Ungewöhnlicher Zitronenkuchen ohne Mehl
Необикновен лимонов сладкиш без брашно
Super saftig, super lecker, super Kuchen!
ароматен, сочен и много вкусен
Zutaten für für eine Springform mit 24 cm Ø:
3 Stck.
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Bio-Zitronen
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4 Stck.
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Eier (Gr. M)
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175 g
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Zucker oder Xucker
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1 Prise
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Salz
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175 g
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gemahlene Mandeln
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¼ TL
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Natron
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Zum Bestreuen
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Mandelblättchen
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Zubereitung:
Die Zitronen heiß abwaschen und in 250 ml kaltem Wasser zugedeckt zum Kochen bringen. Mindestens 45 Minuten köcheln, bis sie sehr weich sind.
Dann die Zitronen herausnehmen, völlig erkalten lassen, aufschneiden, und die Kerne entfernen.
Alles in einen Mixer geben oder mit einem Pürierstab pürieren (ggf. noch Wasser hinzugeben) bis ein feiner Brei entsteht.
Eier trennen. Eigelb und Zucker gut 5 Minuten lang zu einer dicken hellen Creme aufschlagen.
Dann die gemahlenen Mandeln und das Natron hinzugeben und gut verrühren. Danach das Zitronenpüree in der Eigelbmasse unterrühren.
Schließlich die Eiweiße mit 1 Prise Salz steif schlagen und vorsichtig mit einem Gummispatel unter die Masse heben.
Die Masse in eine, mit Backpapier ausgekleidete Springform füllen und mit Mandelblättchen bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 °C etwa 30-35 Minuten backen. Am Ende mit einem Holzspieß eine Garprobe machen.
Kuchen in der Form auskühlen lassen, dann die Form öffnen und auf ein Gitter stellen.
Die Zitronen heiß abwaschen und in 250 ml kaltem Wasser zugedeckt zum Kochen bringen. Mindestens 45 Minuten köcheln, bis sie sehr weich sind.
Dann die Zitronen herausnehmen, völlig erkalten lassen, aufschneiden, und die Kerne entfernen.
Alles in einen Mixer geben oder mit einem Pürierstab pürieren (ggf. noch Wasser hinzugeben) bis ein feiner Brei entsteht.
Eier trennen. Eigelb und Zucker gut 5 Minuten lang zu einer dicken hellen Creme aufschlagen.
Dann die gemahlenen Mandeln und das Natron hinzugeben und gut verrühren. Danach das Zitronenpüree in der Eigelbmasse unterrühren.
Schließlich die Eiweiße mit 1 Prise Salz steif schlagen und vorsichtig mit einem Gummispatel unter die Masse heben.
Die Masse in eine, mit Backpapier ausgekleidete Springform füllen und mit Mandelblättchen bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 °C etwa 30-35 Minuten backen. Am Ende mit einem Holzspieß eine Garprobe machen.
Kuchen in der Form auskühlen lassen, dann die Form öffnen und auf ein Gitter stellen.
Viel Spaß beim Nachbacken.
Diese oder gleichwertige Produkte wurden bei diesem Rezept verwendet:
Необходими продукти за форма с 24 см Ø:
3 бр.
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био лимони
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4 бр.
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средни яйца
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175 г
|
захар или подсладител
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1 щипка
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сол
|
175 г
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смлени бадеми
|
¼ ч. л.
|
сода
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за поръсване
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филирани бадеми
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Начин на приготвяне:
Измийте лимоните с гореща вода.
Сложете в малка тенджерка лимоните, покрийте ги с около 250 мл.студена вода и оставете водата да заври.
Намалете котлона и оставете лимоните да се варят най малко за 45 минути, докато напълно омекнат.
Извадете сварените лимони и ги оставете да се охладят напълно, след това ги разрежете по дължина и отстранете семките.
Сложете почистените лимони с кората в блендер (или с пасатор) и ги пасирайте, докато получите гладка каша (може да добавите вода, ако е необходимо).
Разделете яйцата. Разбийте жълтъците и захарта за 5 минути до побеляване.
След това добавете смесените смлени бадеми със содата и разбъркайте добре.
Прибавете и пюрето от лимони и разбъркайте.
Накрая разбийте белтъците с 1 щипка сол до “меки върхове“ и внимателно със силиконова шпатула или лъжица ги прибавете към сместа, като разбърквате от долу на горе.
В покрита с хартия за печене форма изсипете сместа и поръсете със филираните бадеми.
Печете в предварително загряна на 180 ° C фурна за около 30-35 минути.( Пробвайте с клечка за зъби.)
Оставете сладкиша да изстине във формата, след това отворете ринга и го сложете върху решетка или чиния.
Да ви е сладко!
Измийте лимоните с гореща вода.
Сложете в малка тенджерка лимоните, покрийте ги с около 250 мл.студена вода и оставете водата да заври.
Намалете котлона и оставете лимоните да се варят най малко за 45 минути, докато напълно омекнат.
Извадете сварените лимони и ги оставете да се охладят напълно, след това ги разрежете по дължина и отстранете семките.
Сложете почистените лимони с кората в блендер (или с пасатор) и ги пасирайте, докато получите гладка каша (може да добавите вода, ако е необходимо).
Разделете яйцата. Разбийте жълтъците и захарта за 5 минути до побеляване.
След това добавете смесените смлени бадеми със содата и разбъркайте добре.
Прибавете и пюрето от лимони и разбъркайте.
Накрая разбийте белтъците с 1 щипка сол до “меки върхове“ и внимателно със силиконова шпатула или лъжица ги прибавете към сместа, като разбърквате от долу на горе.
В покрита с хартия за печене форма изсипете сместа и поръсете със филираните бадеми.
Печете в предварително загряна на 180 ° C фурна за около 30-35 минути.( Пробвайте с клечка за зъби.)
Оставете сладкиша да изстине във формата, след това отворете ринга и го сложете върху решетка или чиния.
Да ви е сладко!
Чудна е тортата Гери.Много красива и ефектна, подходяща за празниците.
AntwortenLöschenЧестито Рождество Христово ! Честита Коледа ! Здраве, мирни и благословени дни !
Весели празници !
Danke, Geri! Sehr gelungenes Rezept! Ich mag es, wenn es so säuerlich ist. Allerding tue ich nähchstes mal wesentlich mehr Xucker rein, damit es meinen Angehörigen auch gut schmeckt :-)
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