Freitag, 8. Juli 2016

Baby Apfel-Mandel-Mus - Бебешки бадемов мус с ябълки


Baby Apfel-Mandel-Mus
Бебешки бадемов мус с ябълки


Supereinfach, schnell zubereitet und echt lecker - den lieben Kleinen ab 10. Monat und große Kinder!
Лесен, бърз, наистина много вкусен - за всички деца над 10-ия месец!



Zutaten für 1 Glas, ca. 180 g:

40 g
ganze Mandeln
40 g
Bulgur
200 ml
Apfelsaft
½ - 1 Stck.
Apfel je nach Größe

Zubereitung:

Die Mandeln in Wasser aufkochen lassen, abschrecken und aus der Schale drücken.
Den Bulgur mit den Mandeln und Apfelsaft aufkochen und weiter 20 - 25 Min. köcheln lassen, bis der Saft fast verkocht ist.
Den Mandel-Bulgur fein verrühren.
Den Apfel waschen, schälen und putzen. Fein raspeln und unter den Bulgur ziehen.
In ein dicht geschlossenes Glas füllen und im Kühlschrank bis zu 14 Tagen aufbewahren.
Dazu passen hervorragend die Baby-Muffins.
Viel Spaß beim Nachkochen.
Quelle

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:

       


Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.






Необходими продукти за 1 бурканче от 180 г:

40 г
цели бадеми
40 г
булгур
200 мл.
прясно изцеден сок от ябълки
½ - 1 бр.
ябълка, в зависимост от големината

Начин на приготвяне:

В малък съд за готвене изсипете бадемите и ги покрийте с вода, сложете съда на умерен огън за да заври водата.
Оттеглете съда от котлона, излейте врялата вода и залейте бадемите със студена вода, а след това ги обелете от люспите.
В малка тенджерка изсипете булгура, обелините бадеми, ябълковия сок и сложете на слаб огън да къкрят за около 20-25 минути, докато почти се изпари сокът, а след това пюрирайте всичко с пасатор.
Измийте, обелете и почистете ябълката. Настържете я на ситно и е прибавете към пасираната смес, разбъркайте.
Изсипете муса в стъклено бърканче и го затворете с капак.
Може да съхранявате муса в хладилник до 14 дни.
Може да поднесете муса като десерт, намазан на филийка или с тези чудесни бебешки мъфини.
Приятно приготвяне!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly