Samstag, 4. Januar 2014

Engelsaugen - Коледни сладки - ангелски очи



Engelsaugen
Коледни сладки - ангелски очи

Megaleckerschmecker.... einfach köstlich!
Невероятни .... просто вкусни!

 

Zutaten:
240 g
Mehl
150 g
Weiche Butter
2
Eigelbe
70 g
Puderzucker
2 TL
Vanillezucker
1 Zitrone
Unbehandelt, davon die abgeriebene Schale
1 Prise
Salz
Gelee oder Konfitüre
Quittengelee, Himbeerkonfitüre oder Johannisbeerkonfitüre
zum Bestäuben:
Puderzucker

Zubereitung:
Mehl, Zucker, Vanillezucker, Zitronenabrieb und Salz vermengen.
Butter und Eigelb verrühren und die zubereitete Mischung dazugeben.
Alles mit den Knethaken des Handrührgerätes gut verrühren und dann mit kühlen Händen auf bemehlter Arbeitsfläche schnell zu einem glatten Teig verkneten.
Den Teig 1-2 Stunde im Kühlschrank zugedeckt ruhen lassen.
Danach aus dem Teig walnussgroße Kugeln formen und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech setzen.
Mit einem in Mehl getauchten Kochlöffelstiel (damit nichts kleben bleibt) eine Vertiefung in die Mitte der Teigkugeln drücken. (Achtung - bitte nicht durchbohren!).
Die Konfitüre glatt rühren und mit einem Spritzbeutel mit kleiner Tülle geben oder mit einem kleinen Espressolöffel in die Vertiefungen der Teigkugeln füllen.
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °C (Umluft ca. 180 °C) zwischen 10 und 15 Minuten hellgelb backen (bitte beobachten! Sie dürfen nicht zu braun werden!).
Plätzchen auf einem Gitter auskühlen lassen. Dann mit Puderzucker bestäuben.
In einer Blechdose aufbewahren.

Tipp:
  • Man kann die Konfitüre auch nach dem Backen in die mit Puderzucker bestäubten Plätzchen füllen. Dazu das Gelee erwärmen und mit einem kleinen Schneebesen glatt rühren, in die Mulden der Plätzchen geben und trocknen lassen. Das hat den Vorteil, dass beim Bestäuben mit Puderzucker das Gelee nicht bestäubt wird.
Gutes Gelingen!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.

Продукти:
240 г
брашно
150 г
меко масло
2
жълтъка
70 г
пудра захар
2 ч. л.
ванилова захар
1 лимон
настъргана кора
1 щипка
сол
за пълнежа: желе, мармалад, сладко или конфитюр от                                                       
дюли, малини или червено френско грозде
за поръсване:
пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, захарта, ванилената захар, лимоновата кора и солта.
Разбъркайте маслото и жълтъците и добавете към тях приготвената смес от сухи съставки.
Разбъркайте всички продукти добре с бъркалките за тесто на миксера и след това с хладни ръце върху леко набрашнена работна повърхност омесете всичко докато получите гладко тесто.
Оформете тестото на топка, увийте го във фолио и го сложете за 1-2 часа в хладилника.
След това от тестото оформете малки топчета с големината на орех и ги наредете в покрита тава с хартия за печене.
С дръжката на потопена в брашно дървена лъжица (за да не лепне) за готвене натиснете малки вдлъбнатини по средата на тестените топчета (Внимавайте - да не ги пробиете!).
Разбъркайте сладкото до гладкост и го напълнете в един спритц с малка дюза или с малка еспресо лъжица разпределете сладкото в малките вдлъбнатини на сладките.
Печете сладките в предварително загряна фурна на 200 ° C (вентилатор 180 ° C) около 10 - 15 минути до златисто (Не трябва да бъдат препекани или прекалено кафяви!).
Оставете сладките да се охладят върху решетка, а. след това ги поръсете с пудра захар.
Съхранявайте ги в тенекиена кутия за сладки.

Съвет:
  • Можете да напълните сладките със сладко след като ги изпечете.
    След като изстинат ги поръсете обилно с пудра захар, затоплете желето до гладкост и запълнете вдлабнатините на сладките.
    След това ги оставете на страни до като сладкото изсъхне и се втечни отново!
    Този начин има предимство, защото при поръсването на сладките с пудра захар желето не се поръсва и си запазва цвета!

Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly