Montag, 10. Oktober 2016

Johannisbeer-Bananen-Muffins - Мъфини с френско грозде и банан

Johannisbeer-Bananen-Muffins
Мъфини с френско грозде и банан


Die zwei Geschmackskomponenten (Johannisbeere und Banane) harmonierеn einfach super miteinander.
Фантастични с неустоима комбинация от вкусове!



Geburtstags-Blog-Event CXXIV - Muffins (Einsendeschluss 15. Oktober 2016 - Icons made by Freepik from www.flaticon.com)
Diese Muffins-Komposition habe ich zu Ehren Zorra’s zwölften Bloggeburtstag gebacken.
Herzlichen Glückwunsch liebe Zorra.


Zutaten für ca. 8-12 Stück:

300 g
gesiebtes Mehl
150 g
2 TL
Backpulver
2 Stck.
Eier
1 Prise
Salz
300 g
Johannisbeeren, (frisch oder tiefgekühlt, aber nicht aufgetaut)
1 Stck.
Banane
125 ml
Milch
100 ml
Öl
nach Belieben
Puderzucker zum Bestreuen

Zubereitung:

Johannisbeeren waschen, abtropfen lassen und mit einer Gabel von den Rispen streifen.
Die Banane schälen und in einer Schüssel zerdrücken.

Eier, Zucker und Salz schaumig schlagen.
Die zerdrückte Banane, Öl und Milch zugeben und untermischen.
Vom gesiebten Mehl 1 EL abnehmen und vorsichtig mit den Johannisbeeren mischen.
Restliches Mehl mit Backpulver mischen und zusammen mit den Beeren unter den Teig heben.
Ein Muffinblech mit Papierförmchen auslegen oder einfetten und den Teig hineinfüllen.
Im vorgeheizten Backofen bei 160° C Umluft ca. 20-25 Min. backen.
Danach 10 Minuten in der Form abkühlen lassen, aus der Form nehmen und am besten auf einem Rost vollständig auskühlen lassen oder direkt warm essen.
Vor dem Servieren mit Puderzucker nach Belieben bestäuben.
Viel Spaß beim Nachbacken!

Tipp:

  • Die Johannisbeeren kann man auch durch jedes andere Beerenobst ersetzen.

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.







Необходими продукти за 8-12 бр. (според големината на формата за мъфини):

300 г
пресято брашно
150 г
захар
2 ч. л.
бакпулвер
2 бр.
яйца
1 щипка
сол
300 г
френско грозде, пресни или замразени плодове (ако са замразени не се размразяват)
1 бр.
узрял банан
125 мл.
прясно мляко
100 мл.
олио
по желание
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте френското грозде и го отцедeте добре, с помоща на вилица отстранете стеблата.
Обелете банана и го намачкате с вилица в една купа.
Разбийте яйцата, захарта и солта, до побеляване.
Прибавете намачкания банан, олиото, млякото и разбъркайте.
Вземете 1 супена лъжица от пресятото брашно и поръсете наронените зърна от френско грозде.
Смесете останалато брашно с бакпулвера и заедно с плодовете ги прибавете към яйчената смес, разбъркайте внимателно с лъжица, докато брашното се поеме от сместа.
Разпределете тестото в подмазаните или покритите с хартия гнезда за мъфини.
Печете в предварително загрята на 160 ° C фурна, с вентилатор за около 20-25 минути.
Оставете да се охладят за 10 минути във формата, след това ги извадете от формата и ги оставете най- добре върху решетка за да се охладят напълно, или си ги хапнете докато са още топлички.
Преди сервиране по желание може да ги поръсите с пудра захар.

Да ви е сладко!

Съвет:

  • Може да замените френското грозде с други плодове, напр. боровинки, малини, къпини или ягоди.


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!




Freitag, 7. Oktober 2016

Herzhafter Zucchini-Käse-Kuchen - Солен кейк с тиквички и сирене

Herzhafter Zucchini-Käse-Kuchen
Солен кейк с тиквички и сирене


Super leckeres und einfaches Rezept!
Лесно и бързо ястие за хапване по всяко време!



Zutaten für eine Backform 26 cm Ø:

700 g
Zucchini
3 Stck.
Eier
200 ml
Sahne
4 EL
Mehl oder Mandelmehl
½ TL
Backpulver
200 g
Käse, geriebener
250 g
Mozzarella, in grobe Würfel geschnitten
je 1 Prise
Salz, Pfeffer und Muskat
zum Bestreuen
Petersilie

Zubereitung:

Die Zucchini waschen, putzen, grob raspeln und die Backform geben.
Die Eier mit Mehl, Backpulver und Sahne verrühren.

Den Teig zu den geraspelten Zucchini gießen und vermengen.
Den geriebenen Käse und den gewürfelten Mozzarella in den Teig unterheben.
Den Teig noch mit Salz, Pfeffer und Muskat abschmecken.
Den Zucchinikuchen im vorgeheizten Backofen bei 180°C ca. 45-50 Minuten backen.
Nach dem Backen noch etwas in der Form ruhen lassen, dann schneiden, eventuell mit Petersilie dekorieren und warm servieren.
Der saftige Zucchini-Käsekuchen schmeckt nicht nur warm, er ist auch toll für ein kaltes Buffet.
Dazu passt ein frischer Salat nach der Saison.
Lasst es euch schmecken!

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.







Необходими продукти за форма с 26 см Ø:

700 г
тиквички
3 бр.
яйца
200 мл
сметана
4 с. л.
брашно или бадемово брашно
½ ч. л.
бакпулвер
200 г
настърган кашкавал
250 г
моцарела, нарязана на едри парчета
по 1 щипка или на вкус
сол, черен пипер и индийско орехче
за поръсване
магданоз по желание

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете тиквичките, а след това ги настържете на едро във формата за печене.
В купа смесете яйцата с брашното, бакпулвера и сметаната.
Изсипете сместа при настърганите тиквички и разбъркайте.
Добавете настъргания кашкавал и нарязаната моцарела и разбъркайте.
Овкусете на вкус със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче.
Печете в предварително загрята на 180 ° C фурна за около 45-50 минути.
Оставете да се охлади за кратко във формата, а след това го нарежете на парчета.
По желание поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.
Може да поднесете кейка с тиквички топъл или студен с прясна салата според сезона.

Добър апетит!




Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!






Sonntag, 2. Oktober 2016

Zwetschgenkuchen mit Frischkäsecreme - Сладкиш със сливи и крем сирене

Zwetschgenkuchen mit Frischkäsecreme
Сладкиш със сливи и крем сирене

Superlecker, schnell, unkompliziert, leicht und schön saftig!
Страхотен сладкиш с неустоима комбинация от вкусове!

Zutaten für eine Backform 24 cm Ø oder 28 x 18 cm:
Für die Cremefüllung:
200 - 250 g
Frischkäse oder Quark
55 g
Puderzucker
1 Stck.
Ei
1 Pck.
Bourbon Vanillezucker
300 - 400 g
entkernte, keingeschnittene Zwetschgen oder altern. Pflaumen
Für den Teig:
175 g
zimmerwarme Butter
175 g
Kokosblüten- oder braunen Zucker
3 Stck.
Eier
1 Prise
Salz
200 g
gesiebtes Mehl
6 g
Backpulver
nach Wunsch
Puderzucker zum Bestreuen
Zubereitung:
Den Frischkäse oder den Quark mit dem Puder- und Vanillezucker gut verrühren.Das Ei dazugeben und rühren bis eine glatte Creme entsteht.
Die Butter mit Kokosblüten- oder braunen Zucker und Salz vermengen, nach und nach die Eier dazugeben und Weiterrühren, bis eine schaumige Masse entstanden ist.
Das gesiebte Mehl zusammen mit dem Backpulver mit einem Kochlöffel unter die Masse heben bis sich ein glatter Teig gebildet hat.
Die Hälfte des Teiges in eine ausgebutterte Backform geben und obenauf mit einem Löffel die Hälfte der Creme in Häufchen verteilen (braucht nicht glattgestrichen zu werden).
Die Hälfte der geschnittenen Zwetschgen in der Form auf dem Teig verteilen.
Die Zwetschgen mit dem restlichen Teig abdecken (glattstreichen nicht erforderlich) und obenauf wieder die restliche Creme verteilen.
Das restliche Obst draufgeben und im Backofen bei 180 °C für ca. 45 - 55 Minuten backen.
Im Anschluss vor dem Anschneiden noch etwas in der Backform abkühlen lassen.
Lauwarm oder kalt servieren und nach Wunsch noch mit Puderzucker bestreuen. Dazu passt eine Portion Sahne oder eine Kugel Vanilleis.
Guten Appetit

Tipp:
  • Die Zwetschgen können je nach Saison auch durch anderes Obst (z.B. Aprikosen, Pfirsiche, etc.) ersetzt werden.

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
       

Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.




Необходими продукти за форма с 24 см Ø или 28x18см:
За пълнежа-крема:
200 - 250 г
крема сирене или извара
55 г
пудра захар
1 бр.
яйце
1 пакетче
ванилия
300-400 г
сливи, почистени от костилките и нарязани на парченца
За тестото:
175 г
меко масло
175 г
кафява или кокосова захар
3 бр.
яйца
1 щипка
сол
200 г
пресято брашно
6 г
бакпулвер
за поръсване:
пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте крем сиренето или изварата с пудрата захар и ванилията, прибавете яйцето и разбийте до гладък крем.Смесете в друга купа маслото с кафявата захар и солта, разбийте докато станат на пухкав крем, след това прибавете едно по едно яйцата и разбийте до гладка смес. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте с лъжица или шпатула докато се усвои от сместа.
В намаслената форма за печене изсипете половината от тестото, върху него с лъжица направете купчинки с половината от сместа с крем сиренето (не ги заглаждайте, трябва да стои така на купчинки), отгоре поръсете с половината от нарязаните сливи.
Върху тях изсипете или поставете на лъжици останалато тесто и останалата смес от крема, а най отгоре поръсете с останалите сливи.
Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 45 - 55 минути.
Оставете да се охлади във формата преди да го нарежете на парчета.
Сервирайте сладкиша веднага или напълно изстуден, поръсен по желание с пудра захар или гарниран със сладолед или разбита сметана.
Да ви е сладко!


Съвет:
  • Може да замените сините сливи с други плодове напр. кайсий, праскови и т. н.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!




Freitag, 23. September 2016

Überbackener Nudel-Hackfleisch-Auflauf - Макарони с кайма на фурна


Überbackener Nudel-Hackfleisch-Auflauf
Макарони с кайма на фурна

Schnell gemacht, einfach und unglaublich lecker
Бързо, лесно и невероятно вкусно!




Zutaten für 4 Portionen:

400 g
1 Stck.
Zwiebel, kleingeschnitten
2 Zehen
Knoblauch kleingeschnitten
400 g
Hackfleisch
400 g
frisch geriebene Tomaten - oder aus der Dose
1 Prise
Zucker oder Xucker
400 ml
Brühe
200 g
geriebenen Käse
40 ml
Öl
nach Geschmack
Salz, Pfeffer und Majoran
zum Bestreuen
Petersilie oder Schnittlauch

Zubereitung:

Die Nudeln im Salzwasser al dente kochen (ca. 1 - 2 Minuten kürzer als nach der Packungsanleitung).
Nach dem Kochen abtropfen lassen und in die Auflaufform geben.
Den Knoblauch und die Zwiebeln in Öl bei mittlerer Hitze kurz anbraten.
Die Tomaten und die Brühe hinzugeben und mit Salz, Peffer, Majoran und Zucker abschmecken und ca. 20 Min. köcheln lassen.
In einer weiteren Pfanne das Hackfleisch krümelig anbraten und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Die fertig gekochte Tomatensauce und das Hackfleisch in die Auflaufform zu den Nudeln geben und gut vermengen.
Mit geriebenen Käse bestreuen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C für ca. 15 - 20 Min. goldgelb braten.
Nach dem Braten noch mit Petersilie oder Schnittlauch garnieren und servieren. Dazu schmeckt grüner Salat.
Viel Spaß beim Nachkochen.

Tipp:

  • Eignet sich auch gut in der Tupperbox zum Mitnehmen in die Arbeit.

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:

       


Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.





Необходими продукти за 4 порции:

400 г
макарони
1 глава
лук, нарязан на ситно
2 скилидки
чесън, нарязан на ситно
400 г
кайма
400 г
домати от консерва
1 щипка
захар
400 мл
бульон
200 г
настърган кашкавал
40 мл
олио
на вкус
сол, черен пипер и риган
за поръсване
магданоз или див лук

Начин на приготвяне:

Сварете макароните “ал денте“ във вряща подсолена вода, но една–две минути по-кратко, отколкото пише на опаковката .
Отцедете сварените макарони и ги изсипете във формата за печене.
В загряното на умерен огън олио запържете лука и чесъна за кратко.
Добавете доматите, бульона, овкусете на вкус със сол, чер пипер, риган, щипка захар и оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.
В друг тиган запържете каймата, докато стане на „трохи“, овкусете със сол и чер пипер на вкус..
Добавете запържената кайма и доматения сос при макароните и разбъркайте хубаво.
Поръсете отгоре с настърган кашкавал и печете в предварително загряна на 200 °C фурна за около 15- 20 минути, до златисто.
Поръсете със ситно нарязан магданоз или див лук.
Може да сервирате ястието със зелена салата или според сезона.

Да ви е сладко!

Съвет:

  • Готовото ястие съхранено в пластмасова кутия с капак е подходящо за работа, за пътуване, както и за училище.


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!






Sonntag, 18. September 2016

Gestürzter Nektarinen-Karamell-Kuchen - Обърнат сладкиш с кармелизирани нектарини

Gestürzter Nektarinen-Karamell-Kuchen
Обърнат сладкиш с кармелизирани нектарини


Super saftig und super lecker!
Много сочен и безумно вкусен!




Zutaten für eine Backform (ca. 26 cm ᴓ):

Für den Belag:
5 Stck.
harte Nektarinen
2-3 EL (45 g)
Zucker
1 Prise
Zimt
1 Prise
Muskat
Für die Form
Butter
Für den Teig:
100 g
weiche Butter
110 g
Zucker
3 Stck.
Eier
140 g
gesiebtes Mehl
1 TL
Backpulver

Zubereitung:

Zunächst den Rand und den Boden der Form gründlich mit Butter bestreichen.
Die Nektarinen waschen, halbieren, entkernen und in Spalten schneiden.
Den Zucker und die Nektarinen in eine Kasserolle geben, langsam, bei zugedecktem Topf, ca. 2 Min. erhitzen, bis der Saft aus den Nektarinen ausgetreten ist.
Dann noch nach Geschmack, mit Zimt und Muskatnuss abschmecken und unter ständigem Rühren noch ca. noch 2-3 Minuten karamellisieren lassen, bis sie eine schöne goldgelbe Farbe bekommen haben. Aber nicht länger köcheln, die Form der Nektarinen sollte dabei erhalten bleiben.
Die Spalten auf den Boden der Form gleichmäßig verteilen und mit dem übrigen Karamellsoße beträufeln.
Den Backofen auf 180°C vorheizen.
Für den Teig die Butter und den Zucker schaumig rühren.
Nacheinander die Eier dazu einrühren.
Das Mehl mit dem Backpulver mischen, sieben und unterrühren.
Den Teig gleichmäßig über den Nektarinen verteilen.
Den Kuchen in den heißen Ofen schieben und in ca. 30 Minuten fertig backen (Stäbchenprobe).
Nach dem Backen den fertigen Kuchen ca. 10 Min in der Form auskühlen lassen.
Danach den Kuchen, vorsichtig vom Rand der Form lösen und auf einen großen Teller oder Platte stürzen.
Lauwarm oder kalt servieren und genießen.
Viel Spaß beim Nachbacken - Lasst es euch schmecken!

Tipp:

  • Sie können Nektarinen auch durch Pfirsichen ersetzen, aber die müssen geschält werden!


Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.









Необходими продукти за форма с 26 см Ø:

За плодовия карамел:
5 бр.
твърди нектарини
2-3 с. л. (45 г)
захар
1 щипка
канела
1 щипка
индийско орехче
За формата
масло
За тестото:
100 г
меко масло
110 г
захар
3 бр.
яйца
140 г
пресято брашно
1 ч. л.
бакпулвер

Начин на приготвяне:

Намажете стените и дъното на формата за печене обилно с масло.
Измийте нектарините, разрежете ги на половина, отстранете костилките и ги нарежете на резени.
В тенджера сложете захарта и нектарините, похлупете и ги загрейте на умерен огън за около 2 минути, за да си пуснат нектарините сока.
След това ги овкусете по желание с канела, индийско орехче и ги оставете да се карамелизират за още 2-3 минути, като разбърквате, за да получат от всички страни приятен златист цвят.
Не ги оставяйте за по дълго време на котлона, защото ще загубят формата си!
Разпределете нектарините равномерно на дъното на формата и ги поръсете с останалия карамелен сос.
Загрейте фурната на 180 ° С.
За тестото разбийте маслото и захарта, докато се смесят добре.
Прибавете едно след друго яйцата, като продължавате да разбивате.
Смесете брашното с бакпулвера.
Добавете ги на части към яйчената смес, разбъркайте със силиконова шпатула, до получаването на гладко и гъсто тесто.
Изсипете тестото равномерно върху нектарините и загладете.
Печете за около 30 минути, до суха клечка.
Оставете сладкиша да се охлади за около 10 минути във формата.
След това отлепете бавно сладкиша от ръба на формата, ако изобщо е необходимо (с помоща на нож) и го обърнете върху голяма чиния или табла.
Може да го сервирате докато е още приятно топъл или студен и да се насладите на вълшебния му вкус.
Да ви е сладко!

Съвет:

  • Може да замените нектарините с праскови, но трябва да ги обелите!

Адаптирано от тук







Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!