Gemüseauflauf mit Hähnchenfilet
Пилешко филе със зеленчуци на фурна
Leckeres, schnelles Low Carb Hauptgericht - einfach ein Gedicht!
неустоимо вкусно и здравословно бързо ястие
Zutaten für eine Auflaufform:
600 g
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Hähnchenbrustfilet
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200 g
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Fetakäse
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200 g
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frische Datteln- oder Cherrytomaten
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1 gelbe
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Paprikaschote
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3 Zehen
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Knoblauch
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1 mittlere Stange
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Lauch
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1 Stck.
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Karotte
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1 Bund
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Lauchzwiebeln
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1 EL
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Oregano
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1 EL
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Basilikum
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1 TL
|
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nach Geschmack
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frisch gemahlenen Pfeffer und Salz
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250 g
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Mozzarella
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100 g
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geriebenen Käse
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zum Bestreuen
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Schnittlauch oder Petersilien
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Das Gemüse putzen und ebenfalls in kleine Stücke schneiden.
Den Knoblauch abziehen und fein hacken (nicht pressen).
Das geschnittene Gemüse zusammen mit dem Hähnchenbrustfilets und gewürfeltem Fetakäse in eine Auflaufform geben, fetten muss nicht sein.
Mit den Gewürzen abschmecken und gut vermischen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C braten und nach 25 Min noch mit den, in Scheiben geschnittenen Mozoralla, belegen und mit dem geriebenen Käse bestreuen.
Weitere 10 Min. backen, bis der Käse verlaufen ist und eine goldgelbe Kruste bekommen hat.
Vor dem Servieren noch mit Schnittlauch oder Käse bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Den Knoblauch abziehen und fein hacken (nicht pressen).
Das geschnittene Gemüse zusammen mit dem Hähnchenbrustfilets und gewürfeltem Fetakäse in eine Auflaufform geben, fetten muss nicht sein.
Mit den Gewürzen abschmecken und gut vermischen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C braten und nach 25 Min noch mit den, in Scheiben geschnittenen Mozoralla, belegen und mit dem geriebenen Käse bestreuen.
Weitere 10 Min. backen, bis der Käse verlaufen ist und eine goldgelbe Kruste bekommen hat.
Vor dem Servieren noch mit Schnittlauch oder Käse bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Diese, o.ä. Produkte wurden beim Zubereiten verwendet:
600 г
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пилешки гърди (филе)
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200 г
|
сирене
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200 г
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чери домати
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1 жълта
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чушка
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3 скилидки
|
чесън
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1 стрък
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праз
|
1 бр.
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морков
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1 връзка
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пресен лук
|
1 с. л.
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риган
|
1 с. л.
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босилек
|
1 ч. л.
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лют червен пипер
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на вкус:
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прясно смлян чер пипер и сол
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250 г
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моцарела
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100 г
|
настърган кашкавал
|
за поръсване
|
див лук или магданоз
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Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на малки хапки.
Почистете зеленчуците и ги нарежете също на малки парченца.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно,но в никакъв случай с преса.
Сложете всички нарязани зеленчуци, месо и нарязаното на кубчета сирене в тавичка за печене (не е необходимо да е намазана с мазнина).
Овкусете с подправките на вкус и разбъркайте добре.
Печете в предварително загряна на 180 ° C фурна за 25 минути.
След това наредете върху запеченото ястие нарязаната на филийки моцарела.
Поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието за още 10 минути, докато кашкавала се разтопи и хване златиста коричка.
Преди сервиране поръсете ястието с нарязания на ситно див лук или магданоз.
Добър апетит!
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Почистете зеленчуците и ги нарежете също на малки парченца.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно,но в никакъв случай с преса.
Сложете всички нарязани зеленчуци, месо и нарязаното на кубчета сирене в тавичка за печене (не е необходимо да е намазана с мазнина).
Овкусете с подправките на вкус и разбъркайте добре.
Печете в предварително загряна на 180 ° C фурна за 25 минути.
След това наредете върху запеченото ястие нарязаната на филийки моцарела.
Поръсете с настъргания кашкавал и запечете ястието за още 10 минути, докато кашкавала се разтопи и хване златиста коричка.
Преди сервиране поръсете ястието с нарязания на ситно див лук или магданоз.
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Защо една огромна реклама скрива текста на български :(
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