstielen und entkernen, innen Salzen und zu 2/3 mit dem abgekühlten Reis füllen.
Die Öffnung der Paprika in Mehl drücken und in die Backform legen.
Eine Tasse warmes Wasser in die Backform gießen und die Paprikaschoten mit dem restlichen Öl beträufeln.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °С auf unterer Schiene für ca. 90 Minuten, bis die Flüssigkeit fast verdunstet ist und eine dicke Soße entstanden ist, backen.
Nach der Hälfte der Backzeit die Paprikaschoten einmal wenden, damit sie auf beiden Seiten eine appetitliche Kruste bekommen.
Nach Wunsch mit Petersilie bestreuen und servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
Die Hälfte des Öls erhitzen und das Gemüse darinnen ca. 1 Minute andünsten.
Das süße Paprikapulver und den Reis dazugeben und weiter auf niedriger Temperatur andünsten, bis der Reis glasig ist.
Eine Tasse warmes Wasser oder Gemüsebrühe dazugießen, mit Salz und Pfeffer abschmecken und köcheln lassen, bis es vom Reis aufgenommen ist.
Von der Platte nehmen, mit Thymian und falls notwendig, nochmal mit Salz und Pfeffer würzen und abkühlen lassen.
Die Tomaten und die Lorbeerblätter in die Backform geben.
Die Paprikaschoten entstielen und entkernen, innen Salzen und zu 2/3 mit dem abgekühlten Reis füllen.
Die Öffnung der Paprika in Mehl drücken und in die Backform legen.
Eine Tasse warmes Wasser in die Backform gießen und die Paprikaschoten mit dem restlichen Öl beträufeln.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °С auf unterer Schiene für ca. 90 Minuten, bis die Flüssigkeit fast verdunstet ist und eine dicke Soße entstanden ist, backen.
Nach der Hälfte der Backzeit die Paprikaschoten einmal wenden, damit sie auf beiden Seiten eine appetitliche Kruste bekommen.
Nach Wunsch mit Petersilie bestreuen und servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти:
5-6 бр. (според големината)
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чушки за пълнене
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1 ч. ч. (200 г)
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бял ориз
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2 глави
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лук
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1 стрък
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праз
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2 скилидки
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чесън
|
1 бр.
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морков
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100 мл.
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олио
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20 г
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брашно
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400 г
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настъргани пресни или консервирани домати
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2 бр.
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дафинови листа
|
1 ч. л.
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червен пипер
|
1 ч. л.
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чубрица
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на вкус:
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сол, червен пипер
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по желание за поръсване
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магданоз
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Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на ситно.
Сгорещете половината олио и запържете нарязаните зеленчуци за около минута.
Прибавете червения пипер и ориза, разбъркайте и запържете на слаб огън, докато стане "прозрачен".
Добавете 1 ч. ч. топла вода, овкусете със сол и чер пипер и оставете да къкри, докато поеме водата.
Отстранете от огъня, подправете с чубрица, ако е необходимо с още чер пипер, сол и оставете да се охлади.
Изсипете доматите в тавичката за печене и добавете дафиновите листа.
Почистете чушките от дръжките и семето, посолете ги отвътре и ги напълнете до 2/3 с охладената оризова смес.
Потопете отвора на чушките в брашно и ги наредете върху доматите в тавичката.
Добавете още една чаша топла вода и полейте чушките с останалата мазнина.
Печете в предварително загряна на 180 фурна, на най-долната шина за около 90 минути, докато течноса почти се изпари.
По средата на печенето може да обърните чушките, за да се запекат и от двете страни.
По желание ги поръсете със ситно нарязан магданоз и ги поднесете.
Добър апетит!
Сгорещете половината олио и запържете нарязаните зеленчуци за около минута.
Прибавете червения пипер и ориза, разбъркайте и запържете на слаб огън, докато стане "прозрачен".
Добавете 1 ч. ч. топла вода, овкусете със сол и чер пипер и оставете да къкри, докато поеме водата.
Отстранете от огъня, подправете с чубрица, ако е необходимо с още чер пипер, сол и оставете да се охлади.
Изсипете доматите в тавичката за печене и добавете дафиновите листа.
Почистете чушките от дръжките и семето, посолете ги отвътре и ги напълнете до 2/3 с охладената оризова смес.
Потопете отвора на чушките в брашно и ги наредете върху доматите в тавичката.
Добавете още една чаша топла вода и полейте чушките с останалата мазнина.
Печете в предварително загряна на 180 фурна, на най-долната шина за около 90 минути, докато течноса почти се изпари.
По средата на печенето може да обърните чушките, за да се запекат и от двете страни.
По желание ги поръсете със ситно нарязан магданоз и ги поднесете.
Добър апетит!
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Гери,
AntwortenLöschenчудесни стават постните пиперки, могат да се смесят различни зърна.Винаги ги правя с пълнеж от ориз и булгур.Чудни пиперки са и твоите.
Поздрави !