Baby’s Liebling - Apfel-Birne-Pflaumen-Muffins
Любими бебешки мъфини с ябълка, круша и сини сливи
Schnell, mega lecker, ohne Fett, ohne Zucker, ohne Milch und schmecken nicht nur den Kindern gut!
Бързи, безумно вкусни, без мазнина, без захар, без
мляко и не само вкусни на децата!
Zutaten für 12 Stück:
1 Stck.
|
Apfel
|
1 Stck.
|
Birne oder alternativ Banane
|
2 Stck.
|
Pflaumen
|
1 Stck.
|
Ei
|
1 Prise
|
Salz
|
100 g
|
Dinkelmehl Typ 630 oder Dinkelvollkornmehl
|
50 g
|
Speisestärke oder Kartoffelmehl
|
½ Pck.
|
Backpulver
|
Zubereitung:
Den Apfel, die Birne und die Pflaumen fein raspeln.
Das Ei mit dem Salz schaumig schlagen und das geraspelte Obst zugeben.
Das Mehl, die Speisestärke und das Backpulver sieben, mischen und zur Ei-Obst-Masse geben.
Eine Muffinform fetten oder mit Papierförmchen auslegen.
Den Teig auf die Förmchen verteilen.
Im vorgeheizten Backofen bei 170°C (Umluft) ca. 50 - 60 Min. backen (Stäbchenprobe machen).
Lasst es euch schmecken!
Den Apfel, die Birne und die Pflaumen fein raspeln.
Das Ei mit dem Salz schaumig schlagen und das geraspelte Obst zugeben.
Das Mehl, die Speisestärke und das Backpulver sieben, mischen und zur Ei-Obst-Masse geben.
Eine Muffinform fetten oder mit Papierförmchen auslegen.
Den Teig auf die Förmchen verteilen.
Im vorgeheizten Backofen bei 170°C (Umluft) ca. 50 - 60 Min. backen (Stäbchenprobe machen).
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 12 броя:
1 бр.
|
ябълка
|
1 бр.
|
круша или банан
|
2 бр.
|
сини сливи
|
1 бр.
|
яйце
|
1 щипка
|
сол
|
100 г
|
брашно от лимец тип 630 или пълнозърнесто брашно от лимец
|
50 г
|
царевично или картофено нишесте
|
½ пак.
|
бакпулвер
|
Начин на приготвяне:
Настържете ябълката, крушата и сините сливи на ситно.
Разбийте яйцето със солта и добавете настърганите плодове.
Смесете и пресейте брашното, нишестето, бакпулвера и ги добавете към плодовата смес, разбъркайте.
Намажете формата за мъфини с мазнина или покрийте гнездата с хартиени подложки.
(Ако използвате силиконови форми за мъфини не е необходимо да ги намазвате с мазнина!)
Разпределете тестото във формите за мъфини.
Печете в предварително загрята на 170 ° С (с вентилатор) за около 50 - 60 минути (проба с клечка за зъби!).
Настържете ябълката, крушата и сините сливи на ситно.
Разбийте яйцето със солта и добавете настърганите плодове.
Смесете и пресейте брашното, нишестето, бакпулвера и ги добавете към плодовата смес, разбъркайте.
Намажете формата за мъфини с мазнина или покрийте гнездата с хартиени подложки.
(Ако използвате силиконови форми за мъфини не е необходимо да ги намазвате с мазнина!)
Разпределете тестото във формите за мъфини.
Печете в предварително загрята на 170 ° С (с вентилатор) за около 50 - 60 минути (проба с клечка за зъби!).
Да ви е вкусно!
Гери,
AntwortenLöschenще ги изпробвам тези твои мъфини.Чудесни, интересни и много вкусни са се получили.Колко броя мъфини се получават от тази доза ? Имам форма за 12 мъфина.
Поздрави !
Ели,
Löschenпробвай ще ти харесат. Рецептата е за 12 мъфина и да не забравиш да споделиш нали са ти харесали?
Приятна и спокойна вечер!