Dienstag, 20. Februar 2018

Bauern-Dinkelbrot aus dem BBA - Селски хляб с лимец в хлебопекарна


Vorsicht, dieses Brot sieht zwar einfach aus - aber es schmeckt mega lecker!
Няма по-вкусно нещо от хрупкавата коричка на домашен хляб!



Zutaten für 1 Brot:

300 ml
lauwarme Milch
50 g
zerlassene Butter
1 TL
Salz
1 EL
Zucker
540 g
gesiebtes Dinkelmehl (Type 1050)
1 Pckg
Trockenhefe

Zubereitung:

Die Milch sollte Zimmertemperatur haben, ggf. kurz in der Mikrowelle angewärmt werden.
Die Zutaten der angegebenen Reihenfolge nach in den Brotbackautomaten geben. Zuerst die lauwarme Milch, danach die zerlassene Butter, dann Salz und Zucker, Dinkelmehl und zum Schluss die Hefe.
Den Backautomaten auf Stufe "Normal", Bräunungsgrad "hell", "mittel" oder "dunkel"(je nach Geschmack), Brotgewicht auf ca. 750 g" programmieren.
Nach dem Backen das Brot sofort aus der Form nehmen und auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!


Weitere Rezepte für Brote aus dem BBA findet ihr hier und da!


Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.



 


Необходими продукти за 1 хляб:

300 мл
хладко прясно мляко
50 г
разтопено масло
1 ч. л.
сол
1 с. л.
захар
540 г
брашно от лимец (динкел), (спелта) „Тип 1050“
1 пакетче
суха мая

Начин на приготвяне:

Прясното мляко трябва да е на стайна температура, ако е необходимо го затоплете за кратко в микровълновата фурна.Продуктите се прибавят в казанчето на хлебопекарната в последователността, в която са изписани по-горе.
Тоест, изсипете първо хладкото мляко, след това разтопеното масло, солта, захарта, пресятото брашно и накрая се добавя сухата мая, която се сипва в средата на брашното. (Не се разбърква!).
Нагласете програмата за основен хляб, при мен е с продължителност 3 часа, изберете степента за препичане на коричката (светла, средна или тъмна, според вашето предпочитание), изберете теглото на хляба (около 750 g) и стартирайте хлебопекарната.
След изпичане, извадете хляба веднага върху решетка да изстине, за да не става клисав.
Да ви е сладко, гответе с усмивка, любов и удоволствие!

Други рецепти за хляб в домашна хлебопекарна, вижте тук и тук!






Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly