Dies ist mein erster Beitrag zum aktuellen Blog-Event von Zorra.
Denn dieses Brot passt super zum Event-Thema „Brot aus der Form“.
Bei der lieben Zorra
dreht sich nämlich gerade alles um Brote, die in einer Form gebacken werden.
Zutaten für eine Kastenform 20 cm:
330 g gesiebtes Dinkelmehl, Typ 630
½ Pck Backpulver
1 Prise Salz
330 ml Malzbier
30 g Leinsamen
3 EL Haferflocken zum Bestreuen
Zubereitung:
Den Backofen auf 200 °C (Umluft: 180 °C) vorheizen.
Eine Kastenform mit Backpapier auslegen und mit Haferflocken ausstreuen.
Das
Mehl in eine Schüssel sieben und mit Backpulver und Salz vermischen.
Nun Malzbier und Leinsamen untermischen und verrühren.
Den Teig in die Form einfüllen, glatt streichen
und mit Haferflocken bestreuen.
Auf mittlerer Schiene circa 45 – 50 Minuten goldbraun backen.
Das Brot ist fertig, wenn sich eine Kruste gebildet hat und es hohl klingt, wenn man auf die Unterseite klopft.
Nach
dem Backen aus der Form nehmen und leicht abkühlen lassen.
Mir schmeckt es am Besten, wenn es noch lauwarm ist, aber das ist natürlich Geschmacksache.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich auch einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat und ihr wollt mehr sehen, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite, Instagram oder Pinterest freuen.
Необходими продукти за форма за кекс 20 см:
330 g пресято брашно от спелта, тип 630
½
пакет бакпулвер
1 щипка сол
330 мл малцова
бира
30 г ленено семе
3 с. л. овесени ядки за
поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 °C (с вентилатор
на 180 °C).
Застелете формата за печене с хартия
и поръсете с овесени люспи.
Пресейте
брашното в купа и смесете с бакпулвера
и солта.
Изсипете малцовата бира и лененото
семе, разбъркайте до еднородна смес.
Изсипете
тестото във формата, загладете и поръсете
повърхността с овесени ядки.
Печете на
средната шина за около 45 - 50 минути до златист
загар.
Направете проба като почукате
долната страна на хляба, трябва да бие
на кухо, значи е готов!
Извадете хляба
и оставете да се охлади за кратко върху
решетка.
Поднесете докато е още топъл
и се насладете на чудесния му вкус.
Добър
апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, Instagram или Pinterest за което предварително ви благодаря!
Гери,
AntwortenLöschenв България не съм виждала да продават малцова бира.Колко грама е пакетчето бакпулвер - тук продават на Йоткер 10 грама ?
Поздрави, бъдете здрави !
Ели,
Löschenтова е безалкохолна бира (малцова напитка),в Германия казват детска бира, защото е без алкохол, но между другото е любима на децата, а и на възрастни, които не пият алкохол!
В България може би се продава в немските вериги като Метро или Кауфланд.
Относно бакпулвера в Германия 1 пакетче е 15 г.
Прегръдки и спокойна нощ!
Гери,
AntwortenLöschenможеш ли да ми напишеш марката на тази малцова бира ? Искам да опитам твоята рецепта, чичо ми живее в гр.Есен и когато си идва в България може да ми донесе точно тази бира.
Поздрави !
Ели,
Löschenгоре на снимката съм е снимала бирата, казва се Karamalz и е позната на всички в Германия!
Прегръдки и поздрави!
Ich bin begeistert, sieht ja aus wie ein Brot mit Hefe! Danke fürs Mitbacken!
AntwortenLöschen