Es ist einfach zuzubereiten und schmeckt absolut großartig!
Класическо и любимо българско ястие!
Класическо и любимо българско ястие!
Zutaten für 4 Personen:
500 - 600 g
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Schweine- oder Rindergulasch oder gemischt
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3 EL
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Öl
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250 g
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Zwiebeln
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1 Stck
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Karotte, mittelgroß
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30 g
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Knollensellerie
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20 g (1 EL)
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Tomatenmark
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10 g (1 EL)
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Mehl
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5 g (1 TL)
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Süßes Paprikapulver
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200 ml
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trockenen Rotwein
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2 - 3 Stck.
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Lorbeerblätter
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je 5 - 6 Stck.
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Pfefferkörner, Pimentkörner und Wachholderbeeren
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500 ml
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heiße Rinderbrühe
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nach Geschmack
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Salz und Pfeffer
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zum Bestreuen
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gehackte Petersilie
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Zubereitung:
Die Zwiebeln, den Knollensellerie und die Karotte schälen und kleinschneiden.
Das Öl in einem Topf erhitzen und das Gulasch darinnen für 1 - 2 Minuten scharf anbraten.
Die kleingeschnittene Zwiebel, Karotte und Knollensellerie dazugeben und 3 - 4 Minuten mit andünsten, bis das Gemüse weich ist.
Das Tomatenmark, das Mehl und das Paprikapulver dazugeben und schnell anrühren.
Mit dem Wein ablöschen und kurz reduzieren lassen.
Danach mit der heißen Rinderbrühe aufgießen und die Lorbeerblätter zusammen mit den anderen Gewürzen dazugeben.
Abgedeckt auf kleiner Flamme ca. 40 - 60 Minuten köcheln lassen, bis das Fleisch durch ist.
Vor dem Servieren mit Petersilie bestreuen.
Dazu passt Reis, Nudeln oder Salzkartoffeln
Viel Spaß beim Nachkochen!
Die kleingeschnittene Zwiebel, Karotte und Knollensellerie dazugeben und 3 - 4 Minuten mit andünsten, bis das Gemüse weich ist.
Das Tomatenmark, das Mehl und das Paprikapulver dazugeben und schnell anrühren.
Mit dem Wein ablöschen und kurz reduzieren lassen.
Danach mit der heißen Rinderbrühe aufgießen und die Lorbeerblätter zusammen mit den anderen Gewürzen dazugeben.
Abgedeckt auf kleiner Flamme ca. 40 - 60 Minuten köcheln lassen, bis das Fleisch durch ist.
Vor dem Servieren mit Petersilie bestreuen.
Dazu passt Reis, Nudeln oder Salzkartoffeln
Viel Spaß beim Nachkochen!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за 4 порции:
500 - 600 г
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свинско, телешко или смесено месо от бута, шола или плешката
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3 с. л.
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олио
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250 г
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кромид лук
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1 среден
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морков
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30 г
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целина по желание
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20 г (1 с. л.)
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доматено пюре
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10 г (1 с. л.)
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брашно
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5 г (1 ч. л.)
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червен пипер
|
200 мл
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сухо червено вино
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2 - 3 бр.
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дафинови листа
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по 5 - 6 зърна
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черен пипер, бахар и хвойна
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500 мл
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топъл телешки бульон
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на вкус
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сол и чер пипер
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за поръсване
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магданоз
|
Начин на приготвяне:
Обелете лука, моркова, целината и ги нарежете на ситно.
Нарежете месото на малки хапки.
Загрейте олиото в дълбока тенджера и запържете за около 1-2 минути месото.
Добавете при запърженото месо нарязаните лук, морков, целина и задушете за около 3-4 минути, до омекването на зеленчуците.
Прибавете доматеното пюре, брашното, червеният пипер и разбъркайте.
Добавете виното, оставете да заври за кратко и след това прибавете топлия бульон, дафиновите листа и подправките (черен пипер, бахар, хвойна и сол).
Похлупете ястието и оставете да къкри на слаб огън за около 40 - 60 минути (в зависимост от месото).
Поднесете ястието със ситно нарязан магданоз и сварен бял ориз.
Добър апетит!
Нарежете месото на малки хапки.
Загрейте олиото в дълбока тенджера и запържете за около 1-2 минути месото.
Добавете при запърженото месо нарязаните лук, морков, целина и задушете за около 3-4 минути, до омекването на зеленчуците.
Прибавете доматеното пюре, брашното, червеният пипер и разбъркайте.
Добавете виното, оставете да заври за кратко и след това прибавете топлия бульон, дафиновите листа и подправките (черен пипер, бахар, хвойна и сол).
Похлупете ястието и оставете да къкри на слаб огън за около 40 - 60 минути (в зависимост от месото).
Поднесете ястието със ситно нарязан магданоз и сварен бял ориз.
Добър апетит!
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Geri