Für die kalte Jahreszeit genau der richtige Eintopf!
Перфектно ястие за студените месеци!
Перфектно ястие за студените месеци!
500 g
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Sauerkraut
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500 g
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Kartoffeln
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1 Stück
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Zwiebel, gehackt
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1 Stück
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Karotte
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250 g
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Kidney-Bohnen Konserve
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100 g
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Bauchspeck gewürfelt
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50 g
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Tomatenmark
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40 g
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Buterschmalz
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1 Stück
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Chilischote, rot
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800 ml
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Gemüsebrühe
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½ Bund
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Petersilien
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nach Geschmack
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Salz, Pfeffer und Chili aus der Mühle
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Zubereitung:
Zwiebel, Kartoffeln und Karotte schälen. Die Zwiebel fein hacken, die Kartoffeln in Stücke (ca. 1 - 2 cm) schneiden und die Karotten würfeln.
Die Chilischote waschen, entkernen und fein würfeln. Die Petersilie abbrausen, trocknen und fein hacken. Den Speck in Würfel schneiden.
Das Butterschmalz in einer Pfanne erhitzen. Die Zwiebeln mit dem Speck, Karotten und Kartoffeln zusammen 5 Minuten andünsten.
Die gehackte Chilischote und das Sauerkraut dazugeben. Mit der Gemüsebrühe ablöschen und Alles weitere 20 Minuten bei geringer Hitze köcheln lassen.
Dann die Kidney-Bohnen und das Tomatenmark unterrühren. Nochmal 10 Minuten köcheln lassen.
Mit Salz, Pfeffer und Chili nach Geschmack abschmecken.
Mit Petersilie bestreut servieren.
Lasst es euch schmecken.
Zwiebel, Kartoffeln und Karotte schälen. Die Zwiebel fein hacken, die Kartoffeln in Stücke (ca. 1 - 2 cm) schneiden und die Karotten würfeln.
Die Chilischote waschen, entkernen und fein würfeln. Die Petersilie abbrausen, trocknen und fein hacken. Den Speck in Würfel schneiden.
Das Butterschmalz in einer Pfanne erhitzen. Die Zwiebeln mit dem Speck, Karotten und Kartoffeln zusammen 5 Minuten andünsten.
Die gehackte Chilischote und das Sauerkraut dazugeben. Mit der Gemüsebrühe ablöschen und Alles weitere 20 Minuten bei geringer Hitze köcheln lassen.
Dann die Kidney-Bohnen und das Tomatenmark unterrühren. Nochmal 10 Minuten köcheln lassen.
Mit Salz, Pfeffer und Chili nach Geschmack abschmecken.
Mit Petersilie bestreut servieren.
Lasst es euch schmecken.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за 4 порции:
500 г
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кисело зеле
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500 г
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картофи
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1 глава
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кромид лук, нарязан на ситно
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1 бр.
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морков
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250 г
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консервиран червен боб
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100 г
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бекон или шарена сланина, нарязан/а на кубчета
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50 г
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доматено пюре
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40 г
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свинска мас или масло
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1 бр.
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люта червена чушка, чили
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800 мл.(
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зеленчуков бульон
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½ връзка
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магданоз
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на вкус:
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сол, черен пипер и смлян лют червен пипер
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Начин на приготвяне:
Обелете лука, картофите и моркова.
Нарежете лука на ситно, картофите на едри парчета (около 1-2 см.), а морковите на малки кубчета.
Измийте лютивата чушка (чилито), отстранете семената и я нарежете на ситно.
Нарежете и бекона или сланината на малки кубчета.
Загрейте мазнината в тиган и запържете на умерен огън нарязания лук, бекон, морков и картофи за около 5 минути.
Прибавете нарязаната лютива чушка и нарязаното на ситно кисело зеле.
Задушете всичко за кратко и добавете зеленчуковия бульон.
Оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Накрая добавете червения боб и доматеното пюре.
Разбъркайте и оставете да къкри за още 10 минути.
Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Нарежете лука на ситно, картофите на едри парчета (около 1-2 см.), а морковите на малки кубчета.
Измийте лютивата чушка (чилито), отстранете семената и я нарежете на ситно.
Нарежете и бекона или сланината на малки кубчета.
Загрейте мазнината в тиган и запържете на умерен огън нарязания лук, бекон, морков и картофи за около 5 минути.
Прибавете нарязаната лютива чушка и нарязаното на ситно кисело зеле.
Задушете всичко за кратко и добавете зеленчуковия бульон.
Оставете да къкри на слаб огън за около 20 минути.
Накрая добавете червения боб и доматеното пюре.
Разбъркайте и оставете да къкри за още 10 минути.
Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
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Geri