Topinambur - Cremesuppe mit Croûtons
Крем супа с топинамбур и крутони
Der Geschmack ist himmlisch!
Вкусът е невероятен!
Zutaten für 4 Personen:
300 g
|
Topinambur
|
300 g
|
Kartoffeln
|
3 Stk.
|
Schalotten
|
2 Stk.
|
Knoblauchzehen
|
1 L
|
Gemüsebrühe
|
50 g
|
Butter oder Margarine
|
1 TL
|
Koriandersamen
|
200 ml
|
Sahne oder Soja Sahne
|
50 ml
|
trockener Weißwein,
|
nach Geschmack
|
Salz, schwarzer Pfeffer aus der Mühle
|
2 Scheiben
|
Toastbrot
|
1 EL
|
Butter oder Margarine
|
Zubereitung:
Topinambur und Kartoffeln schälen, abspülen und grob würfeln.
Schalotten und Knoblauchzehen abziehen, halbieren und fein würfeln.
Die Butter in einem Topf schmelzen, geschnittene Schalotten und Knoblauch darin bei mittlerer Hitze 2-3 Minuten dünsten.
Topinambur- und Kartoffelwürfel zugeben und kurz mit anschwitzen.
Mit Weißwein auffüllen und stark einkochen lassen.
Mit Gemüsefond auffüllen. Geröstete Koriandersamen mit dem Mörser zerstoßen und zur Suppe geben.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Alles bei schwacher Hitze ca. 20-25 Minuten leicht köcheln lassen.
Sahne zugeben und mit einem Pürierstab fein pürieren.
Toast in gleichgroße Würfel schneiden und zusammen in einer Pfanne mit der Butter goldgelb anbraten.
Auf ein Küchenpapier abgießen, salzen und beiseite stellen.
Die heiße Suppe in vorgewärmten Teller anrichten mit einige Croûtons darauf verteilen und sofort servieren.
Lasst es euch so richtig schmecken.
Topinambur und Kartoffeln schälen, abspülen und grob würfeln.
Schalotten und Knoblauchzehen abziehen, halbieren und fein würfeln.
Die Butter in einem Topf schmelzen, geschnittene Schalotten und Knoblauch darin bei mittlerer Hitze 2-3 Minuten dünsten.
Topinambur- und Kartoffelwürfel zugeben und kurz mit anschwitzen.
Mit Weißwein auffüllen und stark einkochen lassen.
Mit Gemüsefond auffüllen. Geröstete Koriandersamen mit dem Mörser zerstoßen und zur Suppe geben.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Alles bei schwacher Hitze ca. 20-25 Minuten leicht köcheln lassen.
Sahne zugeben und mit einem Pürierstab fein pürieren.
Toast in gleichgroße Würfel schneiden und zusammen in einer Pfanne mit der Butter goldgelb anbraten.
Auf ein Küchenpapier abgießen, salzen und beiseite stellen.
Die heiße Suppe in vorgewärmten Teller anrichten mit einige Croûtons darauf verteilen und sofort servieren.
Lasst es euch so richtig schmecken.
Diese oder gleichwertige Produkte wurden bei diesem Rezept verwendet:
Необходими продукти за 4 порции:
300 г
|
топинамбур (земна ябълка,гулия)
|
300 г
|
картофи
|
3 бр.
|
шалот (малки глави лук)
|
2 скилидки
|
чесън
|
1 л
|
зеленчуков бульон
|
50 г
|
масло
|
1 ч. л.
|
семена от кориандър
|
200 мл.
|
готварска сметана
|
50 мл.
|
сухо бяло вино
|
на вкус
|
сол, прясно смлян черен пипер
|
2 филийки
|
тост хляб
|
1 с. л.
|
масло
|
Начин на приготвяне:
Топинамбура и картофите се обелват, изплакват и нарязват на едри кубчета.
Лукът и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно.
В тенджера на умерен огън се загрява маслото и се запържва нарязания на ситно лук и чесън за около 2-3 минути.
Добавят се нарязаните на едри кубчета земни ябълки и картофи и се запържват за кратко.
Изсипва се бялото вино и се оставя да заври за кратко, за да се изпари алкохола.
След това се изсипва зеленчуковия бульон и запечените на сух тиган и стрити в хаванче семена от кориандър.
Овкусява се със сол и чер пипер на вкус и се оставя да ври на слаб огън за около 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
Добавя се сметаната и се пасира до гладкост.
Филийките тост хляб се нарязват на еднакви по размер кубчета.
В тиган със сгорещено масло се запържват нарязаните кубчета хляб, докато станат хрупкави и придобият златисто-кафяв цвят.
Изсипват се върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.
В предварително затоплени купички се порционира супата, гарнирасе с хрупкавите крутони и се сервира веднага.
Да ви е сладко!
Топинамбура и картофите се обелват, изплакват и нарязват на едри кубчета.
Лукът и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно.
В тенджера на умерен огън се загрява маслото и се запържва нарязания на ситно лук и чесън за около 2-3 минути.
Добавят се нарязаните на едри кубчета земни ябълки и картофи и се запържват за кратко.
Изсипва се бялото вино и се оставя да заври за кратко, за да се изпари алкохола.
След това се изсипва зеленчуковия бульон и запечените на сух тиган и стрити в хаванче семена от кориандър.
Овкусява се със сол и чер пипер на вкус и се оставя да ври на слаб огън за около 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
Добавя се сметаната и се пасира до гладкост.
Филийките тост хляб се нарязват на еднакви по размер кубчета.
В тиган със сгорещено масло се запържват нарязаните кубчета хляб, докато станат хрупкави и придобият златисто-кафяв цвят.
Изсипват се върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.
В предварително затоплени купички се порционира супата, гарнирасе с хрупкавите крутони и се сервира веднага.
Да ви е сладко!
Прекрасна е крем - супата Гери.И аз използвам гулията в супи, варя я на пара и става чудна.Но като че ли най я харесвам на туршийка и сурова в комбинация с други кореноплодни.
AntwortenLöschenПоздрави !