Donnerstag, 5. September 2013

Champignon-Soufflé - Гъбено суфле с кашкавал

Champignon-Soufflé
Гъбено суфле с кашкавал

Geschmacklich super lecker – probiere es mal aus!
М
ного вкусно- пробвайте!


Zutaten für 4 Personen:
4 Stck.
Eier
2 Prisen
Muskatnuss
½ TL
Thymian
2-3 Zweige
Petersilie
2-3 Zweige
Dill
1-2 EL
Weißwein
2 EL
Mehl
50 g
Butter
50 g
Geriebener Käse (Emmentaler)
1 Stange
Porree
250 g
Champignons
250 ml
Milch
½ TL
Pfeffer
1 Prise
Salz
Zum Bestreuen:
Paniermehl
Zubereitung:

Den Lauch in kleine Stücke schneiden, die Champignons in Scheiben schneiden.
Den fein geschnittenen Lauch in heißem Öl für 1-2 Minuten andünsten.
D

ie Champignons dazugeben und braten bis sie goldbraun sind.
Mit Weißwein ablöschen, Flüssigkeit reduzieren und mit Mehl bestreuen.
Verrühren und mit Gewürzen abschmecken.
Kalte Milch eingießen, erneut rühren und von der Herdplatte nehmen.
Abkühlen lassen.
Die Eier trennen und die Eiweiße zu Schnee verrühren.
Die Eigelbe und geriebenen Käse (Emmentaler) zur Champignon-Mischung hinzugeben.
Gut mischen und den Eischnee unterheben.
In gebutterte Auflaufformen füllen ,die mit Paniermehl bestreut sind.
Im vorgeheizten Ofen bei 200°C etwa 15-20 Minuten backen.
Guten Appetit.


TIPP:
Pilze nie zum Säubern in Wasser einweichen, weil sie sich voll saugen, glitschig werden und an Aroma verlieren !
Besser die Pilze mit Küchenpapier abwischen und den unteren Teil der Stiele abschneiden, da sonst Keime übertragen werden können.
Pilze beim Braten immer erst zum Schluss salzen, da sie sonst Wasser ziehen und nicht braun werden.

Quelle


Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


Продукти за 4 души:
4
яйца
2 щипки
индийско орехче
1/2 ч. л.
мащерка
2–3 стръка
магданоз
2–3 стръка
копър
1–2 с. л.
бяло вино
2 с. л.
брашно
50 г
краве масло
50 г
кашкавал
1 стрък
праз
250 г
пресни печурки
250 мл
прясно мляко
1/2 ч. л.
черен пипер
1 щипка
сол
за наръсване:
пшеничен грис (галета)

Начин на приготвяне:
Празът се нарязва наситно, гъбите – на едро.
Лукът се запържва в сгорещената мазнина за около 1–2 минути.
Температурата се усилва,прибавят се гъбите и се пържат до зачервяване.
Добавя се бялото вино и след като се изпари, се поръсва с брашното.
Разбърква се и се овкусява с подправките.
Налива се студеното прясно мляко, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Изчаква се да се поохлади.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците и настърганият кашкавал се прибавят към гъбената смес.
Разбърква се добре и се добавят разбитите на сняг белтъци.
Гювечетата се намасляват, поръсват се обилно с пшеничения грис и се пълнят със сместа.
Пекат се около 15–20 минути при температура 200 градуса.
Да ви е сладко!

Съвет:

За почистването на гъбите:Никога не се накисват във вода или мият с вода, защотото се напояват с водата, стават хлъзгави и губят вкуса си!
Избършете гъбите с кухненска хартия, отрежете долната част на пънчето,за да не се предават микроби!
При пърженето на гъби добавяйте солта винаги на края, в противен случай солта изсмуква от гъбите водата и те не могат да получат златиста коричка!



Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


Адаптирано от тук

1 Kommentar:

  1. Гери, страхотни суфлета! Задължително ще пробвам! :) Поздрави!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly