Blumenkohl
im Hackfleischring
Венец с карфиол и кайма
Einfach
super gut und lecker
супер
просто и вкусно
Zutaten
für 4 Portionen:
1
|
Blumenkohl
|
1
EL
|
Zitronensaft
|
1
TL
|
Salz
|
400
g
|
Rinderhackfleisch
|
1
|
Brötchen
vom Vortag oder Paniermehl
|
1
|
Zwiebel
|
2
Scheibe
|
Frühstückspeck
|
½
Bund
|
Petersilie
|
1
|
Ei
|
1
TL
|
Senf
|
2
Zehe
|
Knoblauch
|
2-3
St.
|
Schwarze
Oliven
|
2
Msp.
|
Pfeffer
|
2
Msp.
|
Edelsüßpaprikapulver
|
2
Msp.
|
Liebstöckel
|
2
Msp.
|
Chili
|
150
g
|
Käse,
geriebenen
|
30
g
|
Butter
|
1
EL
|
Mehl,
gehäuft
|
250
ml
|
Brühe,
gekörnte
|
150
ml
|
Sahne
oder Milch
|
2
Msp.
|
geriebene
Muskatnuss
|
1-2
St.
|
Tomaten
|
Zubereitung:
Den
Blumenkohl putzen, waschen, 10 Minuten mit dem Strunk nach oben in
Salzwasser legen.
Anschließend in frischem, leicht gesalzenem Wasser mit Zitronensaft ca. 20 Minuten biss-fest garen(nach Gusto das Wasser mit gekörnter Brühe würzen).
Abgießen und abtropfen lassen.
Das Brötchen in kaltem Wasser einweichen.
Käse reiben, die Hälfte davon beiseite stellen.
Die.Zwiebel schälen und fein würfeln.
Petersilie abspülen und hacken.
In der Pfanne die gehackte Zwiebel mit dem Speck anschwitzen.
Brötchen ausdrücken.
Aus dem Hackfleisch mit der angeschwitzten Zwiebel und dem Speck, Petersilie, der Hälfte des geriebenen Käses, ausgedrücktem Brötchen, Ei, Knoblauchzehe, klein geschnittenen schwarzen Oliven und Senf einen Teig bereiten.
Pikant mit Salz, Pfeffer, Chili aus der Mühle, Liebstöckel und Paprika kräftig abschmecken.
Eine runde feuerfeste Form einbuttern, den Fleischteig als Ring hineingeben und den Blumenkohl (kann auch als einzelne Röschen eingesetzt werden) in die Mitte setzen .
Restliche Butter in einen Topf erhitzen, unter ständigen rühren das Mehl darin goldgelb anschwitzen, mit Sahne und ¼ l Gemüsebrühe ablöschen und eine helle Soße erstellen (12 Minuten bei milder Hitze köcheln lassen). Hin und wieder umrühren.
Anschließend in frischem, leicht gesalzenem Wasser mit Zitronensaft ca. 20 Minuten biss-fest garen(nach Gusto das Wasser mit gekörnter Brühe würzen).
Abgießen und abtropfen lassen.
Das Brötchen in kaltem Wasser einweichen.
Käse reiben, die Hälfte davon beiseite stellen.
Die.Zwiebel schälen und fein würfeln.
Petersilie abspülen und hacken.
In der Pfanne die gehackte Zwiebel mit dem Speck anschwitzen.
Brötchen ausdrücken.
Aus dem Hackfleisch mit der angeschwitzten Zwiebel und dem Speck, Petersilie, der Hälfte des geriebenen Käses, ausgedrücktem Brötchen, Ei, Knoblauchzehe, klein geschnittenen schwarzen Oliven und Senf einen Teig bereiten.
Pikant mit Salz, Pfeffer, Chili aus der Mühle, Liebstöckel und Paprika kräftig abschmecken.
Eine runde feuerfeste Form einbuttern, den Fleischteig als Ring hineingeben und den Blumenkohl (kann auch als einzelne Röschen eingesetzt werden) in die Mitte setzen .
Restliche Butter in einen Topf erhitzen, unter ständigen rühren das Mehl darin goldgelb anschwitzen, mit Sahne und ¼ l Gemüsebrühe ablöschen und eine helle Soße erstellen (12 Minuten bei milder Hitze köcheln lassen). Hin und wieder umrühren.
Die
helle Soße mit Salz, Pfeffer und Muskat abschmecken, über den
Blumenkohl und den Fleischring gießen.Nach
Wunsch eine Tomate in Spalten schneiden und vor oder nach dem Backen
am Rand der Form verteilen.
Mit geriebenem Käse bestreuen und im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad 30 - 40 Minuten überbacken.Dazu Salzkartoffeln servieren.
Mit geriebenem Käse bestreuen und im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad 30 - 40 Minuten überbacken.Dazu Salzkartoffeln servieren.
Guten
Appetit.
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Продукти
за 4 порции:
1
глава
|
карфиол
|
1
с. л.
|
лимонов
сок
|
1
ч. л.
|
сол
|
400
г
|
телешка
кайма
|
1
филия
|
сух,
стар бял хляб или галета
|
1
|
кромид
лук
|
2
шайби
|
бекон
|
½
връзка
|
магданоз
|
1
|
яйце
|
1
ч. л.
|
горчица
|
2
скилидки
|
чесън
|
черни
маслини
|
|
чер
пипер
|
|
2
щипки
|
червен
пипер
|
2
щипки
|
|
2
щипки
|
|
150
г
|
кашкавал,
настърган
|
30
г
|
масло
|
1
с. л., с връх
|
брашно
|
250
мл.
|
зеленчуков
бульон, гранулиран
|
150
мл.
|
сметана
или прясно мляко
|
2
щипки
|
настъргано
индийско орехче
|
1-2
бр.
|
домати
|
Начин на
приготвяне:
Измийте
и почистете карфиола, сложете го за 10
минути с кочана нагоре в съд със солена
вода.
След това сварете главата карфиол в нова леко подсолена вода с лимонов сок за около 20 минути, но внимавайте да не се развари (според вкуса във водата може да прибавите кубче разтворим бульон).
Отцедете карфиола от водата, а ако сте сложили бульон във водата си отделете 250 мл.за соса.
Накиснете хляба в студена вода.
Настържете кашкавала, отделете половината от него настрана.
Измийте магданоза и го нарежете на ситно.
В тиган запържете нарязания на ситно лук и бекон.Омесете каймата със запърженият лук с бекон, магданоз, половината настърган кашкавал, изстисканият хляб, яйце, чесън, нарязаните на ситно черни маслини и горчица.
Овкусете сместа изобилно със сол, смлян чер пипер, смляно чили, девесил и червен пипер.
Намажете кръгла тавичка с масло и поставете в средата главата карфиол( може да е накъсате на розички, ако желаете ), а покрай него оформете каймата като венец.
Загрейте останалото масло в тиган, прибавете брашното при постоянно бъркане и го запържете до получаването на златист цвят.
Сипете сметаната и ¼ литър зеленчуков бульон и варете до получаване на светъл сос (12 минути на слаб огън да къкри). Разбърквате от време на време.
Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче и го изсипете върху карфиола и венеца от кайма.
Ако желаете, нарежете домати на рязани и ги наредете отстрани в тавичката преди или след печене.
Поръсете ястието с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути.
Сервира се с варени картофи.
Да ви е сладко!
След това сварете главата карфиол в нова леко подсолена вода с лимонов сок за около 20 минути, но внимавайте да не се развари (според вкуса във водата може да прибавите кубче разтворим бульон).
Отцедете карфиола от водата, а ако сте сложили бульон във водата си отделете 250 мл.за соса.
Накиснете хляба в студена вода.
Настържете кашкавала, отделете половината от него настрана.
Измийте магданоза и го нарежете на ситно.
В тиган запържете нарязания на ситно лук и бекон.Омесете каймата със запърженият лук с бекон, магданоз, половината настърган кашкавал, изстисканият хляб, яйце, чесън, нарязаните на ситно черни маслини и горчица.
Овкусете сместа изобилно със сол, смлян чер пипер, смляно чили, девесил и червен пипер.
Намажете кръгла тавичка с масло и поставете в средата главата карфиол( може да е накъсате на розички, ако желаете ), а покрай него оформете каймата като венец.
Загрейте останалото масло в тиган, прибавете брашното при постоянно бъркане и го запържете до получаването на златист цвят.
Сипете сметаната и ¼ литър зеленчуков бульон и варете до получаване на светъл сос (12 минути на слаб огън да къкри). Разбърквате от време на време.
Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче и го изсипете върху карфиола и венеца от кайма.
Ако желаете, нарежете домати на рязани и ги наредете отстрани в тавичката преди или след печене.
Поръсете ястието с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути.
Сервира се с варени картофи.
Да ви е сладко!
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Geri