Mascarpone-Crème mit Rhabarber-Kompott und Mandelstreuseln
Маскарпоне крем с компот от ревен и бадемов топинг
Ein echtes Traumdessert für Sreuselfans!
Истинска наслада за сетивата... десерт мечта!
Zutaten für 6 Personen:
Für die Creme:
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500 g
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Masarpone
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2 Stck.
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Zitronen
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1 Stck.
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Vanilleschote
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200 g
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Zucker
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Für das Rhabarber-Kompott:
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5 Stangen bzw. 500 g
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Rhabarber
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100 ml
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Rotwein
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50 ml
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100 g
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Zucker
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1 Prise
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Salz
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zum Anbinden
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evtl. noch 1 TL Stärke, je nach Konsistenz
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Für die Streusel:
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150 g
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Mehl
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50 g
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gehackte Mandeln
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75 g
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Butter
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75 g
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Zucker
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1 Stck.
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Vanilleschote
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Zubereitung:
Den Ofen auf 180 °C Ober-/Unterhitze vorheizen.
Für die Mascarpone-Creme die Vanilleschote der Länge nach halbieren und das Mark auskratzen.
Die Mascarpone mit Zucker, Vanillemark und Zitronensaft abschmecken, zu einer Creme aufschlagen und kühl stellen.
Für das Kompott den Rhabarber schälen und in Würfel schneiden.
Zucker in einer Pfanne karamellisieren und mit Grenadine und dem Rotwein ablöschen.
Evtl. noch mit 1 TL Stärke leicht anbinden und den Rhabarber darin aufkochen lassen, bis er weich ist und dennoch seine Form behält.
Für die Streusel alle Zutaten miteinander verkneten, so dass ein bröseliger Teig entsteht und ca. 30 Min. kalt stellen.
Auf einem Blech verteilen und im vorgeheiztem für circa 15 Minuten goldbraun backen.
In einem Glas als erstes die Mascarpone-Creme, danach das Ragout sowie einige Streusel einfüllen und servieren.
Lasst es euch schmecken.
Für die Mascarpone-Creme die Vanilleschote der Länge nach halbieren und das Mark auskratzen.
Die Mascarpone mit Zucker, Vanillemark und Zitronensaft abschmecken, zu einer Creme aufschlagen und kühl stellen.
Für das Kompott den Rhabarber schälen und in Würfel schneiden.
Zucker in einer Pfanne karamellisieren und mit Grenadine und dem Rotwein ablöschen.
Evtl. noch mit 1 TL Stärke leicht anbinden und den Rhabarber darin aufkochen lassen, bis er weich ist und dennoch seine Form behält.
Für die Streusel alle Zutaten miteinander verkneten, so dass ein bröseliger Teig entsteht und ca. 30 Min. kalt stellen.
Auf einem Blech verteilen und im vorgeheiztem für circa 15 Minuten goldbraun backen.
In einem Glas als erstes die Mascarpone-Creme, danach das Ragout sowie einige Streusel einfüllen und servieren.
Lasst es euch schmecken.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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За крема:
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500 г
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маскарпоне
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2 бр.
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сока от лимоните
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1 бр.
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шушулка ванилия
|
200 г
|
захар
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За компота от ревен:
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500 г
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ревен (може да замените ревена с вишни)
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100 мл.
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червено вино
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50 мл.
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сироп от нар
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100 г
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захар
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1 щипка
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сол
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по желание за сгъстяване
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1 ч. л. нишесте, според желаната консистенция
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За бадемовия топинг:
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150 г
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брашно
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50 г
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натрошени бадеми
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75 г
|
масло
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75 г
|
захар
|
1 бр.
|
шушулка ванилия
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Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 °C.
Разрежете надлъжно шушулката ванилия и остържете екстрата.
Разбъркайте маскарпонето заедно със захарта, ваниловия екстрат и лимоновия сок до гладкост.
Покрийте крема с прозрачно фолио и го приберете в хладилника да се охлади.
Обелете ревена и го нарежете на едри кубчета.
В тиган на умерена температура карамелизирайте захарта, след това залейте с червеното вино и сиропа от нар.
Ако желаете соса да е по гъст може да добавите 1 ч. л. нишесте, прибавете нарязания ревен и щипка сол, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън, докато омекне ревена, но запази формата си.
За топинга смесете всички продукти бързо, замесете ронливо тесто и го сложете за около 30 минути в хладилника.
След това наронете охладеното тесто на “трохи“ върху покрита с хартия тава за печене.
Печете в предварително загрята фурна, за около 15 минути, до получаването на златист и хрупкав загар.
Преди сервиране разпределете крема в десртни чаши, върху крема разпределете компота от ревен, а отгоре поръсете със хрупкавия бадемов топинг.
Да ви е сладко!
Разрежете надлъжно шушулката ванилия и остържете екстрата.
Разбъркайте маскарпонето заедно със захарта, ваниловия екстрат и лимоновия сок до гладкост.
Покрийте крема с прозрачно фолио и го приберете в хладилника да се охлади.
Обелете ревена и го нарежете на едри кубчета.
В тиган на умерена температура карамелизирайте захарта, след това залейте с червеното вино и сиропа от нар.
Ако желаете соса да е по гъст може да добавите 1 ч. л. нишесте, прибавете нарязания ревен и щипка сол, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън, докато омекне ревена, но запази формата си.
За топинга смесете всички продукти бързо, замесете ронливо тесто и го сложете за около 30 минути в хладилника.
След това наронете охладеното тесто на “трохи“ върху покрита с хартия тава за печене.
Печете в предварително загрята фурна, за около 15 минути, до получаването на златист и хрупкав загар.
Преди сервиране разпределете крема в десртни чаши, върху крема разпределете компота от ревен, а отгоре поръсете със хрупкавия бадемов топинг.
Да ви е сладко!
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Geri