Champignon-Soufflé
Гъбено
суфле с кашкавал
Geschmacklich
super lecker – probiere es mal aus!
Много
вкусно- пробвайте!
Zutaten
für 4 Personen:
4
Stck.
|
Eier
|
2
Prisen
|
Muskatnuss
|
½
TL
|
|
Petersilie
|
|
2-3
Zweige
|
|
1-2
EL
|
|
2
EL
|
Mehl
|
50
g
|
Butter
|
50
g
|
Geriebener
Käse (Emmentaler)
|
1
Stange
|
Porree
|
250
g
|
Champignons
|
250
ml
|
Milch
|
½
TL
|
Pfeffer
|
1
Prise
|
Salz
|
Zum
Bestreuen:
|
Paniermehl
|
Zubereitung:
Den Lauch in kleine Stücke schneiden, die Champignons in Scheiben schneiden.
Den fein geschnittenen Lauch in heißem Öl für 1-2 Minuten andünsten.
D
ie Champignons dazugeben und braten bis sie goldbraun sind.
Mit Weißwein ablöschen, Flüssigkeit reduzieren und mit Mehl bestreuen.
Verrühren und mit Gewürzen abschmecken.
Kalte Milch eingießen, erneut rühren und von der Herdplatte nehmen.
Abkühlen lassen.
Die Eier trennen und die Eiweiße zu Schnee verrühren.
Die Eigelbe und geriebenen Käse (Emmentaler) zur Champignon-Mischung hinzugeben.
Gut mischen und den Eischnee unterheben.
In gebutterte Auflaufformen füllen ,die mit Paniermehl bestreut sind.
Im vorgeheizten Ofen bei 200°C etwa 15-20 Minuten backen.
Guten Appetit.
TIPP:
Pilze nie zum Säubern in Wasser einweichen, weil sie sich voll saugen, glitschig werden und an Aroma verlieren !
Besser die Pilze mit Küchenpapier abwischen und den unteren Teil der Stiele abschneiden, da sonst Keime übertragen werden können.
Pilze
beim Braten immer erst zum Schluss salzen, da sie sonst Wasser ziehen
und nicht braun werden.
Quelle
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
4
|
яйца
|
2
щипки
|
индийско
орехче
|
1/2
ч. л.
|
мащерка
|
2–3
стръка
|
магданоз
|
2–3
стръка
|
копър
|
1–2
с. л.
|
бяло
вино
|
2
с. л.
|
брашно
|
50
г
|
краве
масло
|
50
г
|
кашкавал
|
1
стрък
|
праз
|
250
г
|
пресни
печурки
|
250
мл
|
прясно
мляко
|
1/2
ч. л.
|
черен
пипер
|
1
щипка
|
сол
|
за
наръсване:
|
пшеничен
грис (галета)
|
Начин на приготвяне:
Лукът се запържва в сгорещената мазнина за около 1–2 минути.
Температурата се усилва,прибавят се гъбите и се пържат до зачервяване.
Добавя се бялото вино и след като се изпари, се поръсва с брашното.
Разбърква се и се овкусява с подправките.
Налива се студеното прясно мляко, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Изчаква се да се поохлади.
Белтъците се отделят от жълтъците.
Жълтъците и настърганият кашкавал се прибавят към гъбената смес.
Разбърква се добре и се добавят разбитите на сняг белтъци.
Гювечетата се намасляват, поръсват се обилно с пшеничения грис и се пълнят със сместа.
Пекат се около 15–20 минути при температура 200 градуса.
Да ви е сладко!
Съвет:
За почистването на гъбите:Никога не се накисват във вода или мият с вода, защотото се напояват с водата, стават хлъзгави и губят вкуса си!
Избършете гъбите с кухненска хартия, отрежете долната част на пънчето,за да не се предават микроби!
При пърженето на гъби добавяйте солта винаги на края, в противен случай солта изсмуква от гъбите водата и те не могат да получат златиста коричка!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Гери, страхотни суфлета! Задължително ще пробвам! :) Поздрави!
AntwortenLöschen