Eiweiß-Abendbrot - Low Carb Brot
Протеинов хляб
Schmeckt super und macht lange satt.
страхотно вкусен и засищащ
In Zorras 104. Blog-Event geht es um ”Rezepte für die Figur“. Bei diesem Blogevent werden Rezepte für die runde und die schlanke Figur gesammelt und das ist ein gesundes Brot.
Zutaten für eine Kastenform:
500 g
|
Magerquark
|
6 Stck.
|
Eiweiß
|
200 g
|
|
100 g
|
|
18 g
|
|
7 g
|
Salz
|
5 g
|
gemahlene Brotgewürzmischung (Koriander, Fenchel, Anis)
|
15 g
|
Wasser
|
für die Form:
|
Fett
|
Zubereitung:
Backofen auf 160 °C Ober- Unterhitze vorheizen.
Die Kastenform dünn einfetten.
Alle Zutaten mit der Küchenmaschine oder mit einem Rührgerät gut vermengen.
In die Backform geben, glatt streichen und eine Stunde backen.
Anschließend kurz abkühlen lassen, dann aus der Form nehmen.
Das Brot ist sehr saftig mit knuspriger Kruste und bleibt auch lange frisch.
Das Brot mit Butter bestreichen und nach Geschmack belegen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
weitere Rezepte mit Low-Carb-brot
Die Kastenform dünn einfetten.
Alle Zutaten mit der Küchenmaschine oder mit einem Rührgerät gut vermengen.
In die Backform geben, glatt streichen und eine Stunde backen.
Anschließend kurz abkühlen lassen, dann aus der Form nehmen.
Das Brot ist sehr saftig mit knuspriger Kruste und bleibt auch lange frisch.
Das Brot mit Butter bestreichen und nach Geschmack belegen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
weitere Rezepte mit Low-Carb-brot
Необходими продукти:
500 г
|
нискомаслена извара
|
6 бр.
|
белтъка
|
200 г
|
овесени трици
|
100 г
|
пшеничени трици
|
18 г
|
ленено брашно (счукано ленено семе)
|
7 г
|
сол
|
5 г
|
подправка за хляб ( кориандър, копър, анасон)
|
15 г
|
вода
|
за формата:
|
мазнина
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 ° C.
Намазнете леко малка правоъгълна формичка за хляб.
В голяма купа смесете всички съставки и разбъркайте добре с кухненски робот или с миксер.
Изсипете сместа във формата за печене, загладете повърхността и печете в продължение на един час.
Оставете за кратко да се охлади във формата, след което го извадете от формата.
След това се оставя да се охлади за кратко, след което се изважда от формата.
Хлябът е с мека вътрешност, хрупкава коричка и остава пресен за няколко дни.
Нарежете хляба на филийки, намажете с масло или си направете сандвич по желание.
Намазнете леко малка правоъгълна формичка за хляб.
В голяма купа смесете всички съставки и разбъркайте добре с кухненски робот или с миксер.
Изсипете сместа във формата за печене, загладете повърхността и печете в продължение на един час.
Оставете за кратко да се охлади във формата, след което го извадете от формата.
След това се оставя да се охлади за кратко, след което се изважда от формата.
Хлябът е с мека вътрешност, хрупкава коричка и остава пресен за няколко дни.
Нарежете хляба на филийки, намажете с масло или си направете сандвич по желание.
Да ви е сладко!
Друга рецепта за протеинов хляб
Прекрасен хляб, Гери.Преди да премина на сурова храна и аз правих такива хлябове.
AntwortenLöschenПоздрави !
Радвам се че, ти харесва Ели!
LöschenИмах доста събрани белтъци и реших да ги използвам за нещо, което е добре за фигурата!
Прегръдки и прекрасна вечер!
Гери, чудесен хляб! Купуваме един, който доста прилича на твоя. Е, все пак е купешки и със сигурност не е толкова добър, като това, което си приготвила, но е вариант. Като събера смелост, ще опитам твоя. Наистина ми хареса много!
AntwortenLöschenПоздрави и за много години! :)
За много години и от мен, Гери!!!
LöschenНека Новата година е успешна и за теб и семейството ти!
Ще се радвам да пробваш хляба и да споделиш - бързо, вкусно и здравословно хлябче!
Прегръдки и поздрави!
Klingt lecker, zum Glück habe ich keine Angst vor Kohlenhydraten. ;-)
AntwortenLöschenSieht sehr hübsch aus!
AntwortenLöschen