Köstliche Liaison zwischen Rhabarber und Zitrone!
Подходящ за похапване по всяко време!
Подходящ за похапване по всяко време!
Zutaten für eine Kastenform von 30 cm:
3 Stck.
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Eiweiß
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1 Prise
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Salz
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3 Stck.
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Eigelb
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120 g
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Zucker
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1 Päckchen
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Vanillezucker
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100 ml
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Öl
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1 Stck.
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Saft und den Abrieb der Schale
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etwas
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Wasser
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150 g
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gesiebtes Mehl
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1 TL
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Weinsteinbackpulver
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150 g
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Rhabarber
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Zum Ausstreichen der Form
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Butter + Paniermehl
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Nach Wunsch
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Puderzucker zum Bestreuen
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Den Backofen auf 180°C vorheizen.Die Kastenform mit Butter ausstreichen und mit Paniermehl bestreuen.
Den Rhabarber putzen, dabei die Fäden abziehen, waschen und in kleine Würfel schneiden.
Das Eiweiß mit einer Prise Salz sehr steif schlagen.
Den Zitronensaft, mit Öl und Wasser vermengen. Alle drei Zutaten müssen gemeinsam 150 ml Flüssigkeit ergeben.
Die Eigelbe mit Zucker und Vanillezucker sehr schaumig rühren und den Wasser-Öl-Zitronensaftsaft nach und nach, unter ständigem Rühren, dazugeben (wie bei Mayonnaise).
Den Zitronenabrieb hinzufügen.
Mehl mit Backpulver vermischen, sieben und unter die Eigelbmasse rühren, ganz zum Schluss kommt das geschlagene Eiweiß und der kleingeschnittene Rhabarber hinzu.
Den Teig in die Form füllen und im vorgeheizten Backofen für ca. 40 Minuten backen (Stäbchenprobe!).
Nach dem Backen abkühlen lassen und vor dem Servieren, nach Wunsch, noch mit Puderzucker bestreuen.
Den Rhabarber putzen, dabei die Fäden abziehen, waschen und in kleine Würfel schneiden.
Das Eiweiß mit einer Prise Salz sehr steif schlagen.
Den Zitronensaft, mit Öl und Wasser vermengen. Alle drei Zutaten müssen gemeinsam 150 ml Flüssigkeit ergeben.
Die Eigelbe mit Zucker und Vanillezucker sehr schaumig rühren und den Wasser-Öl-Zitronensaftsaft nach und nach, unter ständigem Rühren, dazugeben (wie bei Mayonnaise).
Den Zitronenabrieb hinzufügen.
Mehl mit Backpulver vermischen, sieben und unter die Eigelbmasse rühren, ganz zum Schluss kommt das geschlagene Eiweiß und der kleingeschnittene Rhabarber hinzu.
Den Teig in die Form füllen und im vorgeheizten Backofen für ca. 40 Minuten backen (Stäbchenprobe!).
Nach dem Backen abkühlen lassen und vor dem Servieren, nach Wunsch, noch mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за форма за кекс (30 см):
3 бр.
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белтъци
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1 щипка
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сол
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3 бр.
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жълтъци
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120 г
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захар
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1 пакетче
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ванилова захар
|
100 мл
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олио
|
1 бр.
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лимон, сока и кората
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малко
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вода, колкото е необхадимо
|
150 g
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пресято брашно
|
1 ч. л.
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бакпулвер
|
150 г
|
почистен ревен
|
за формата
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масло + галета
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за поръсване
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пудра захар по желание
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Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° С.
Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета.
Измийте ревена, обелете и го нарежете на малки кубчета.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг.
Смесете лимоновият сок, водата и олиото. Трите съставки (олио, лимонов сок и вода) трябва да са общо 150 мл.
Разбъркайте жълтъците със захарта и ваниловата захар, до побеляване.
След това изсипете постепенно течната смес (150 мл), като продължавате да разбърквате (както при майонеза).
Добавете настърганата лимонова кора.
Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и го разбъркайте с разбитите жълтъци.
Накрая прибавете разбитите на сняг белтъци, нарязания ревен и разбъркайте внимателно с лъжица.
Изсипете тестото във формата и печете в загрятата фурна за около 40 минути (направете проба с дървено шишче!).
Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета.
Измийте ревена, обелете и го нарежете на малки кубчета.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг.
Смесете лимоновият сок, водата и олиото. Трите съставки (олио, лимонов сок и вода) трябва да са общо 150 мл.
Разбъркайте жълтъците със захарта и ваниловата захар, до побеляване.
След това изсипете постепенно течната смес (150 мл), като продължавате да разбърквате (както при майонеза).
Добавете настърганата лимонова кора.
Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и го разбъркайте с разбитите жълтъци.
Накрая прибавете разбитите на сняг белтъци, нарязания ревен и разбъркайте внимателно с лъжица.
Изсипете тестото във формата и печете в загрятата фурна за около 40 минути (направете проба с дървено шишче!).
Оставете сладкиша да се охлади, преди сервиране го поръсете с пудра захар по желание.
Да ви е сладко!
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Geri