Sauerkrautauflauf mit Schinken
Запеканка с кисело зеле и шунка
Ungewöhnlich, schnell, preiswert und saulecker!
Необичайна, бърза, евтина рецепта, но пък уникално вкусна!
Необичайна, бърза, евтина рецепта, но пък уникално вкусна!
Zutaten:
500 g
|
hausgemachtes Sauerkraut oder aus der Dose
|
1 m.-große
|
Zwiebel
|
200 g
|
rohen Schinken, gewürfelt
|
500 g
|
Hackfleisch
|
200 ml
|
Sahne
|
200 g
|
Schmand oder Creme fraiche
|
200 ml
|
Ketchup
|
50 ml
|
Tabasco
|
nach Geschmack
|
Paprikapulver, Salz und Pfeffer
|
Zubereitung:
In einer Pfanne das Hackfleisch zusammen mit den Zwiebeln anbraten, bis das Fleisch krümelig ist, und in eine Auflaufform umfüllen.
Den Schinken in der Pfanne andünsten und anschließend das Sauerkraut und das Ketchup mit dem Tabasco hinzufügen. Alles ein wenig köcheln lassen, bis das Sauerkraut weich ist, dann ebenfalls in die Auflaufform geben.
Sahne, Schmand und die Gewürze zusammenrühren und über den Auflauf gießen.
Ca. 15 min bei 200°C (Umluft) im Backofen überbacken.
Dazu passt frischer Salat oder Püree nach Wahl.
Lasst es euch schmecken!
Tipp:
- Anstatt Ketchup mit Tabasco geht auch fertige Chili- oder Zigeunersauce aus der Flasche.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти:
500 г
|
домашно кисело зеле или консервирано
|
1 средна глава
|
лук
|
200 г
|
пушена шунка, нарязана на кубчета
|
500 г
|
кайма
|
200 мл.
|
сметана
|
200 г
|
заквасена сметана
|
200 мл
|
кетчуп
|
50 мл.
|
Табаско сос
|
на вкус
|
червен пипер, сол и черен пипер
|
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета.
В тиган запържете каймата заедно с лука, докато каймата стане на “трохи“ ,а след това ги изсипете в тавичката за печене (1 слой).
Запържете шунката в същия тиган, а след това добавете нарязаното кисело зеле, кетчупа и Табаско соса.
Разбъркайте и оставете да по къкри за кратко на умерен огън, докато поомекне зелето, а след това изсипете сместа в тавичката за печене, върху каймата (2 слой).
Разбъркайте в купа сметаната, заквасената сметана и подправките и ги изсипете равномерно върху зелето (3 слой).
Печете в предварително загряна на 200 °С, с вентилатор фурна за около 15 минути.
Сервирайте със салата според сезона или с пюре по ваш избор.
Да ви е сладко!
В тиган запържете каймата заедно с лука, докато каймата стане на “трохи“ ,а след това ги изсипете в тавичката за печене (1 слой).
Запържете шунката в същия тиган, а след това добавете нарязаното кисело зеле, кетчупа и Табаско соса.
Разбъркайте и оставете да по къкри за кратко на умерен огън, докато поомекне зелето, а след това изсипете сместа в тавичката за печене, върху каймата (2 слой).
Разбъркайте в купа сметаната, заквасената сметана и подправките и ги изсипете равномерно върху зелето (3 слой).
Печете в предварително загряна на 200 °С, с вентилатор фурна за около 15 минути.
Сервирайте със салата според сезона или с пюре по ваш избор.
Да ви е сладко!
Препоръка:
- Може да замените кетчупа и Табаско соса със същото количество чили сос или друг вид лютив сос.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri