Low Carb Omelett aus dem Backofen
Апетитен омлет на фурна
Absolut lecker - was für ein Schmaus!!!!
Нещо лесно, нещо набързо, но пък много вкусно!
Zutaten für eine Backform mit 26 сm Ø:
5 Stck.
|
Eier
|
1 Stck.
|
rote Paprikaschote
|
200 g
|
gekochtes Rindfleisch alternativ Schinken, Salami (alles was weg muss)
|
100 ml
|
Sahne
|
100 ml
|
Milch
|
125 g
|
Mozzarella, mini
|
1 paar
|
Oliven
|
1 TL
|
Salsa Sauce oder andere scharfe Soße
|
nach Geschmack
|
Salz und Pfeffer
|
zum Einfetten der Form
|
etwas Butter
|
nach Wunsch
|
Petersilie
|
Zubereitung:
Die Backform mit der Butter einfetten.
Das Fleisch und die Paprikaschote in kleine Stücke schneiden und in die Form geben.
Die Eier verquirlen und mit der Milch, der Sahne und der Salsa-Soße verrühren.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Alles über das Fleisch in der Form gießen und obenauf die Mozzarella-Bällchen verteilen.
In den Backofen auf die mittlere Schiene stellen und ca. 20 Minuten backen, bis eine goldgelbe entstanden ist.
Vor dem Servieren, nach Wunsch, noch mit Petersilie bestreuen.
Dazu passt saisonaler Salat.
Lasst es euch schmecken.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за форма с 26 см Ø:
5 бр.
|
яйца
|
1 червена
|
чушка
|
200 г
|
сварено телешко месо (шунка или колбас, какъвто предпочитате)
|
100 мл.
|
сметана
|
100 мл.
|
прясно мляко
|
125 г
|
моцарела на топчета
|
няколко
|
маслини
|
1 ч. л.
|
лютива паста
|
на вкус
|
сол и чер пипер
|
за намазване
|
масло
|
по желание
|
магданоз
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 °C.
Намажете формата за печене с масло.
Нарежете месото и чушката на малки парченца и ги разпределете равномерно във формата за печене.
В купа разбийте яйцата, прясното мляко, сметаната и лютивата паста.
Подправете със сол и чер пипир.
Излейте сместа във формата и разпределете моцарелата.
Печете на средната шина за около 20 минути, до получаване на златиста коричка.
По желание поръсете омлета с магданоз и поднесете със салата според сезона.
Добър апетит!
Намажете формата за печене с масло.
Нарежете месото и чушката на малки парченца и ги разпределете равномерно във формата за печене.
В купа разбийте яйцата, прясното мляко, сметаната и лютивата паста.
Подправете със сол и чер пипир.
Излейте сместа във формата и разпределете моцарелата.
Печете на средната шина за около 20 минути, до получаване на златиста коричка.
По желание поръсете омлета с магданоз и поднесете със салата според сезона.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri