Eine winterliche Traumkombination, über die auch Ihre Gäste staunen werden!
Пъстра, хрупкава и много вкусна!
Пъстра, хрупкава и много вкусна!
Dieser fruchtig, frisch-knackige Salat ist genau passend zu Zorra’s Blog-Event „Wintersalate“, diesen Monat ausgerichtet von Katha vom Blog Katha kocht!
Zutaten für 4 Personen:
250 g
|
Feldsalat
|
1 Stck.
|
Granatapfel
|
1 Stck.
|
Orange
|
1 EL
|
Senf
|
1 EL
|
weißer Balsamicoessig
|
2 EL
|
Grenadine-Sirup
|
3 - 4 EL
|
Orangensaft
|
4 EL
|
Olivenöl
|
50 g
|
Sonnenblumenkerne
|
nach Geschmack
|
Salz, Chili und Pfeffer
|
Zubereitung:
Den Feldsalat putzen, gründlich waschen, gut abtropfen lassen oder vorsichtig in der Salatschleuder trocknen.Den Granatapfel halbieren, beide Hälften mit der Hand rundherum etwas zusammendrücken.
Dann über eine kleine Schüssel halten und von außen mit einem Holzlöffel draufklopfen – so fallen die Kerne heraus!
Die Sonnenblumenkerne in einer Pfanne ohne Fett leicht rösten.
Die Schale und die weiße Haut von den Orange mit einem scharfen Messer abschneiden, so dass die weiße Haut der Orange entfernt wird. Nun die einzelnen Filets herausschneiden und den Saft vom übrigen Fruchtfleisch ausdrücken.
Für das Dressing den Saft der ausgepressten Orange, den Grenadine-Sirup, den Balsamico, den Senf sowie das Salz, den Chili und den Pfeffer in ein Schraubglas füllen und gut schütteln.
Das Olivenöl darunterschlagen und gut verrühren.
Die Granatapfelkerne, die Sonnenblumenkerne und die Orangen-Filets über den Salat geben und servieren.
Das Dressing nochmal abschmecken und zum Feldsalat servieren oder direkt über den Salat geben.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти:
250 г
|
салата фелд
|
1 бр.
|
нар
|
1 бр.
|
портокал
|
1 с. л.
|
горчица
|
1 с. л.
|
бял балсамов оцет
|
2 с. л.
|
сироп от нар
|
3 - 4 с. л.
|
портокалов сок
|
4 с. л.
|
зехтин
|
50 г
|
слънчогледови семки
|
на вкус
|
сол, лют червен пипер и черен пипер
|
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете фелд салатата през гевгир или със центрофуга за салати.
За да отделите лесно сочните зрънца от нар го търколете няколко пъти по равна повърхност, като го притискате с ръка (както процедираме с лимоните).
Разрежете го наполовина, подложете дълбока купа и с помощта на дървена лъжица почукайте върху кората, така ще отделите лесно зрънцата от нара.
Препечете слънчогледовите семки в тиган без мазнина (внимавайте да не прегорят!).
Изрежете със остър нож кората и бялата част под кората на портокала.
След това изрежете внимателно само филенцата портокал, без ципата, а останалата част от портокала е изцедете за дресинга.
За дресинга изсипете в малък буркан с капачка сока от изцедения портокал, сиропа от нар, балсамовия оцет, горчицата, както солта, лютия червен пипер, черния пипер, затворете и разклатете добре.
След това добавете зехтина и разклатете отново, за да се смесят всичките съставки.
Разпределете салатата в чинии, поръсете със семена от нар, слънчогледови семки, гарнирайте с портокалови филенца и сервирайте.
Сервирайте салатата и дресинга по отделно или е залейте с дресинга, според предпочитанията.
Почистете, измийте и подсушете фелд салатата през гевгир или със центрофуга за салати.
За да отделите лесно сочните зрънца от нар го търколете няколко пъти по равна повърхност, като го притискате с ръка (както процедираме с лимоните).
Разрежете го наполовина, подложете дълбока купа и с помощта на дървена лъжица почукайте върху кората, така ще отделите лесно зрънцата от нара.
Препечете слънчогледовите семки в тиган без мазнина (внимавайте да не прегорят!).
Изрежете със остър нож кората и бялата част под кората на портокала.
След това изрежете внимателно само филенцата портокал, без ципата, а останалата част от портокала е изцедете за дресинга.
За дресинга изсипете в малък буркан с капачка сока от изцедения портокал, сиропа от нар, балсамовия оцет, горчицата, както солта, лютия червен пипер, черния пипер, затворете и разклатете добре.
След това добавете зехтина и разклатете отново, за да се смесят всичките съставки.
Разпределете салатата в чинии, поръсете със семена от нар, слънчогледови семки, гарнирайте с портокалови филенца и сервирайте.
Сервирайте салатата и дресинга по отделно или е залейте с дресинга, според предпочитанията.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Liebe Geri,
AntwortenLöschendein Salat sieht nicht nur wunderbar bunt aus, das Dressing klingt auch ganz köstlich. Danke für deinen Beitrag zum Event!
Liebe Grüße,
Katha
Liebe Katha,
Löschenfreut mich sehr, dass dir der Salat gefällt.
Das Dressing ist wirklich empfehlenswert.
LG
Geri
So schön bunt, und mit Feldsalat hast du mich immer!
AntwortenLöschenHallo Zorra,
AntwortenLöschenschön dass er dir gefällt.
Feldsalat steht bei uns oft auf dem Speiseplan.
LG
Geri