Panierte
Parasol
Панирани сърнели
Er ist etwas ganz besonderes Leckeres! - schmeckt wie Schnitzel
невероятно вкусно - с вкус на шницел
Zutaten für 4 Portionen:
4
Stück
|
Pilze
Parasol
|
2
Stück
|
Eier
|
200
g
|
Paniermehl
|
100
g
|
Weizenmehl
|
200
ml
|
Öl
oder Butterschmalz
|
1
Schuss
|
Milch
oder Sahne
|
½
Bund
|
Kräuter
(je nach Geschmack Petersilie, Schnittlauch, o.ä.)
|
1
Prise
|
Salz
und Pfeffer aus der Mühle
|
nach
Geschmack:
|
Zitronensaft
zum Beträufeln
|
100
g
|
Crème
Fraîche, Sauce
Tatar oder
Remoulade
|
Zubereitung:
Pilze
nur trocken abwischen, nicht die Lamellen abschaben und auch nicht
die Huthaut abziehen (kein Wasser verwenden).
Den Schirm vom Stiel befreien, etwas abklopfen, halbieren und zerteilen.
Die herausbrechende Stiele taugen höchstens getrocknet für Pilzpulver, da sie zu hart sind.
Die Pilze mit Salz und Pfeffer würzen und dann den Pilz wie ein Schnitzel panieren.
Für
die Panade einen Teller mit Mehl vorbereiten. Den Schirm vom Stiel befreien, etwas abklopfen, halbieren und zerteilen.
Die herausbrechende Stiele taugen höchstens getrocknet für Pilzpulver, da sie zu hart sind.
Die Pilze mit Salz und Pfeffer würzen und dann den Pilz wie ein Schnitzel panieren.
In einem weiteren Teller die Eier schaumig verquirlen, einen Schuss Milch oder Sahne unterrühren.
In einem dritten Teller Paniermehl mit den frisch geschnittenen Kräutern mischen.
Die Pilze zunächst im Mehl wälzen, dann gut in die Eimasse tauchen und schließlich im Paniermehl wenden (Bröseln nicht zu fest andrücken).
Die panierten Parasol in heißem, schwimmend Fett von beiden Seiten ca. 3-4 Min. goldbraun braten.
Die heißen Pilzschnitzel auf gewärmten Tellern anrichten und mit dem Zitronensaft beträufeln.
Die Creme Fraîche,Remoulade oder Mayonnaise mit den frisch geschnittenen Kräutern verrühren und dazu reichen.
Dazu passen auch hervorragend grüner Salat oder z.B. Yorkshire-Pudding oder Kartoffelsalat.
Parasole sind, wenn man die Plätze kennt, eine Delikatesse!
Guten
Appetit.
Tipp:
Pilzstiele trocknen und zu Pilzpulver mahlen, gibt eine leckeres Gewürz für Gulasch & Co.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими
продукти за
4 порции:
4
бр.
|
гъби
сърнели
|
2
бр.
|
яйца
|
200
г
|
галета
|
100
г
|
брашно
|
200
мл.
|
олио
или мас
|
1
глътка
|
мляко
или сметана
|
билки
(на вкус магданоз, див лук и т.н.)
|
|
сол
и черен пипер
|
|
на
вкус:
|
лимонов
сок за поръсване
|
100
г
|
Начин
на приготвяне:
Почистете гъбите само със избърсване без да ги стържите по повърхноста им и без да ги миете с вода.
Отделете горната част / чадъра/ от пънчето на гъбите и ги изтърсете за да паднат насекомите, ако има такива разбира се.
Според големината на сърнелите ги нарежете на парчета.
Изсушете отделените пънчета тъй като са твърди ги смелете и получавате една страхотна подправка за различни ястия.
Поръсете гъбите със сол и черен пипер, а след това ги панирайте като шницел.
За панировката подгответе 3 чиний една чиния с брашно.
В друга чиния разбийте яйцата и прибавете към тях малко мляко или сладкарска сметана.
В третата чиния смесете галетата с прясно нарязаните билки.
Потопете гъбите първо в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата (не натискайте галетата много силно, а съвсем леко).
Изпържете панираните сърнели в обилно количество загрята мазнина от двете страни до златисто за около 3-4 минути.
Сервирайте топлите панирани гъби в затоплени чиний и ги поръсете с лимонов сок.
Като гарнитура смесете прясно нарязани билки с майонеза, заквасена сметана или ремулад и добавете към гъбите.
Може също да ги сервирате със зелена салата, картофена салата или също много подходяща гарнитура е Йоркширския пудинг като при мен.
Който познава гъбите знае че, панираните сърнели са направо истински деликатес!
Да ви е сладко!
Почистете гъбите само със избърсване без да ги стържите по повърхноста им и без да ги миете с вода.
Отделете горната част / чадъра/ от пънчето на гъбите и ги изтърсете за да паднат насекомите, ако има такива разбира се.
Според големината на сърнелите ги нарежете на парчета.
Изсушете отделените пънчета тъй като са твърди ги смелете и получавате една страхотна подправка за различни ястия.
Поръсете гъбите със сол и черен пипер, а след това ги панирайте като шницел.
За панировката подгответе 3 чиний една чиния с брашно.
В друга чиния разбийте яйцата и прибавете към тях малко мляко или сладкарска сметана.
В третата чиния смесете галетата с прясно нарязаните билки.
Потопете гъбите първо в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата (не натискайте галетата много силно, а съвсем леко).
Изпържете панираните сърнели в обилно количество загрята мазнина от двете страни до златисто за около 3-4 минути.
Сервирайте топлите панирани гъби в затоплени чиний и ги поръсете с лимонов сок.
Като гарнитура смесете прясно нарязани билки с майонеза, заквасена сметана или ремулад и добавете към гъбите.
Може също да ги сервирате със зелена салата, картофена салата или също много подходяща гарнитура е Йоркширския пудинг като при мен.
Който познава гъбите знае че, панираните сърнели са направо истински деликатес!
Да ви е сладко!
Съвет:
От
изсушените и смлени пънчета на сърнелите
се получава страхотно вкусна подправка
за гулаш!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri