Dinkelstangen ohne Zucker für Kleinkinder
Здравословни пръчици от лимец за малки деца
gesunde Knabberstangen für Babys ab etwa dem 6. Monat geeignet
подходящи за бебета от около 6-месечна възраст
Zutaten für ein Backblech (ca. 25 Stangen):
200 g
|
Dinkelmehl Type 630
|
50 ml
|
Raps- oder Beikostöl
|
ca. 150 g
|
geraspelte Karotten
|
ca. 100 g
|
geraspelte Apfel
|
Zubereitung:
Den Backofen auf 180 °C Ober- und Unterhitze vorheizen.
Die Möhre und den Apfel waschen, putzen, schälen und fein raspeln.
Alle Zutaten vermengen und zu einem Teig verkneten.
Aus der Masse die fingergroße Stangen formen.
Dann auf dem, mit Backpapier belegten, Backblech oder -rost auslegen und im vorgeheizten Backofen ca. 25-30 Minuten backen.
Anschließend abkühlen lassen.
Die Möhre und den Apfel waschen, putzen, schälen und fein raspeln.
Alle Zutaten vermengen und zu einem Teig verkneten.
Aus der Masse die fingergroße Stangen formen.
Dann auf dem, mit Backpapier belegten, Backblech oder -rost auslegen und im vorgeheizten Backofen ca. 25-30 Minuten backen.
Anschließend abkühlen lassen.
Haltbarkeit:
- Die Stangen maximal eine Woche in einer Frischhaltedose aufbewahren, wenn sie bis dahin nicht eh schon aufgegessen sind, denn auch für Muttis ist das ein leckerer Snack ;-)
- Die Stangen lassen sich auch super einfrieren und sind so bis zu 6 Monate haltbar.
Altersempfehlung:
ab Beikostalter (6. Monate) auch ohne Zähnchen gut essbar
ab Beikostalter (6. Monate) auch ohne Zähnchen gut essbar
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 25 броя:
200 г
|
лимец (спелта) брашно тип 630
|
50 мл.
|
олио от рапица
|
около 150 г
|
настъргани моркови
|
около 100 г
|
настъргана ябълка
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° C.
Измийте моркова, ябълката, обелете корите и ги настържете на ситно.
Смесете всички съставки, разбъркайте добре, до получаването на тесто, подходящо за оформяне.
От тестото оформете малки пръчици.
След това ги наредете в покрита тава с хартия или върху скарата от фурната.
Печете в загряната фурна за около 25-30 минути.
След това ги оставете да изстинат.
Измийте моркова, ябълката, обелете корите и ги настържете на ситно.
Смесете всички съставки, разбъркайте добре, до получаването на тесто, подходящо за оформяне.
От тестото оформете малки пръчици.
След това ги наредете в покрита тава с хартия или върху скарата от фурната.
Печете в загряната фурна за около 25-30 минути.
След това ги оставете да изстинат.
Годност:
- Съхранявайте пръчиците до една седмица в пластмасова кутия, разбира се, ако не сте ги изяли до тогава, защото не само за малките лакомници, но и за майките са голяма вкусотия;-)
- Може също да ги замразите и така са годни до 6 месеца.
Подходящи са за захранването на бебета (от 6 месеца), дори и за тези, които нямат още зъбчета.
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително
ви благодаря!
Гери,
AntwortenLöschenпрекрасни са пръчиците и наистина много здравословни и вкусни.
Поздрави !