Bandnudeln
mit gebratenen Steinpilze
Талиатели с пържени
манатарки
mit
frischen Steinpilzen der wahre Genuss - so simpel und so lecker
с
пресни манатарки e
истинска
наслада-толкова
семпло и толкова вкусно
Zutaten für 4 Personen:
500
g
|
Frische
Steinpilze oder Champignons
|
500
g
|
|
400
ml
|
Sahne
|
150
g
|
Durchwachsen
Speck, klein
würfeln
|
2
kleine
|
Zwiebeln
|
2
EL
|
Butter
|
1
EL
|
Öl
|
1
Zehe
|
Knoblauch
|
Je
10 Stiele
|
Glatte
Petersilie und Schnittlauch
|
etwas
|
Salz
und Pfeffer
|
Zubereitung:Die
Steinpilze putzen (nicht waschen!) und längs in Scheiben
schneiden.
Eine Pfanne erhitzen und mit der gepellten
Knoblauchzehe ausreiben.Danach den klein gewürfelten Speck kurz darin etwas anbraten, dann die klein gewürfelte Zwiebeln dazugeben und kurz mit anschwitzen.
Die Sahne dazu gießen und etwas einköcheln lassen bis die Sauce eine leicht cremige Konsistenz hat.
Mit Pfeffer würzen, Salz wird wahrscheinlich nicht nötig sein, das bringen die Speckwürfel schon mit.
Butter und Öl in einer großen Pfanne erhitzen und die Steinpilze darin geben und kräftig anbraten, bis die Pilze eine leichte Bräunung annehmen und das Wasser verdampft ist.
Eigentlich bei mittlerer Hitze etwa 5 Minuten fertig braten, dabei einmal wenden.
Sie sollten beidseitig leicht gebräunt sein.
Mit Salz und Pfeffer nach Geschmack würzen und mit der kleingehackten Petersilie bestreuen.
Die Nudeln kochen, abgießen und auf einem tiefen Teller platzieren.
Die Pilze in der Mitte anrichten und die Sahne über die Nudeln gießen und mit Schnittlauch bestreuen.
Dazu passt ein trockener Weißwein.
Guten
Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти
за 4
порции:
500
г
|
пресни
манатарки или печурки
|
500
г
|
|
400
мл.
|
сметана
|
150
г
|
бекон,
нарязан на малки кубчета
|
2
малки глави
|
кромид
лук
|
2
с. л.
|
масло
|
1
с. л.
|
олио
|
1
скилидка
|
чесън
|
по
10 стръкчета
|
магданоз
и див лук
|
на
вкус:
|
сол
и чер пипер
|
Начин
на приготвяне:
Почистете манатарките с домакинска хартия(Не ги мийте!) и ги нарежете по дължина на филийки.
Загрейте тигана на котлона и го натъркайте с обелената скилидка чесън.
След това добавете дребно нарязания на кубчета бекон и го запаржете за кратко, след което добавете нарязания на кубчета лук и също го запържете за кратко.
Изсипете сметаната и оставете на слаб огън да къкри, докато сосът се сгъсти и получи лека кремообразна консистенция.
Овкусете с черен пипер, със сол навярно няма да бъде необходимо, защото бекона е достатъчно солен.
Загрейте маслото и олиото в друг голям тиган и добавете гъбите.
Задушете ги, докато станат златисти на цвят, а водата се изпари напълно.
Всъщност на среден огън за около 5 минути ги запържете интензивно, като през това време ги обърнете веднъж.
Те трябва да бъдат леко златисти на цвят и от двете страни.
Овкусете ги със сол и черен пипер на вкус и ги поръсете с нарязания на ситно магданоз.
Почистете манатарките с домакинска хартия(Не ги мийте!) и ги нарежете по дължина на филийки.
Загрейте тигана на котлона и го натъркайте с обелената скилидка чесън.
След това добавете дребно нарязания на кубчета бекон и го запаржете за кратко, след което добавете нарязания на кубчета лук и също го запържете за кратко.
Изсипете сметаната и оставете на слаб огън да къкри, докато сосът се сгъсти и получи лека кремообразна консистенция.
Овкусете с черен пипер, със сол навярно няма да бъде необходимо, защото бекона е достатъчно солен.
Загрейте маслото и олиото в друг голям тиган и добавете гъбите.
Задушете ги, докато станат златисти на цвят, а водата се изпари напълно.
Всъщност на среден огън за около 5 минути ги запържете интензивно, като през това време ги обърнете веднъж.
Те трябва да бъдат леко златисти на цвят и от двете страни.
Овкусете ги със сол и черен пипер на вкус и ги поръсете с нарязания на ситно магданоз.
Сварете
пастата, отцедете я и е разпределете в
дълбоки чиний.
Подредете гъбите в средата на чинията, изсипете соса от страни и поръсете с див лук от горе.
Сервирайте се със сухо бяло вино.
Подредете гъбите в средата на чинията, изсипете соса от страни и поръсете с див лук от горе.
Сервирайте се със сухо бяло вино.
Да ви
е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Гери, много ароматна паста! И с чаша вино - чудесно!
AntwortenLöschenЖалко, че сезона на гъбите си отива!
AntwortenLöschenПоздрави и хубав ден ти желая, Бени!