Johannisbeer-Kuchen - ein Sommer-Traum
Летен сладкиш с френско грозде
Geniale Kombination von Johannisbeeren und Nüssen
Неустоимо вкусна комбинация от френско грозде и лешници
Zutaten für eine Springform 26 cm Ø:
Für den Mürbeteig:
|
|
120 g
|
gesiebtes Mehl
|
100 g
|
Butter
|
60 g
|
Puderzucker
|
1 Pck.
|
Vanillezucker
|
60 g
|
|
1 Stck.
|
Eigelb
|
1 Prise
|
Salz
|
Für den Rührteig:
|
|
3 Stck.
|
Eier
|
120 g
|
Zucker
|
1 Pck.
|
Vanillezucker
|
120 g
|
|
80 g
|
gesiebtes Mehl
|
2 TL
|
Backpulver
|
200 g
|
rote Johannisbeeren
|
100 g
|
|
zum Bestreuen
|
Puderzucker
|
Zubereitung:
Die Springform ausfetten oder den Boden mit Backpapier auslegen.
Den Backofen auf 180 °C vorheizen.Zuerst die Zutaten für den Mürbteig zügig miteinander verkneten und etwas ausrollen und in der Springform auslegen.
Anschließend noch mit dem Johannisbeergelee bestreichen.
Danach für den Rührteig die Eier mit Zucker und Vanillezucker dickschaumig aufschlagen.
Die Haselnüsse mit Mehl und Backpulver vermischen und unterheben.
Den Teig auf den Mürbteig geben und glatt verstreichen und die Johannisbeeren darüber verteilen.
Im vorgeheiztem Backofen ca. 40-50 Minuten backen.
Kuchen in der Form auskühlen lassen, dann aus der Form nehmen und mit Puderzucker bestreuen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Den Backofen auf 180 °C vorheizen.Zuerst die Zutaten für den Mürbteig zügig miteinander verkneten und etwas ausrollen und in der Springform auslegen.
Anschließend noch mit dem Johannisbeergelee bestreichen.
Danach für den Rührteig die Eier mit Zucker und Vanillezucker dickschaumig aufschlagen.
Die Haselnüsse mit Mehl und Backpulver vermischen und unterheben.
Den Teig auf den Mürbteig geben und glatt verstreichen und die Johannisbeeren darüber verteilen.
Im vorgeheiztem Backofen ca. 40-50 Minuten backen.
Kuchen in der Form auskühlen lassen, dann aus der Form nehmen und mit Puderzucker bestreuen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за форма с 26 см Ø:
За масленото тесто:
|
|
120 г
|
пресято брашно
|
100 г
|
масло
|
60 г
|
пудра захар
|
1 пакетче
|
ванилова захар
|
60 г
|
смлени лешници
|
1 бр.
|
жълтък
|
1 щипка
|
сол
|
За тестото:
|
|
3 бр.
|
яйца
|
120 г
|
захар
|
1 пакетче
|
ванилова захар
|
120 г
|
смлени лешници
|
80 г
|
пресято брашно
|
2 ч. л.
|
бакпулвер
|
200 г
|
зрънца червено френско грозде (касис)
|
100 г
|
желе от френско грозде
|
за поръсване
|
пудра захар
|
Начин на приготвяне:
Намажете формата за печене с масло или е покрийте с пергаментова хартия.
Загрейте фурната на 180 ° С.
Замесете бързо масленото тесто, разточете и покрийте формата за печене.
Намажете тестото с желето от френско грозде.
След това за другото тесто разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до сгъстяване, побеляване.
Смесете смлените лешници с брашното и бакпулвера и ги добавете постепенно към яйчената смес, разбъркайте с лъжица или шпатула до получаване на еднородна смес.
Изсипете тестото върху намазаното с желе маслено тесто, загладете и разпределете отгоре измитите и подсушени зрънца френско грозде.
Печете за около 40-50 минути.
Оставете сладкиша да се охлади във форматаа, след това го извадете, поръсете с пудра захар и го поднесете.
Да ви е сладко!
Загрейте фурната на 180 ° С.
Замесете бързо масленото тесто, разточете и покрийте формата за печене.
Намажете тестото с желето от френско грозде.
След това за другото тесто разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до сгъстяване, побеляване.
Смесете смлените лешници с брашното и бакпулвера и ги добавете постепенно към яйчената смес, разбъркайте с лъжица или шпатула до получаване на еднородна смес.
Изсипете тестото върху намазаното с желе маслено тесто, загладете и разпределете отгоре измитите и подсушени зрънца френско грозде.
Печете за около 40-50 минути.
Оставете сладкиша да се охлади във форматаа, след това го извадете, поръсете с пудра захар и го поднесете.
Да ви е сладко!
Този прекрасен сладкиш приготвих специално за първото българско кулинарно блогосписание So into FOOD.
Благодаря на целия екип за оказаното внимание към моя блог и специални сърдечни благодарности на Гери за поканата
да участвам в лятното издание на това великолепно електронно списание.
Разгледайте лятното издание тук!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri