Fein, raffiniert und aromatisch!
Das freut große und kleine Naschkatzen!
Невероятно вкусен, ароматен с много деликатен и приятен вкус!
Das freut große und kleine Naschkatzen!
Невероятно вкусен, ароматен с много деликатен и приятен вкус!
Zutaten für eine Springform 26 cm Ø:
2 Stck.
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Eigelb
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2 Stck.
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Eiweiß
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200 g
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Zucker
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250 ml
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Milch
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250 g
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gesiebtes Mehl
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1 EL
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Backpulver
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1 Prise
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Salz
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1 Stck
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Zitrone - den Abrieb davon
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Für das Quittenkompott:
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2 Stck.
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Quitten
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50 g
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Zucker
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Für die Form
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Fett + Paniermehl zum Ausstreuen
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Zum Bestreuen
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Puderzucker nach Wunsch
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Zubereitung:
Die Quitten schälen und dünne Spalten schneiden.
Die Spalten in einen kleinen Topf geben und mit Zucker bestreuen.Die Quitten schälen und dünne Spalten schneiden.
Mit Wasser begießen, sie bedeckt sind.
Das Ganze aufkochen lassen.
Danach die Temperatur reduzieren und ca. 15 - 20 Min. köcheln lassen, bis sie weich sind, aber nicht zerfallen lassen.
Die Quittenspalten nach dem Kochen absieben und auskühlen lassen.
Den Boden der Form mit Backpapier auslegen und den Rest der Form ausfetten und mit Paniermehl bestreuen.
Die Eier trennen.
Die Eigelbe mit der Hälfte des Zuckers verschlagen, bis eine glatte Masse entsteht.
Unter ständigem Rühren die Milch dazugeben.
Das gesiebte Mehl und Backpulver mit dem Salz dazugeben, gut mit einem Kochlöffel verrühren und dabei den Zitronenabrieb einrühren.
Die Eiweiße mit dem restlichen Zucker steifschlagen und unter die Masse heben.
Den fertigen Teig in die Springform gießen und obenauf die Quittenspalten verteilen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 °С Umluft für ca. 40 - 50 Minuten backen (Stäbchenprobe).
Den fertigen Kuchen für 10 Minuten in der Form belassen, danach aus der Form nehmen und auf ein Kuchengitter komplett auskühlen lassen.
Vor dem Servieren, nach Wunsch, mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за форма с подвижни стени (26 cm Ø):
2 бр.
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жълтъци
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2 бр.
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белтъци
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200 г
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захар
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250 мл
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прясно мляко
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250 г
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пресято брашно
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1 с. л.
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бакпулвер
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1 щипка
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сол
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от 1 лимон
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кората
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за компота от дюли:
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2 бр.
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дюли
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50 г
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захар
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за формата
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мазнина + галета за поръсване
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за поръсване
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пудра захар по желание
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Начин на приготвяне:
Обелете дюлите и ги нарежете на тънки филийки.
Сложете ги в малка тенджерка и ги поръсете със захарта.
Залейте
ги с вода, колкото да ги покрие. Обелете дюлите и ги нарежете на тънки филийки.
Сложете ги в малка тенджерка и ги поръсете със захарта.
Сложете тенджерката на котлона и оставете да заври водата.
След това намалете котлона и оставете компота да поври за около 15 - 20 минути, докато омекнат дюлите.
Внимавайте да останат парчетата цели, а не да се разкашкат!
Отцедете дюлите от водата и оставете да се охладят.
Застелете дъното на формата за печене с пергаментова хартия, стените намажете с мазнина и ги поръсете с галета.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбийте жълтъците с половината захар, до получаване на гладка консистенция.
Изсипете млякото, като продължавате да разбърквате.
После добавете на етапи пресятото брашно, заедно с бакпулвера и солта.
Прибавете и настърганата лимонова кора и разбъркайте с лъжица.
Накрая разбийте белтъците на сняг с останалата захар.
Добавете ги внимателно към основната смес и разбъркайте с лъжица, за да не спадне обема на тестото.
Изсипете сместа в в подготвената форма и подредете отцедените дюли.
Печете в предварително загряна на 180°С фурна с вентилатор за около 40 - 50 минути.
Извадете изпечения сладкиш от формата след 10 минути и оставете да се охлади върху решетка.
По желание след охлаждане поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
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Geri