Traumhaft lecker und mal was anderes!
Не се колебайте да ги приготвите – вкусът им ще ви очарова!
Не се колебайте да ги приготвите – вкусът им ще ви очарова!
Zutaten:
400 g
|
Zucchini
|
100 g
|
Möhren
|
1 Stck.
|
kleine Zwiebel
|
1 Stck.
|
Knoblauchzehe
|
ca. 250 g
|
Dinkelmehl Typ 630
|
1 TL
|
Backpulver
|
3 Stck.
|
Eier, Größe M
|
ca. 100 ml
|
Milch
|
3 EL
|
geschmolzene Butter
|
100 g
|
Kräuterziegenfrischkäse oder Kräuterfrischkäse
|
4 Stängel
|
Basilikum (kann auch gegen andere Kräuter ausgetauscht werden)
|
nach Geschmack
|
Salz, Pfeffer, Muskatnuss
|
Zubereitung:
Zucchini und Möhren waschen, schälen und fein raspeln.
Basilikum oder die anderen Kräuter waschen und fein hacken.
Zwiebel und Knoblauch schälen und in kleine Würfel schneiden.
Basilikum oder die anderen Kräuter waschen und fein hacken.
Zwiebel und Knoblauch schälen und in kleine Würfel schneiden.
Das Mehl und das Backpulver vermischen.
Die Eier, die Milch und die geschmolzene Butter miteinander verquirlen, die Mehlmischung unterheben.
Den Frischkäse, die Zwiebeln und den Knoblauch sowie das geraspelte Gemüse unterheben und mit den Gewürzen abschmecken (hier nicht zu geizig sein).
Ist der Teig zu zäh, etwas mehr Milch hinzufügen, ist er zu flüssig etwas Mehl dazu geben.
Danach den Teig ca. 20 Minuten ruhen lassen.
Dann das Waffeleisen vorheizen und eine kleine Kelle voll Teig in die Mitte des Waffelautomats geben.
Ca. 2-3 Minuten backen, bis die Waffeln knusprig braun sind. Achtung! Jedes Waffeleisen backt anders, deshalb die Backzeit selbst testen.
Auf einem Kuchengitter auskühlen lassen und die anderen Waffeln ebenfalls auf diese Art ausbacken.
Viel Spaß beim Ausprobieren und guten Appetit!
Die Eier, die Milch und die geschmolzene Butter miteinander verquirlen, die Mehlmischung unterheben.
Den Frischkäse, die Zwiebeln und den Knoblauch sowie das geraspelte Gemüse unterheben und mit den Gewürzen abschmecken (hier nicht zu geizig sein).
Ist der Teig zu zäh, etwas mehr Milch hinzufügen, ist er zu flüssig etwas Mehl dazu geben.
Danach den Teig ca. 20 Minuten ruhen lassen.
Dann das Waffeleisen vorheizen und eine kleine Kelle voll Teig in die Mitte des Waffelautomats geben.
Ca. 2-3 Minuten backen, bis die Waffeln knusprig braun sind. Achtung! Jedes Waffeleisen backt anders, deshalb die Backzeit selbst testen.
Auf einem Kuchengitter auskühlen lassen und die anderen Waffeln ebenfalls auf diese Art ausbacken.
Viel Spaß beim Ausprobieren und guten Appetit!
Tipp:
- Zu den Waffeln passen auch ein frischer Quarkdipp, Marmelade, Apfelmus, Nutella, Fetakäse oder auch Kräuterfrischkäse.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти:
400 г
|
тиквички
|
100 г
|
моркови
|
1 малка глава
|
кромид лук
|
1 скилидка
|
чесън
|
около 250 г
|
брашно от лимец тип 630
|
1 ч. л.
|
бакпулвер
|
3 бр.
|
яйца, размер М
|
около 100 мл
|
прясно мляко
|
3 с. л.
|
разтопено масло
|
100 г
|
козе крема сирене или билково крема сирене
|
4 стръкчета
|
босилек (може да го замените и с други билки по желание)
|
на вкус
|
сол, черен пипер, индийско орехче
|
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и морковите, обелете и ги настържете на ситно.
Измийте босилека или другите билки по ваше желание и ги нарежете на ситно.
Обелете лука, чесъна и ги нарежете на малки кубчета.
Смесете брашното с бакпулвера.
Разбъркайте в купа яйцата, млякото и разтопеното масло, добавете брашното и разбъркайте със силиконова лъжица.
Прибавете крема сиренето, нарязания лук и чесън, настърганите зеленчуци и овкусете обилно с подправките.
Ако сместа е много гъста, добавете малко повече мляко, ако е много течна добавите малко брашно.
След това оставете сместа да престои за около 20 минути.
Загрейте гофретника, след това загребете от сместа един пълен малък черпак и го изсипете по средата на гофретника.
Печете за около 2-3 минути всяка гофрета, до получаването на хрупкав и златист цвят.
Внимание! Всеки гофретник пече различно, така че тествайте и определете времето за печене сами!
Оставете всяка изпечена гофрета върху решетка да се охлади, по същия начин изпечете и останалите гофрети.
Да ви е сладко!
Измийте босилека или другите билки по ваше желание и ги нарежете на ситно.
Обелете лука, чесъна и ги нарежете на малки кубчета.
Смесете брашното с бакпулвера.
Разбъркайте в купа яйцата, млякото и разтопеното масло, добавете брашното и разбъркайте със силиконова лъжица.
Прибавете крема сиренето, нарязания лук и чесън, настърганите зеленчуци и овкусете обилно с подправките.
Ако сместа е много гъста, добавете малко повече мляко, ако е много течна добавите малко брашно.
След това оставете сместа да престои за около 20 минути.
Загрейте гофретника, след това загребете от сместа един пълен малък черпак и го изсипете по средата на гофретника.
Печете за около 2-3 минути всяка гофрета, до получаването на хрупкав и златист цвят.
Внимание! Всеки гофретник пече различно, така че тествайте и определете времето за печене сами!
Оставете всяка изпечена гофрета върху решетка да се охлади, по същия начин изпечете и останалите гофрети.
Да ви е сладко!
Съвет:
- Може да поднесете изпечените гофрети с изварен дип, конфитюр, ябълков мус, нутела, сирене или крема сирене с билки.
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Много интересни гофрети Гери.Аз за жалост нямам гофретник, но тази смес е интересна и за приготвяне на обикновени палачинки.Само трябва според мен да е малко по - рядка.Чудесно и много красиво предложение !
AntwortenLöschenПоздрави и лека и спорна нова седмица !