Saftige Makronen mit Quark
Коледни кокосови сладки с извара
schnell, saftig und lecker
вкусни, сочни и бързи за приготвяне
Zutaten , ergibt ca. 65 Makronen:
200 - 250 g
|
Kokosraspeln
|
150 g
|
Puderzucker oder Zucker
|
65 g
|
Magerquark
|
4
|
Eiweiß
|
4 Tropfen
|
Bittermandelöl oder 1 TL Zitronensaft
|
1 Päckchen.
|
Vanillezucker
|
1 Prise
|
Salz
|
n. B
|
Oblaten
|
Zubereitung:
Die Eiweiße mit dem Salz zu steifem Schnee schlagen.
Langsam den Zucker und Vanillezucker einrieseln lassen und noch etwa 5 Minuten weiter schlagen.
Dann Quark, Zitronensaft und Kokosraspeln hinzufügen.
Mit zwei Teelöffeln Häufchen von der Kokosmasse abstechen und auf ein, mit Backpapier belegtes Backblech oder auf Oblaten setzen.
Danach im vorgeheizten Backofen bei 200 °C ca. 15 Minuten (bei Umluft 175°C ca. 10-12 Minuten) backen.
Langsam den Zucker und Vanillezucker einrieseln lassen und noch etwa 5 Minuten weiter schlagen.
Dann Quark, Zitronensaft und Kokosraspeln hinzufügen.
Mit zwei Teelöffeln Häufchen von der Kokosmasse abstechen und auf ein, mit Backpapier belegtes Backblech oder auf Oblaten setzen.
Danach im vorgeheizten Backofen bei 200 °C ca. 15 Minuten (bei Umluft 175°C ca. 10-12 Minuten) backen.
Tipp:
- Sie können die gebackenen Kokosmakronen noch in die geschmolzene Schokoladenkuvertüre tupfen oder mit Schokoladenguss überziehen.
Guten Gelingen!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
200 - 250 г
|
кокосови стърготини
|
150 г
|
пудра или кристална захар
|
65 г
|
извара
|
4
|
белтъка
|
4 капки
|
бадемов аромат или 1 ч.л. лимонов сок
|
1 пакетче
|
ванилова захар
|
1 щипка
|
сол
|
по желание:
|
облати за печене (може и без тях)
|
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксера белтъците заедно с щипка сол на сняг.
Прибавете към разбитите белтъци малко по малко захарта и ваниловата захар, като продължавате да бъркате още 5 минути, докато получите твърда белтъчна смес като за целувки.
След това добавете изварата, лимоновия сок, кокосовите стърготини и разбъркайте сместа добре със силиконова лъжица.
С помощта на две чаени лъжици гребете от кокосовата смес, след това поставете кокосовите хълмчета в покрита тава с хартия за печене или върху разпределените облати.
След това печете сладките в предварително загряната на 200 ° С фурна за около 15 минути (вентилатор 175 ° С за около 10-12 минути).
Прибавете към разбитите белтъци малко по малко захарта и ваниловата захар, като продължавате да бъркате още 5 минути, докато получите твърда белтъчна смес като за целувки.
След това добавете изварата, лимоновия сок, кокосовите стърготини и разбъркайте сместа добре със силиконова лъжица.
С помощта на две чаени лъжици гребете от кокосовата смес, след това поставете кокосовите хълмчета в покрита тава с хартия за печене или върху разпределените облати.
След това печете сладките в предварително загряната на 200 ° С фурна за около 15 минути (вентилатор 175 ° С за около 10-12 минути).
По желание:
- Можете да потопите или украсите изпечените сладки в разтопен шоколад или да ги покриете с шоколадова глазура.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri