Chicorée-Suppe
von Irène
Супа-цикория от Ирене
Zutaten
für 4 Portionen:
1
kg
|
Chicorée,
Blätter längs in dünne Streifen geschnitten
|
1
Stange
|
Lauch,
in dünnen Ringen ( nur das weiße )
|
1
|
Kartoffel
|
25
g
|
Butter
|
1
EL
|
Zucker
|
1L
|
Hühnerbrühe
|
100
ml
|
Sahne
oder Crème Fraîche
|
Nach
Geschmack:
|
Salz
und Pfeffer evtl. Chili
|
2
EL
|
gehackte
Schnittlauch oder Petersilie
|
Zubereitung:
Den
Chicorée waschen und teilen, den bitteren Kern keilförmig
herausschneiden, danach in feine Streifen schneiden.
Die
Lauch putzen, waschen und in Streifen schneiden.
Die Kartoffel schälen und in Würfel schneiden.
Den Chicorée und Lauch in der heiße Butter ca. 5 Minuten dünsten.
Dann 1 EL Zucker dazugeben, umrühren und ein bisschen karamellisieren lassen.
Mit der Brühe ablöschen und Kartoffeln dazugeben.
Mit Salz, Pfeffer und Chili würzen und 30 Minuten köcheln lassen.
Anschließend die Sahne dazugeben und pürieren.
Mit gehackter Petersilie oder Schnittlauch großzügig bestreuen und heiß servieren.
Guten Appetit.
Tipp:
Wem der Chicorée zu bitter ist, der kann ihn für 5-10 Minuten in lauwarmes Salzwasser legen oder mit heißem Wasser waschen. Allerdings werden so auch einige Nährstoffe „ausgewaschen“.
Quelle
Die Kartoffel schälen und in Würfel schneiden.
Den Chicorée und Lauch in der heiße Butter ca. 5 Minuten dünsten.
Dann 1 EL Zucker dazugeben, umrühren und ein bisschen karamellisieren lassen.
Mit der Brühe ablöschen und Kartoffeln dazugeben.
Mit Salz, Pfeffer und Chili würzen und 30 Minuten köcheln lassen.
Anschließend die Sahne dazugeben und pürieren.
Mit gehackter Petersilie oder Schnittlauch großzügig bestreuen und heiß servieren.
Guten Appetit.
Tipp:
Wem der Chicorée zu bitter ist, der kann ihn für 5-10 Minuten in lauwarmes Salzwasser legen oder mit heißem Wasser waschen. Allerdings werden so auch einige Nährstoffe „ausgewaschen“.
Quelle
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
1
кг.
|
цикория,
листата нарязани по дължина на тънки
ивици
|
1
стрък
|
праз
от тънки кръгчета (само бялата част)
|
1
|
картоф
|
масло
|
|
1
с.л.
|
захар
|
1
литър
|
пилешки
бульон
|
100
мл.
|
готварска
сметана
|
на
вкус:
|
сол,
черен пипер и чили на прах
|
1
с.л.
|
Начин
на приготвяне:
Измийте цикорията, разполовете е по дължина, изрежете горчивия кочан, а след това е нарежете на тънки ивици.
Почистете и измийте праза и го нарежете на колелца.
Обелете картофа и го нарежете на кубчета.
Запържете цикорията и праза в сгорещеното масло за около 5 минути.
Добавете захарта, разбъркайте и оставете за кратко да се карамелизира.
След това изсипете бульона да кипне, а след като кипне добавете нарязаните на кубчета картофи.
Подправете със сол, черен пипер и чили на вкус и оставете супата да къкри на слаб огън за 30 минути.
Накрая добавете сметаната към супата и е пасирайте.
Поръсете обилно супичката със ситно нарязан магданоз или див лук и е сервирайте гореща.
Да ви е сладко!
Съвет:
На който цикорията му е горчива, може да е накисне предварително в хладка солена вода за около 5-10 минути или да е измие с топла вода, но не забравяйте че, по този начин също се "измиват" някой полезни вещества.
Източник
Измийте цикорията, разполовете е по дължина, изрежете горчивия кочан, а след това е нарежете на тънки ивици.
Почистете и измийте праза и го нарежете на колелца.
Обелете картофа и го нарежете на кубчета.
Запържете цикорията и праза в сгорещеното масло за около 5 минути.
Добавете захарта, разбъркайте и оставете за кратко да се карамелизира.
След това изсипете бульона да кипне, а след като кипне добавете нарязаните на кубчета картофи.
Подправете със сол, черен пипер и чили на вкус и оставете супата да къкри на слаб огън за 30 минути.
Накрая добавете сметаната към супата и е пасирайте.
Поръсете обилно супичката със ситно нарязан магданоз или див лук и е сервирайте гореща.
Да ви е сладко!
Съвет:
На който цикорията му е горчива, може да е накисне предварително в хладка солена вода за около 5-10 минути или да е измие с топла вода, но не забравяйте че, по този начин също се "измиват" някой полезни вещества.
Източник
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Huhu Lliebe Geri,
AntwortenLöschenDu bist ja so was von fleißig....
Du glaubst nicht, wie ich mich immer freue, wenn ich wieder eines meiner Rezepte bei Dir entdecke!!!
Deine Bilder sind wieder fantastisch!!
Ich wünsche Dir einen schönen Sonntag!
LG Irène