Mafrum - köstliches, lybisches Gericht
Вкусно либийско ястие „Мафрум“
Absolute Empfehlung! Ziemlich viel Arbeit, aber unglaublich lecker!
Горещо препоръчвам! Доста работа, но си заслужава, защото е невероятно вкусно!
Zutaten für 4 Personen:
5 - 6 große
|
Kartoffeln geschält
|
Für die Füllung:
|
|
500 g
|
Rinderhackfleisch
|
1 große
|
Zwiebel, klein gehackt
|
3 Zehen
|
Knoblauch, klein geschnitten
|
1 Stck.
|
Ei
|
3 EL
|
Petersilie, klein gehackt
|
1 EL
|
Öl
|
¼ TL
|
Zimt
|
¼ TL
|
schwarzer Pfeffer
|
1 Prise
|
Muskat
|
nach Wunsch:
|
Salz und Cayennepfeffer
|
Für die Panade:
|
|
2 Stck.
|
Eier
|
1 EL
|
Wasser
|
1 TL
|
Tomatenmark
|
Mehl
|
|
Öl
|
|
Für die Tomatensoße:
|
|
3 - 4 Stck.
|
frische Tomaten oder Tomaten aus der Dose (400 g)
|
2 mittelgroße
|
Zwiebeln, in Ringe geschnitten
|
2 mittelgroße
|
Möhren, in Scheiben geschnitten
|
3 Zehen
|
Knoblauch, klein geschnitten
|
1 Stck.
|
Kartoffel oder Reste von den bereits verarbeiteten Kartoffeln
|
1 Prise
|
Zucker
|
2 EL
|
Öl
|
½ TL
|
Zimt
|
Nach Geschmack:
|
Salz und Pfeffer
|
Zum Bestreuen
|
Schnittlauch oder Petersilie
|
Zubereitung:
Alle Zutaten für die Füllung vermischen und zur Seite stellen.
Kartoffeln der Länge nach in 5 mm dicke Scheiben schneiden.Jede Scheiben
noch einmal in der Mitte einschneiden, aber nicht ganz durchschneiden, so dass eine Art aufgeschnittenes Sandwich entsteht. Alle Zutaten für die Füllung vermischen und zur Seite stellen.
Die "Sandwiches“ mit der Hackmasse füllen. Am Ende soll es aussehen wie ein Kartoffel Sandwich.
In einer Schale 2 Eier mit Wasser und Tomatenmark verquirlen, in einer zweiten Schale Mehl bereitstellen.
Eine Pfanne mit reichlich Öl erhitzen.
Die "Sandwiches" erst im Mehl, dann im Ei wälzen und von beiden Seiten goldfarben braten.
Tomatensoße:
In der Pfanne das Gemüse andünsten, die Tomaten zugeben und mit Salz, Zucker, Pfeffer und Zimt abschmecken.
Die "Sandwiches" in der Soße auslegen.
Mit Wasser oder Brühe auffüllen, so das Gemüse knapp bedeckt ist.
Einmal aufkochen lassen, dann bei niedriger Temperatur ca. 45 Minuten köcheln lassen.
Vor dem Servieren evtl. noch mit Schnittlauch oder Petersilie bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 4 порции:
5 - 6 големи
|
обелени картофа
|
За плънката:
|
|
500 г
|
телешка кайма
|
1 голяма глава
|
лук, нарязан на ситно
|
3 скилидки
|
чесън, нарязан на ситно
|
1 бр.
|
яйце
|
3 с. л.
|
магданоз, нарязан на ситно
|
1 с. л.
|
олио
|
¼ ч. л.
|
канела
|
¼ ч. л.
|
черен пипер
|
1 щипка
|
индийско орехче
|
на вкус:
|
сол и лют червен пипер
|
За панировката:
|
|
2 бр.
|
яйца
|
1 с. л.
|
вода
|
1 ч. л.
|
доматено пюре
|
брашно
|
|
олио
|
|
За доматения сос:
|
|
3 - 4 бр.
|
пресни домати или консервирани (400 г)
|
2 средни глави
|
лук, нарязан на полумесеци
|
2 средни
|
моркова, нарязани на колелца
|
3 скилидки
|
чесън, нарязан на сигно
|
1 бр.
|
картоф или останалите парчета от горните картафи
|
1 щипка
|
захар
|
2 с. л.
|
олио
|
½ ч. л.
|
канела
|
на вкус
|
сол и черен пипер
|
за поръсване
|
див лук или магданоз, нарязан на ситно
|
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за плънката, разбъркайте добре и е оставете настрани.
Нарежете обелените картофи по дължина на елипсовидни кръгове с дебелина около 5 мм:
Разцепете всеки елипсовиден кръг по средата, но без да стигате до края, като „сандвич“ или „джоб“.
Срязаните картофи "сандвич" напълнете с плънката от кайма. Трябва да изглеждат всъщност като картофен сандвич.
За панировката разбийте в една купа двете яйца с водата и доматеното пюре, а в друга купа изсипете брашно за овалване.
В тиган загрейте достатъчно олио за пържене, оваляйте "сандвичите" първо в брашното, след това в яйчената смес и ги изпържете от двете страни до златисто.
Доматения сос:
В друг тиган запържете зеленчуците, добавете доматите и овкусете със сол, захар, черен пипер и канела.
Сложете изпържените "сандвичи" в доматения сос.
Ако е необходимо досипете вода или булъон, така че зеленчуците да са почти покрити.
Оставете да заври, след това намалете котлона на слаба температура и оставете да къкри за около 45 минути.
По желание поръсете ястието с нарязан на ситно див лук или магданоз.
Смесете всички продукти за плънката, разбъркайте добре и е оставете настрани.
Нарежете обелените картофи по дължина на елипсовидни кръгове с дебелина около 5 мм:
Разцепете всеки елипсовиден кръг по средата, но без да стигате до края, като „сандвич“ или „джоб“.
Срязаните картофи "сандвич" напълнете с плънката от кайма. Трябва да изглеждат всъщност като картофен сандвич.
За панировката разбийте в една купа двете яйца с водата и доматеното пюре, а в друга купа изсипете брашно за овалване.
В тиган загрейте достатъчно олио за пържене, оваляйте "сандвичите" първо в брашното, след това в яйчената смес и ги изпържете от двете страни до златисто.
Доматения сос:
В друг тиган запържете зеленчуците, добавете доматите и овкусете със сол, захар, черен пипер и канела.
Сложете изпържените "сандвичи" в доматения сос.
Ако е необходимо досипете вода или булъон, така че зеленчуците да са почти покрити.
Оставете да заври, след това намалете котлона на слаба температура и оставете да къкри за около 45 минути.
По желание поръсете ястието с нарязан на ситно див лук или магданоз.
Приятен апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri