Irène`s
Pflaumen-Kokos-Kuchen
Сладкиш със сливи и кокос
от Ирене
Zutaten
für eine 26
cm Ø
Springform:
700
g
|
Pflaumen,
halbiert
und entsteint
|
150
g
|
Mehl
|
125
g
|
Zucker
|
125
g
|
weiche
Butter oder Margarine
|
2
Stck.
|
Eier
|
2
Stck.
|
Eigelbe
|
2
EL
|
Rum
oder 1-2 Tropfen Rumaroma
|
1
gestr. TL
|
Backpulver
|
1
TL
|
geriebene
Zitronenschale
|
Продукти
за форма с
26
см Ø
:
700
г
|
сини
сливи,разполовени (изчистени от
костилките)
|
150
г
|
брашно
|
125
г
|
захар
|
125
г
|
краве
масло, разтопено или маргарин
|
2
|
яйца
|
2
|
жълтъка
|
2
с.л.
|
|
1
ч.л.
|
бакпулвер
(с връх)
|
1
ч.л.
|
настъргана
кора от лимон
|
Кокосова заливка:
100
г
|
кокосови
стърготини
|
90
г
|
захар
|
2
|
белтъка
|
2
с.л.
|
вода
|
1
ч.л.
|
настъргана
кора от лимон
|
½
лимон
|
лимонов
сок
|
Начин
на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° C.
Измийте сливите и ги почистете от. костилките.
Застилете с хартия за печене една форма с 26 cm диаметър, но да не забравите да подмажете от страни стените на формата или е подмажете цялата с масло.
Разделете 2 яйца и отделете белтъците на страни.
В купа смесете брашното с бакпулвера, захарта и настърганата кора от лимон.
Добавете разтопеното масло, 2 яйца, жълтъците и рома и разбъркайте до хомогенизиране.
Изсипетете тесотото в формата за печене, загладете го и наредете изчистените сливи отгоре.
Печете за 30 минути в загрятата на 180 градуса фурна.
Смесете в една малка тенжерка кокосовите стърготини,захарта, белтъците, водата и постепено затоплете сместа на слаб огън при непрекъснато разбъркване(в никакъв случай не трябва да заври!).
Когато сместа се затопли, отстранете тенджерата от котлона и прибавете към нея настърганата лимонова кора и лимонов сок.
Извадете сладкиша от фурната, и с лъжица равномерно разпределете върху него кокосовата заливка, след това го плъзнете обратно във фурната да се допече до златисто кафяво за още 20 минути.
След това го извадете и оставете да изстине върху решетка преди да го нарежете.
Насладете се на невероятен аромат и вкус!
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук
Загрейте фурната на 180 ° C.
Измийте сливите и ги почистете от. костилките.
Застилете с хартия за печене една форма с 26 cm диаметър, но да не забравите да подмажете от страни стените на формата или е подмажете цялата с масло.
Разделете 2 яйца и отделете белтъците на страни.
В купа смесете брашното с бакпулвера, захарта и настърганата кора от лимон.
Добавете разтопеното масло, 2 яйца, жълтъците и рома и разбъркайте до хомогенизиране.
Изсипетете тесотото в формата за печене, загладете го и наредете изчистените сливи отгоре.
Печете за 30 минути в загрятата на 180 градуса фурна.
Смесете в една малка тенжерка кокосовите стърготини,захарта, белтъците, водата и постепено затоплете сместа на слаб огън при непрекъснато разбъркване(в никакъв случай не трябва да заври!).
Когато сместа се затопли, отстранете тенджерата от котлона и прибавете към нея настърганата лимонова кора и лимонов сок.
Извадете сладкиша от фурната, и с лъжица равномерно разпределете върху него кокосовата заливка, след това го плъзнете обратно във фурната да се допече до златисто кафяво за още 20 минути.
След това го извадете и оставете да изстине върху решетка преди да го нарежете.
Насладете се на невероятен аромат и вкус!
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Адаптирано от тук
Huhu Gera,
AntwortenLöschender Kuchen sieht wunderschön aus! Vielen Dank fürs verlinken,es freut mich wenn ich sehe dass meine Rezepten gefallen ;o)).
Ich würde mich sehr freuen, wenn ich Deine Bilder (mit Link) bei mir veröffentlichen dürfte! Ich hoffe auf eine positive Antwort ;o))
Liebe Grüße
Irène
Hallo Liebe Irene,
AntwortenLöschenvielen Dank für deinen Kommentar.
Natürlich kannst die Bilder bei dir veröffentlichen.
Ich bin ja auch immer auf deinem Blog und habe vor noch einige Rezepte nachzukochen.
Lieben Gruß und schöne WE
Geri
Huhu liebe Geri,
AntwortenLöschenich habe es getan: Geri hat es auch getan...
Vielen Dank für Dein Vertrauen!!
Ganz liebe Grüße
Irène
Razkoshno predizvikatelstvo.
AntwortenLöschen