Ein schmackhaftes, exotisches Gericht, das sich schnell und einfach zubereiten lässt!
Екзотично, бързо и вкусно ястие с богат наситен вкус
и аромат!
500 g
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Fischfilets nach Wahl: Zander, Lachs, Thunfisch, Wolfsbarsch usw.
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2 EL
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2 große
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gehackte Zwiebeln
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3 Zehen
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gehackten Knoblauch
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2 Stck.
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Peperoni, gewürfelt (nach Belieben)
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2 Stck.
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Paprikaschoten, gewürfelt (nach Belieben)
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500 g
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Tomaten, geschält und grob gewürfelt
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400 ml
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Kokosmilch oder Kokoscremé
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½ TL
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Molho Picante, Sambal Olek oder Tabasco (nach Belieben)
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½
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Zitrone oder Limette
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Zum Abschmecken
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Salz und Pfeffer
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nach Geschmack
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frischen Koriander oder Petersilie
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Zubereitung:
Die Fischfilets salzen, mit der Zitrone oder Limette beträufeln (auch gerne mit Fruchtfleisch) nach Belieben aufrollen oder einmal überschlagen und ruhen lassen.
Kokosöl in einer großen Pfanne mit hohem Rand erhitzen und die gehackte Zwiebeln darinnen glasig andünsten.
Dann die Knoblauchzehen, die Peperoni- und die Paprikastücke hinzugeben und für etwa 3 weitere Minuten darin dünsten.
Die Tomaten hinzugeben, nach Belieben mit Salz und Pfeffer, Molho Picante, Sambal Oelek oder Tabasco abschmecken und 20 Minuten auf mittlerer Stufe zu einer schönen Sauce köcheln lassen und zwischendurch umrühren.
Danach die Pfanne von der Herdstelle ziehen, die Kokosmilch oder Kokscremé beigeben und warten, bis sie sich aufgelöst hat.
Auf die Herdstelle zurückstellen und Fischfilets beigeben.
Die Pfanne abdecken und bei niedriger Temperatur 10 bis 15 Minuten leicht ziehen lassen.
Vor dem Servieren nach Belieben mit frischem Koriander oder Petersilie bestreuen.
Dazu passt am Besten gekochter Langkornreis oder Shitakireis.
Guten Appetit!
Kokosöl in einer großen Pfanne mit hohem Rand erhitzen und die gehackte Zwiebeln darinnen glasig andünsten.
Dann die Knoblauchzehen, die Peperoni- und die Paprikastücke hinzugeben und für etwa 3 weitere Minuten darin dünsten.
Die Tomaten hinzugeben, nach Belieben mit Salz und Pfeffer, Molho Picante, Sambal Oelek oder Tabasco abschmecken und 20 Minuten auf mittlerer Stufe zu einer schönen Sauce köcheln lassen und zwischendurch umrühren.
Danach die Pfanne von der Herdstelle ziehen, die Kokosmilch oder Kokscremé beigeben und warten, bis sie sich aufgelöst hat.
Auf die Herdstelle zurückstellen und Fischfilets beigeben.
Die Pfanne abdecken und bei niedriger Temperatur 10 bis 15 Minuten leicht ziehen lassen.
Vor dem Servieren nach Belieben mit frischem Koriander oder Petersilie bestreuen.
Dazu passt am Besten gekochter Langkornreis oder Shitakireis.
Guten Appetit!
Tipp:
- Das Gericht kann auch nur mit Schalentieren zubereitet werden.
- Kokosmilch ist konzentriert als feste Masse erhältlich.
Wer keine Kokosmilch zu Hause hat kann als Ersatz: 100 g Kokosflocken mit 400 ml Wasser ½ Stunde kochen und absieben. Kann gut am Vortag gekocht werden.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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500 г
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филе от риба по избор: щука, сьомга, риба тон и др.
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2 с. л.
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кокосово масло
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2 големи глави
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кромид лук, нарязани на кубчета или полумесеци
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3 скилидки
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чесън, нарязани на ситно
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2 бр.
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люти чушки, нарязани на малки кубчета (по желание)
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2 бр.
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пиперки, нарязани на едри кубчета (по желание)
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500 г
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обелени домати, нарязани на едри парчета
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400 мл
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кокосово мляко или кокосов крем
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½ ч. л.
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чили паста, табаско или пикантен сос (по избор)
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½
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лимон или лайм
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на вкус
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сол и черен пипер
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за поръсване
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пресен кориандър или магданоз
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Начин на приготвяне:
Посолете филетата от риба, поръсете ги с изцедения лимонов сок (може и с плодова каша), по желание завийте филетата
на руло или ги прегънете на две и ги оставете настрани.
В голям и дълбок тиган загрейте кокосовото масло и запържете нарязания лук, до прозрачност.
След това прибавете нарязаните скилидки чесън, люти чушки, пиперки и задушете за още 3 минути.
Добавете доматите, овкусете със сол, черен пипер, чили паста или табаско и оставете да къкри на умерен огън за около 20 минути до получаването на хубав сос, като разбърквате от време на време.
След това отдръпнете тигана от огъня, добавете кокосово мляко (или кокосовия крем), разбъркайте и изчакайте докато се разтвори в соса.
Сложете тигана отново на котлона и добавете рибните филета.
Захлупете тигана и оставете да къкри за още 10 до 15 минути на слаб огън.
Преди сервиране, поръсете по желание с пресен кориандър или магданоз.
Най-добре е да поднесете ястието със сварен ориз .
В голям и дълбок тиган загрейте кокосовото масло и запържете нарязания лук, до прозрачност.
След това прибавете нарязаните скилидки чесън, люти чушки, пиперки и задушете за още 3 минути.
Добавете доматите, овкусете със сол, черен пипер, чили паста или табаско и оставете да къкри на умерен огън за около 20 минути до получаването на хубав сос, като разбърквате от време на време.
След това отдръпнете тигана от огъня, добавете кокосово мляко (или кокосовия крем), разбъркайте и изчакайте докато се разтвори в соса.
Сложете тигана отново на котлона и добавете рибните филета.
Захлупете тигана и оставете да къкри за още 10 до 15 минути на слаб огън.
Преди сервиране, поръсете по желание с пресен кориандър или магданоз.
Най-добре е да поднесете ястието със сварен ориз .
Добър апетит!
Съвет:
- Може да приготвите ястието вместо филе от риба само с морски дарове.
- Ако не разполагате с кокосово мляко в къщи, може да си го приготвите сами набързо:
В малък съд залейте 100 г кокосови стърготини с 400 мл вода и ги сложете на слаб огън за ½ час да врят, след това прецедете сместа.
Може да си приготвите кокосовото мляко от предешния ден!
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Geri