Ganz fix zubereitet und echt ein Gedicht!
Опитайте и се насладете на всяка хапка!
Опитайте и се насладете на всяка хапка!
Zutaten für 4 Portionen:
500 g
|
Quark
|
500 g
|
Pflaumen, entweder frische, tiefgefrorene oder aus dem Glas
|
90 g
|
Zucker oder Birkenzucker
|
4 Stck.
|
Eigelb
|
4 Stck.
|
Eiweiß
|
1 Päckchen
|
Vanillezucker oder Zitronenabrieb
|
1 Prise
|
Salz
|
Für die Form
|
Butter
|
Zum Bestreuen:
|
Puderzucker nach Belieben
|
Zubereitung:
Den Backofen auf 200°С vorheizen.
Den Backofen auf 200°С vorheizen.
Die Pflaumen waschen, halbieren und entkernen.
Die Pflaumen mit einem 1 EL Zucker bestreuen, gut durchmischen und 10 Min. ziehen lassen.
Die Eier trennen.
Die Eigelbe mit Quark und dem Vanillezucker glatt rühren.
In einer fettfreien Schüssel die Eiweiße mit einer Prise Salz sehr steif schlagen.
Dabei nach und nach den restlichen Zucker einrieseln lassen.
Den Eischnee behutsam unter die Quarkmasse heben.
Eine Auflaufform, nur am Boden, mit Butter einfetten, die Hälfte der gezuckerten Pflaumen hineingeben.
Darauf die Quarkmasse füllen und mit den restlichen Pflaumen belegen.
Im vorgeheizten Backofen, auf der mittleren Schiene, ca. 25 Minuten backen, bis es goldbraun ist.
Das Soufflé mit Puderzucker, nach Belieben, bestäuben und sofort servieren.
Guten Appetit und viel Spaß beim Nachbacken!
Die Pflaumen mit einem 1 EL Zucker bestreuen, gut durchmischen und 10 Min. ziehen lassen.
Die Eier trennen.
Die Eigelbe mit Quark und dem Vanillezucker glatt rühren.
In einer fettfreien Schüssel die Eiweiße mit einer Prise Salz sehr steif schlagen.
Dabei nach und nach den restlichen Zucker einrieseln lassen.
Den Eischnee behutsam unter die Quarkmasse heben.
Eine Auflaufform, nur am Boden, mit Butter einfetten, die Hälfte der gezuckerten Pflaumen hineingeben.
Darauf die Quarkmasse füllen und mit den restlichen Pflaumen belegen.
Im vorgeheizten Backofen, auf der mittleren Schiene, ca. 25 Minuten backen, bis es goldbraun ist.
Das Soufflé mit Puderzucker, nach Belieben, bestäuben und sofort servieren.
Guten Appetit und viel Spaß beim Nachbacken!
Diese Beiträge könnten Dich auch interessieren:
Erdbeer-Quark-Soufflé
Japanischer Soufflé-Käsekuchen
Birnen Soufflé
Quark-Soufflé mit Rhabarber
Champignon-Soufflé
Rosenkohlsoufflé
Renekloden-Quark-Soufflé
Erdbeer-Quark-Soufflé
Japanischer Soufflé-Käsekuchen
Birnen Soufflé
Quark-Soufflé mit Rhabarber
Champignon-Soufflé
Rosenkohlsoufflé
Renekloden-Quark-Soufflé
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти:
500 г
|
извара
|
500 г
|
пресни големи кръгли сливи, замразени или от компот
|
90 г
|
захар
|
4 бр.
|
жълтъци
|
4 бр.
|
белтъци
|
1 пакетче
|
ванилия или настъргана кора от лимон
|
1 щипка
|
сол
|
за намазване на формата
|
масло
|
по желание
|
пудра захар за поръсване
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°С.
Загрейте фурната на 200°С.
Измийте сливите, разрежете ги наполовина, почистете костилките и ги нарежете на тънки
резена.
Поръсете ги с една супена лъжица захар, разбъркайте добре и ги оставете настрани за около 10 минути.
Разделете яйцата.
Разбъркайте жълтъците с изварата и ванилията, до гладкост.
В друга чиста купа без остатък на мазнина разбийте белтъците с 1 щипка сол на гъст сняг.
Докато разбивате белтъците, добавете постепенно останалата захар.
Прибавете ги внимателно към основната смес и разбъркайте с помощта на дървена шпатула, като загребвате отдолу нагоре, докато се смесят равномерно.
Намажете само дъното на формата за печене с масло и изсипете на дъното половината от нарязаните сливи.
Върху сливите изсипете равномерно готовата смес, а върху нея разпределете останалите сливи.
Печете по средата в загряната фурна, за около 25 минути, до получаването на златиста коричка.
По време на печенето не отваряйте вратичката на фурната, за да не спадне суфлето.
По желание поръсете суфлето с пудра захар, сервирайте веднага и се насладете на прекрасния вкус.
Да ви е сладко!
Поръсете ги с една супена лъжица захар, разбъркайте добре и ги оставете настрани за около 10 минути.
Разделете яйцата.
Разбъркайте жълтъците с изварата и ванилията, до гладкост.
В друга чиста купа без остатък на мазнина разбийте белтъците с 1 щипка сол на гъст сняг.
Докато разбивате белтъците, добавете постепенно останалата захар.
Прибавете ги внимателно към основната смес и разбъркайте с помощта на дървена шпатула, като загребвате отдолу нагоре, докато се смесят равномерно.
Намажете само дъното на формата за печене с масло и изсипете на дъното половината от нарязаните сливи.
Върху сливите изсипете равномерно готовата смес, а върху нея разпределете останалите сливи.
Печете по средата в загряната фурна, за около 25 минути, до получаването на златиста коричка.
По време на печенето не отваряйте вратичката на фурната, за да не спадне суфлето.
По желание поръсете суфлето с пудра захар, сервирайте веднага и се насладете на прекрасния вкус.
Да ви е сладко!
Вижте и тези вкусни рецепти за суфле:
Ягодово суфле с извара
Японско суфле-чизкейк
Суфле от круши
Суфле с ревени извара
Гъбено суфле с кашкавал
Суфле от брюкселско зеле
Суфле със сливи и извара
Ягодово суфле с извара
Японско суфле-чизкейк
Суфле от круши
Суфле с ревени извара
Гъбено суфле с кашкавал
Суфле от брюкселско зеле
Суфле със сливи и извара
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri