Donnerstag, 3. Oktober 2013

Panierte Parasol - Панирани сърнели

Panierte Parasol
Панирани сърнели

Er ist etwas ganz besonderes Leckeres! - schmeckt wie Schnitzel

невероятно вкусно - с вкус на шницел

Zutaten für 4 Portionen:

4 Stück
Pilze Parasol
2 Stück
Eier
200 g
Paniermehl
100 g
Weizenmehl
200 ml
Öl oder Butterschmalz
1 Schuss
Milch oder Sahne
½ Bund
Kräuter (je nach Geschmack Petersilie, Schnittlauch, o.ä.)
1 Prise
Salz und Pfeffer aus der Mühle
nach Geschmack:
Zitronensaft zum Beträufeln
100 g
Crème Fraîche, Sauce Tatar oder Remoulade

Zubereitung:
Pilze nur trocken abwischen, nicht die Lamellen abschaben und auch nicht die Huthaut abziehen (kein Wasser verwenden).
Den Schirm vom Stiel befreien, etwas abklopfen, halbieren und zerteilen.
Die herausbrechende Stiele taugen höchstens getrocknet für Pilzpulver, da sie zu hart sind.
Die Pilze mit Salz und Pfeffer würzen und dann den Pilz wie ein Schnitzel panieren.
Für die Panade einen Teller mit Mehl vorbereiten.
In einem weiteren Teller die Eier schaumig verquirlen, einen Schuss Milch oder Sahne unterrühren.
In einem dritten Teller Paniermehl mit den frisch geschnittenen Kräutern mischen.
Die Pilze zunächst im Mehl wälzen, dann gut in die Eimasse tauchen und schließlich im Paniermehl wenden (Bröseln nicht zu fest andrücken).
Die panierten Parasol in heißem, schwimmend Fett von beiden Seiten ca. 3-4 Min. goldbraun braten.
Die heißen Pilzschnitzel auf gewärmten Tellern anrichten und mit dem Zitronensaft beträufeln.
Die Creme Fraîche,Remoulade oder Mayonnaise mit den frisch geschnittenen Kräutern verrühren und dazu reichen.

Dazu passen auch hervorragend
grüner Salat oder z.B. Yorkshire-Pudding oder Kartoffelsalat.



Parasole sind, wenn man die Plätze kennt, eine Delikatesse!

Guten Appetit.


Tipp:
Pilzstiele trocknen und zu Pilzpulver mahlen, gibt eine leckeres Gewürz für Gulasch & Co. 

 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


 
Необходими продукти за 4 порции:
4 бр.
гъби сърнели
2 бр.
яйца
200 г
галета
100 г
брашно
200 мл.
олио или мас
1 глътка
мляко или сметана
½ връзка
билки (на вкус магданоз, див лук и т.н.)
1 щипка
сол и черен пипер
на вкус:
лимонов сок за поръсване
100 г
заквасена сметана, майонеза или ремулад
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите само със избърсване без да ги стържите по повърхноста им и без да ги миете с вода.
Отделете горната част / чадъра/ от пънчето на гъбите и ги изтърсете за да паднат насекомите, ако има такива разбира се.
Според големината на сърнелите ги нарежете на парчета.
Изсушете отделените пънчета тъй като са твърди ги смелете и получавате една страхотна подправка за различни ястия.
Поръсете гъбите със сол и черен пипер, а след това ги панирайте като шницел.
За панировката подгответе 3 чиний една чиния с брашно.
В друга чиния разбийте яйцата и прибавете към тях малко мляко или сладкарска сметана.
В третата чиния смесете галетата с прясно нарязаните билки.
Потопете гъбите първо в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата (не натискайте галетата много силно, а съвсем леко).
Изпържете панираните сърнели в обилно количество загрята мазнина от двете страни до златисто за около 3-4 минути.
Сервирайте топлите панирани гъби в затоплени чиний и ги поръсете с лимонов сок.
Като гарнитура смесете прясно нарязани билки с майонеза, заквасена сметана или ремулад и добавете към гъбите.
Може също да ги сервирате със
зелена салата
картофена салата или също много подходяща гарнитура е Йоркширския пудинг като при мен.
Който познава гъбите знае че, панираните сърнели са направо истински деликатес!
Да ви е сладко!
 
Съвет:
От изсушените и смлени пънчета на сърнелите се получава страхотно вкусна подправка за гулаш!

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri