Low Carb Clafoutis mit Rindfleisch und Kohlrabi
Клафути с телешко и алабаш
Ganz einfach und mega lecker!
Бързо, лесно и много вкусно!
200 g
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gekochtes Rindfleisch
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250 g
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Kohlrabi
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2 Stck.
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Eier
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250 ml
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Milch
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2 TL
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1 EL
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Olivenöl
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100 g
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Cocktailtomaten
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nach Geschmack
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Salz, Pfeffer, Majoran und Cayennepfeffer
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nach Wunsch zum Bestreuen
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Petersilie oder Schnittlauch
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Zubereitung:
Das Rindfleisch klein schneiden oder in kleine Stücke zerrupfen und im Olivenöl für 1-2 Minuten anbraten.
Die Kohlrabi schälen, in kleine Würfel schneiden, zum Fleisch geben und ebenfalls kurz mit anbraten.
Anschließend alles in eine ausgefettete Auflaufform geben.
In einer Schüssel die Eier, die Milch, das Mandelmehl verrühren und mit den Gewürzen abschmecken.
Die Mischung in der Auflaufform über die Kohlrabi-Fleischmischung gießen.
Danach, nach Wunsch, noch die Cocktailtomaten in der Masse verteilen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 190 °C für ca. 30 - 35 Minuten backen.
Nach dem Backen die Clafoutis mit einer flachen Kelle vorsichtig portionsweise anrichten und vor dem Servieren, nach Wunsch, mit kleingeschnittener Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Dazu passt Salat nach Belieben.
Lasst es euch schmecken.
Die Kohlrabi schälen, in kleine Würfel schneiden, zum Fleisch geben und ebenfalls kurz mit anbraten.
Anschließend alles in eine ausgefettete Auflaufform geben.
In einer Schüssel die Eier, die Milch, das Mandelmehl verrühren und mit den Gewürzen abschmecken.
Die Mischung in der Auflaufform über die Kohlrabi-Fleischmischung gießen.
Danach, nach Wunsch, noch die Cocktailtomaten in der Masse verteilen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 190 °C für ca. 30 - 35 Minuten backen.
Nach dem Backen die Clafoutis mit einer flachen Kelle vorsichtig portionsweise anrichten und vor dem Servieren, nach Wunsch, mit kleingeschnittener Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Dazu passt Salat nach Belieben.
Lasst es euch schmecken.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за 2 порции:
200 г
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сварено телешко месо
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250 г
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алабаш
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2 бр.
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яйца
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250 мл.
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прясно мляко
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2 ч. л.
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бадемово брашно
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1 с. л.
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зехтин
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100 г
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малки доматчета
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за овкусяване
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сол, чер пипер, майоран и лют червен пипер
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по желание
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магданоз или див лук
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Начин на приготвяне:
Нарежете или накъсайте свареното месо на малки парчета и го запържете в загряния зехтин за 1-2 минути.
Обелете, нарежете алабаша на малки кубчета и го запържете за кратко при месото.
Изсипете ги във намазнената форма за печене.
В купа разбийте яйцата, прясното мляко, бадемовото брашно и овкусете сместа с подправките.
Изсипете сместа върху месото и алабаша.
Накрая разпределете по желание малките доматчета във сместа.
Печете ястието в предварително загряна на 190 °C фурна за около 30–35 минути.
Нарежете внимателно готовото клафути на парчета и преди сервиране го поръсете по желание с магданоз или див лук.
Поднесете със зелена салата според сезона.
Добър апетит!
Обелете, нарежете алабаша на малки кубчета и го запържете за кратко при месото.
Изсипете ги във намазнената форма за печене.
В купа разбийте яйцата, прясното мляко, бадемовото брашно и овкусете сместа с подправките.
Изсипете сместа върху месото и алабаша.
Накрая разпределете по желание малките доматчета във сместа.
Печете ястието в предварително загряна на 190 °C фурна за около 30–35 минути.
Нарежете внимателно готовото клафути на парчета и преди сервиране го поръсете по желание с магданоз или див лук.
Поднесете със зелена салата според сезона.
Добър апетит!
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Geri