Schaumpfannkuchen mit Mango / Пухкава палачинка със Maнгo
wirklich
ein Gaumenschmaus und ganz leicht zuzubereiten
истинска
наслада за небцето и съвсем лесна за
приготвяне
Rezept
für 2 Personen:
1
|
Mango
|
1 EL
(15g)
|
Butter
oder Butterschmalz zum Anbraten
|
1 EL
(10g)
|
Zucker
zum Karamellisieren
|
Für
Teig:
|
|
2
|
Eier
|
2 EL
(20g)
|
Zucker
|
175 ml
|
Milch
|
120 g
|
Mehl
|
1
|
Vanilleschote
|
1 Prise
|
Salz
|
Puderzucker,
zum Bestäuben
|
Zubereitung:
Die
Eier trennen und die Eigelbe mit dem Zucker cremig
schlagen und die Milch zufügen.Jetzt
das Mehl sowie das Mark der herauskratzten Vanilleschote ebenfalls
dazu geben.
Das Eiweiß mit einer Prise Salz steif schlagen und unter den Teig heben.
Die Mango schälen und in Streifen schneiden.
Zusammen mit Butter und Zucker in einer Pfanne etwas karamellisieren lassen.
Den Teig darüber geben und.stocken lassen
Anschließend im vorgeheizten Ofen bei 160°C ca. 15-20 Minuten goldgelb fertig backen.
Den Pfannkuchen aus dem Ofen nehmen, mit Puderzucker bestäuben und servieren.
Guten Appetit.
Das Eiweiß mit einer Prise Salz steif schlagen und unter den Teig heben.
Die Mango schälen und in Streifen schneiden.
Zusammen mit Butter und Zucker in einer Pfanne etwas karamellisieren lassen.
Den Teig darüber geben und.stocken lassen
Anschließend im vorgeheizten Ofen bei 160°C ca. 15-20 Minuten goldgelb fertig backen.
Den Pfannkuchen aus dem Ofen nehmen, mit Puderzucker bestäuben und servieren.
Guten Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти:
1 бр.
|
|
масло
или мас за пържене
|
|
1
с. л. (10 г)
|
захар
за кармелизиране
|
За
тестото:
|
|
2 бр.
|
яйца
|
2
с. л. (20 г)
|
захар
|
120 г
|
|
1 пакетче
|
ванилия
|
1
щипка
|
сол
|
пудра
захар, за поръсване
|
Начин на
приготвяне:
Жълтъците
и белтъците на яйцата се разделят.
В купа се
разбиват жълтъците и захарта.до побеляване
и се налива
млякото
След това добавете предварително пресятото брашно и ванилия, като разбърквате постоянно, за да не остават бучки.
Белтъците се разбиват на сняг със солта.и се добавят към сместа със жълтъците като се разбърква внимателно със силиконова шпатула за да се запази обема на сместа.
Обелете мангото и го нарежете на ивици.
В загрята форма, в която ще печете палачинката карамелизирате нарязаното манго заедно със захарта и маслото.
Изсипвате тестото върху кармелизираното манго и оставяте сместа да стегне на умерена температура.
След това печете в предварително загрята фурна на 160 ° C за около 15-20 минути до златисто кафяво.
Изпечената палачинка поръсвате с пудра захар и сервирате.
Добър апетит!
След това добавете предварително пресятото брашно и ванилия, като разбърквате постоянно, за да не остават бучки.
Белтъците се разбиват на сняг със солта.и се добавят към сместа със жълтъците като се разбърква внимателно със силиконова шпатула за да се запази обема на сместа.
Обелете мангото и го нарежете на ивици.
В загрята форма, в която ще печете палачинката карамелизирате нарязаното манго заедно със захарта и маслото.
Изсипвате тестото върху кармелизираното манго и оставяте сместа да стегне на умерена температура.
След това печете в предварително загрята фурна на 160 ° C за около 15-20 минути до златисто кафяво.
Изпечената палачинка поръсвате с пудра захар и сервирате.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri