Montag, 30. Dezember 2013

Haselnusstaler - Коледни бисквити с лешници

Sehr mürbe Plätzchen - die gehören Weihnachten einfach dazu!
Вълшебни и страхотни на вкус...



Zutaten:
115 g
Mehl
100 g
Butter
75 g
Gemahlene Haselnüsse
50 g
Zucker
1
Eigelb
1 Msp.
Salz
Zum Bestreuen
Puderzucker
Zubereitung:
Das Mehl auf eine Arbeitsfläche sieben und in die Mitte eine Mulde drücken, in die das Eigelb hinein gegeben wird.
Zucker, Salz und Haselnüsse über das Mehl streuen.
Die Butter in Flöckchen über das Mehl schneiden.
Alle Zutaten zu einem glatten Teig verkneten.
Den Teig in Folie wickeln und ca. 45 Minuten im Kühlschrank ruhen lassen.
Das Backblech mit Backpapier auslegen.
Danach vom Teig walnussgroße Stücke abreißen und in der Handinnenfläche nochmals kneten und dann zu einer Kugel formen und diese auf das Backblech legen und mit einer Gabel leicht eindrücken.
Im vorgeheizten Backofen bei 160 °C Heißluft ca. 8 - 10 Min backen.
Die abgekühlten Taler mit Puderzucker bestreuen.
Guten Gelingen!

Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.



Продукти:
115 г
брашно
100 г
масло
75 г
смлени лешници
50 г
захар
1
жълтък
1 щипка
сол
за поръсване:
пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното на работната повърхност, направете дупка в средата на купчинката и сложете жълтъка в нея. Изсипете захарта, солта и смлените лешници върху брашното.
Прибавете отгоре също нарязаното на малки парченца масло.
Омесете всички продукти до получаването на меко тесто, което оформяте на топка, увивате във фолио и го поставяте в хладилника за 45 минути.
Застелете тавата в която ще печете със лист хартия за печене.
След това откъсвайте от тестото парчета колкото орех, омесете ги в дланта си и след това ги оформете на топка.
Поставете оформените топчета в тавата и ги натиснете отгоре леко с вилица.
В предварително загряната фурна на 160 °C горещ въздух / вентилатор печете сладките за около 8 - 10 минути.
Оставете сладките да се охладят напълно и след това по желание ги поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly