Grüne Bohnen-Kartoffel-Eintopf
Яхния от зелен фасул с картофи
Schnell und einfach gemacht und sehr lecker!
Бързо, лесно и много вкусно!
Zutaten:
500 g
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frische, grüne Bohnen
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500 g
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geschälte Kartoffeln
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2 Stck.
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Zwiebeln
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2 Stck.
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Karotten
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2 Stck.
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geriebenen Tomaten oder 150 g Tomatensaft
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1 Stck.
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Paprika
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3 - 4 Stck.
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Knoblauchzehen
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4 EL
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Öl
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1 TL
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süßes Paprikapulver
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nach Geschmack
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Salz und Pfeffer
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½ Bund
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Petersilie oder Schnittlauch
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Zubereitung:
Die grünen Bohnen putzen, waschen und auf mundgerechte Stücke brechen.
Die Zwiebeln, Karotten und die Paprika kleinschneiden und die Kartoffeln grob würfeln.
Den Paprika, die Zwiebeln und die Karotten in heißem Öl andünsten und mit Paprikapulver bestreuen. Gut verrühren und einen Schuss Wasser zugeben.
Die Kartoffeln und Bohnen dazugeben und ca. 10 Min. köcheln lassen.
Anschließend noch die geriebenen Tomaten dazugeben und mit warmen Wasser auffüllen, bis das Gemüse knapp bedeckt ist.
Das Gefäß mit einem Deckel abdecken und noch ca. 20 - 25 Minuten leicht köcheln lassen, bis das Gemüse weich ist.
Den Knoblauch 10 Minuten vor Ende der Kochzeit kleinschneiden und dazugeben und ggf. nochmals mit etwas heißem Wasser auffüllen. Evtl. nochmals mit Salz und Pfeffer abschmecken und zu Ende garen lassen.
Vor dem Servieren noch mit kleingeschnittenem Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst es euch schmecken.
Die Zwiebeln, Karotten und die Paprika kleinschneiden und die Kartoffeln grob würfeln.
Den Paprika, die Zwiebeln und die Karotten in heißem Öl andünsten und mit Paprikapulver bestreuen. Gut verrühren und einen Schuss Wasser zugeben.
Die Kartoffeln und Bohnen dazugeben und ca. 10 Min. köcheln lassen.
Anschließend noch die geriebenen Tomaten dazugeben und mit warmen Wasser auffüllen, bis das Gemüse knapp bedeckt ist.
Das Gefäß mit einem Deckel abdecken und noch ca. 20 - 25 Minuten leicht köcheln lassen, bis das Gemüse weich ist.
Den Knoblauch 10 Minuten vor Ende der Kochzeit kleinschneiden und dazugeben und ggf. nochmals mit etwas heißem Wasser auffüllen. Evtl. nochmals mit Salz und Pfeffer abschmecken und zu Ende garen lassen.
Vor dem Servieren noch mit kleingeschnittenem Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst es euch schmecken.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
Необходими продукти:
500 г
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пресен зелен фасул
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500 г
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обелени картофи
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2 средни глави
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лук
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2 бр.
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моркови
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2 бр. (150 г)
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настъргани домати (доматен сок)
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1 бр.
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чушка
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3-4 скилидки
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чесън
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4 с. л.
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олио
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1 ч. .л.
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червен пипер
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на вкус
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сол и чер пипер
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½ връзка
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пресен магданоз или див лук
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Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и начупете на едри парчета зеления фасул.
Нарежете лукът, морковите и чушката на дребно, а картофите на по-едри парчета.
В затопленото олио запържете ситно нарязаните лук, моркови и чушка.
Поръсете с червения пипер, разбъркайте и налейте малко вода.
Прибавете нарязаните картофи, начупения зелен фасул и оставете да се задушат за около десетина минути.
Добавете настърганите домати, налейте 1-2 чаши гореща вода, толкова че зеленчуците да се покрият с водата.
Покрийте ястието с капак и оставете на слаб огън да къкри, докато зеленчуците омекнат за около 20-25 минути.
Десетина минути преди да го свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън, ако е необходимо добавете още малко гореща вода.
Подправете на вкус с черен пипер и сол и оставете яденето да доври, докато картофите и фасула станат напълно готови.
Поднасете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
Нарежете лукът, морковите и чушката на дребно, а картофите на по-едри парчета.
В затопленото олио запържете ситно нарязаните лук, моркови и чушка.
Поръсете с червения пипер, разбъркайте и налейте малко вода.
Прибавете нарязаните картофи, начупения зелен фасул и оставете да се задушат за около десетина минути.
Добавете настърганите домати, налейте 1-2 чаши гореща вода, толкова че зеленчуците да се покрият с водата.
Покрийте ястието с капак и оставете на слаб огън да къкри, докато зеленчуците омекнат за около 20-25 минути.
Десетина минути преди да го свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън, ако е необходимо добавете още малко гореща вода.
Подправете на вкус с черен пипер и сол и оставете яденето да доври, докато картофите и фасула станат напълно готови.
Поднасете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
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Чудесно постно ястие за лятото.
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