Einfach, günstig und richtig lecker!
Лесно, евтино и безкрайно вкусно!
Zutaten für eine Auflaufform (ca. 25 x 15 cm):
1 Stck.
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Blumenkohl (ca. 400 g)
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400 g
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Hackfleisch
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200 g
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Schmand
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100 ml
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Schlagsahne
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100 g
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Reibekäse (nach Geschmack)
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2 EL
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Olivenöl
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1-2 TL
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getrockneter Majoran
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100 ml
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Blumenkohlwasser oder Brühe
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1-2 EL
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gehackte Petersilie
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Salz, Pfeffer
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Zubereitung:
Den Blumenkohl putzen, waschen und in Röschen teilen.
In kochendem Salzwasser 3 Minuten blanchieren, dann abgießen und abtropfen lassen. Dabei 100 ml vom Kochwasser auffangen.
Das Hackfleisch in einer Pfanne in etwas Olivenöl krümelig anbraten mit Salz, Pfeffer und getrocknetem Majoran würzen.
Mit dem Blumenkohlwasser oder der Brühe ablöschen.
Die Sahne zum Hack zugießen, kurz aufkochen und danach in eine Auflaufform geben.
Die Blumenkohlröschen über dem Hack verteilen, mit dem Käse bestreuen und den Schmand in Klecksen darübergeben.
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °С (Umluft 180 °С ) auf der mittleren Schiene 15 Min. goldgelb überbacken.
Nach Wunsch mit Petersilie bestreuen und mit einem Salat nach Saison servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
In kochendem Salzwasser 3 Minuten blanchieren, dann abgießen und abtropfen lassen. Dabei 100 ml vom Kochwasser auffangen.
Das Hackfleisch in einer Pfanne in etwas Olivenöl krümelig anbraten mit Salz, Pfeffer und getrocknetem Majoran würzen.
Mit dem Blumenkohlwasser oder der Brühe ablöschen.
Die Sahne zum Hack zugießen, kurz aufkochen und danach in eine Auflaufform geben.
Die Blumenkohlröschen über dem Hack verteilen, mit dem Käse bestreuen und den Schmand in Klecksen darübergeben.
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °С (Umluft 180 °С ) auf der mittleren Schiene 15 Min. goldgelb überbacken.
Nach Wunsch mit Petersilie bestreuen und mit einem Salat nach Saison servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken und lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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1 малка глава
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карфиол (около 400 г)
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400 г
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кайма
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200 г
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заквасена сметана
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100 мл
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течна сметана
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100 г
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настърган кашкавал
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2 с. л.
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зехтин
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1-2 ч. л.
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изсушен риган
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100 мл
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вода от карфиола или бульон
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1-2 с. л.
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нарязан магданоз
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на вкус
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сол и чер пипер
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Начин на приготвяне:
Почистете карфиола, измийте и го накъсайте на розички.
Бланширайте карфиола във вряща подсолена вода за около 3 минути, след това го оставете да се отцеди.
Не забравяйте да отделите 100 мл от водата в която сте бланширали карфиола.
В тиган с малко сгорещен зехтин запържете каймата, до като стане на „трохи“.
Овкусете на вкус със сол, черен пипер и сух риган.
След това изсипете заделената карфиолена вода или бульон и разбъркайте.
Добавете и сметаната, оставете да заври за кратко и след това изсипете сместа във формата за печене.
Сложете върху сместа отцедения карфиол и поръсете с настърган кашкавал.
Най отгоре разпределете заквасената сметана на купчинки.
Бланширайте карфиола във вряща подсолена вода за около 3 минути, след това го оставете да се отцеди.
Не забравяйте да отделите 100 мл от водата в която сте бланширали карфиола.
В тиган с малко сгорещен зехтин запържете каймата, до като стане на „трохи“.
Овкусете на вкус със сол, черен пипер и сух риган.
След това изсипете заделената карфиолена вода или бульон и разбъркайте.
Добавете и сметаната, оставете да заври за кратко и след това изсипете сместа във формата за печене.
Сложете върху сместа отцедения карфиол и поръсете с настърган кашкавал.
Най отгоре разпределете заквасената сметана на купчинки.
Печете до златисто, в предварително загрята на 200 °С (180 °С с вентилатор) фурна, върху решетка на средната шина,
за около 15 минути.
По желание поръсете с магданоз и поднесете със салата според сезона.
По желание поръсете с магданоз и поднесете със салата според сезона.
Добър апетит!
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Geri