Sonntag, 2. Oktober 2016

Zwetschgenkuchen mit Frischkäsecreme - Сладкиш със сливи и крем сирене

Zwetschgenkuchen mit Frischkäsecreme
Сладкиш със сливи и крем сирене

Superlecker, schnell, unkompliziert, leicht und schön saftig!
Страхотен сладкиш с неустоима комбинация от вкусове!

Zutaten für eine Backform 24 cm Ø oder 28 x 18 cm:
Für die Cremefüllung:
200 - 250 g
Frischkäse oder Quark
55 g
Puderzucker
1 Stck.
Ei
1 Pck.
Bourbon Vanillezucker
300 - 400 g
entkernte, keingeschnittene Zwetschgen oder altern. Pflaumen
Für den Teig:
175 g
zimmerwarme Butter
175 g
Kokosblüten- oder braunen Zucker
3 Stck.
Eier
1 Prise
Salz
200 g
gesiebtes Mehl
6 g
Backpulver
nach Wunsch
Puderzucker zum Bestreuen
Zubereitung:
Den Frischkäse oder den Quark mit dem Puder- und Vanillezucker gut verrühren.Das Ei dazugeben und rühren bis eine glatte Creme entsteht.
Die Butter mit Kokosblüten- oder braunen Zucker und Salz vermengen, nach und nach die Eier dazugeben und Weiterrühren, bis eine schaumige Masse entstanden ist.
Das gesiebte Mehl zusammen mit dem Backpulver mit einem Kochlöffel unter die Masse heben bis sich ein glatter Teig gebildet hat.
Die Hälfte des Teiges in eine ausgebutterte Backform geben und obenauf mit einem Löffel die Hälfte der Creme in Häufchen verteilen (braucht nicht glattgestrichen zu werden).
Die Hälfte der geschnittenen Zwetschgen in der Form auf dem Teig verteilen.
Die Zwetschgen mit dem restlichen Teig abdecken (glattstreichen nicht erforderlich) und obenauf wieder die restliche Creme verteilen.
Das restliche Obst draufgeben und im Backofen bei 180 °C für ca. 45 - 55 Minuten backen.
Im Anschluss vor dem Anschneiden noch etwas in der Backform abkühlen lassen.
Lauwarm oder kalt servieren und nach Wunsch noch mit Puderzucker bestreuen. Dazu passt eine Portion Sahne oder eine Kugel Vanilleis.
Guten Appetit

Tipp:
  • Die Zwetschgen können je nach Saison auch durch anderes Obst (z.B. Aprikosen, Pfirsiche, etc.) ersetzt werden.

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
       

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Необходими продукти за форма с 24 см Ø или 28x18см:
За пълнежа-крема:
200 - 250 г
крема сирене или извара
55 г
пудра захар
1 бр.
яйце
1 пакетче
ванилия
300-400 г
сливи, почистени от костилките и нарязани на парченца
За тестото:
175 г
меко масло
175 г
кафява или кокосова захар
3 бр.
яйца
1 щипка
сол
200 г
пресято брашно
6 г
бакпулвер
за поръсване:
пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте крем сиренето или изварата с пудрата захар и ванилията, прибавете яйцето и разбийте до гладък крем.Смесете в друга купа маслото с кафявата захар и солта, разбийте докато станат на пухкав крем, след това прибавете едно по едно яйцата и разбийте до гладка смес. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте с лъжица или шпатула докато се усвои от сместа.
В намаслената форма за печене изсипете половината от тестото, върху него с лъжица направете купчинки с половината от сместа с крем сиренето (не ги заглаждайте, трябва да стои така на купчинки), отгоре поръсете с половината от нарязаните сливи.
Върху тях изсипете или поставете на лъжици останалато тесто и останалата смес от крема, а най отгоре поръсете с останалите сливи.
Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 45 - 55 минути.
Оставете да се охлади във формата преди да го нарежете на парчета.
Сервирайте сладкиша веднага или напълно изстуден, поръсен по желание с пудра захар или гарниран със сладолед или разбита сметана.
Да ви е сладко!


Съвет:
  • Може да замените сините сливи с други плодове напр. кайсий, праскови и т. н.

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Geri