Freitag, 9. Oktober 2015

Süßes Maisbrot - Сладък царевичен хляб

Süßes Maisbrot
Сладък царевичен хляб

Geht ruckzuck und kommt toll an, was will man mehr!
светкавично бърз, лесен и чудесен


 

Zutaten für eine Kastenform 12 x 30 cm:

400 ml
Milch
100 g
braunen Zucker
2 Stck
Eier
100 g
zerlassene Butter
½ TL
Salz
250 g
Mehl, Typ 405
250 g
Maismehl
1 Pck
Backpulver

Zubereitung:
Den Backofen auf 200 °C vorheizen.
Die Kastenform einfetten und mit Semmelbrösel ausstreuen oder mit Backpapier auslegen.
Das Weizenmehl und das Backpulver in eine Schüssel sieben. Das Salz, das Maismehl und den Zucker dazugeben und gut vermischen.
Die Eier, die Milch und die zerlassene Butter gut miteinander verquirlen und zu den trockenen Zutaten geben.
Rasch und kurz zu einem Teig verrühren. Es soll ein flüssiger Teig entstehen.
Sofort den Teig in die vorbereitete Backform geben und im vorgeheiztem Backofen für 50 Minuten backen, bis er eine goldene Kruste und Risse hat (Zahnstocherprobe).
Danach in der Form abkühlen lassen und erst dann herausnehmen.
Das Brot passt wunderbar zu schärferen Gerichten oder anderen deftigen Eintöpfen. Noch warm schmeckt es auch besonders gut mit bestrichener Butter.
Lasst es euch schmecken.
Empfohlene Produkte:


Folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.



Необходими продукти:

400 мл.
прясно мляко
100 г
кафява захар
2 бр.
яйца
100 г
разтопено масло
½ ч. л.
сол
250 г
пшеничено брашно, тип 405
250 г
царевично брашно
1 пак.
бакпулвер


Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 °C.
Намажете и поръсете с галета стандартна правоъгълна форма или е покрийте с хартия за печене.
Пресейте пшениченото брашно и бакпулвера в купа.
Добавете солта, царевично брашно и захарта и разбъркайте.
Разбийте яйцата, млякото и разтопеното масло добре и ги добавете към сухите съставки.
Разбъркайте за съвсем бързо и кратко, само да се намокрят и смесят сухите съставки.
Трябва да се получи рядко тесто „малко по-гъсто от тесто за кекс“.
Изсипете тестото в подготвената форма и печете в предварително загряната фурна за 50 минути, докато горната част на хляба получи златиста коричка и се появят пукнатини или или до като забодена в хляба клечка за зъби излезе суха.
Оставете изпечения хляб да се охлади във формата и след това го извадете.
Хлябът е много подходящ към лютиви ястия, пикантни яхнии, а още топъл е много вкусен и с намазано масълце и т. н..

Приятен апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri