Einfach unübertroffen!
Разкошен сладкиш, носи наслада за всички сетива и добро настроение!
Zutaten für eine Springform (Ø 24 cm):
4 Stck.
|
Eier
|
180 g
|
Zucker
|
175 g
|
Butter, zimmerwarm (+etwas zum Einfetten der Form)
|
1 Prise
|
Salz
|
135 g
|
Nutella
|
70 g
|
Joghurt
|
200 g
|
gesiebtes Mehl
|
1 TL
|
Backpulver
|
Zum Bestreuen
|
Semmelbrösel und Puderzucker nach Geschmack
|
Den Backofen auf 180°C vorheizen.
Den Boden der Backform mit Backpapier auslegen, die Ränder mit etwas Butter einfetten und mit Semmelbröseln bestreuen.
Eier, Zucker, Butter und Salz vermengen und mit einem Handrührgerät schaumig schlagen.
Das Nutella und den Joghurt dazugeben und verrühren.
Noch das Mehl mit dem Backpulver mischen - dazugeben und mit einem Teigschaber unterrühren.
Den Teig in die Backform geben, glatt streichen und ca 35 - 40 Minuten backen (Stäbchenprobe nicht vergessen).
Den Kuchen aus dem Ofen holen und 5 Minuten auf einem Kuchengitter ruhen lassen.
Dann mit dem Backpapier aus der Form heben und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Nach Geschmack vor dem Servieren mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Den Boden der Backform mit Backpapier auslegen, die Ränder mit etwas Butter einfetten und mit Semmelbröseln bestreuen.
Eier, Zucker, Butter und Salz vermengen und mit einem Handrührgerät schaumig schlagen.
Das Nutella und den Joghurt dazugeben und verrühren.
Noch das Mehl mit dem Backpulver mischen - dazugeben und mit einem Teigschaber unterrühren.
Den Teig in die Backform geben, glatt streichen und ca 35 - 40 Minuten backen (Stäbchenprobe nicht vergessen).
Den Kuchen aus dem Ofen holen und 5 Minuten auf einem Kuchengitter ruhen lassen.
Dann mit dem Backpapier aus der Form heben und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Nach Geschmack vor dem Servieren mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за форма (Ø 24 см):
4 бр.
|
яйца
|
180 г
|
захар
|
175 г
|
масло, стайна температура (+ за намазване на формата)
|
1 щипка
|
сол
|
135 г
|
течен шоколад Нутела
|
70 г
|
кисело мляко
|
200 г
|
пресято брашно
|
1 ч. л.
|
бакпулвер
|
за поръсване
|
галета и пудра захар по желание
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C.
Покрийте дъното на формата с хартия за печене, намажете стените на формата с малко
масло и ги поръсете с галета.Разбийте с миксер яйцата, захарта, маслото и солта, до получаването на пухкава смес.
След това добавете течния шоколад и киселото мляко, разбъркайте.
Смесете брашното с бакпулвера - добавете ги към сместа и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула, докато брашното се поеме от тестото, но не прекалявайте.
Изсипете тестото във формата за печене, загладете и печете за около 35 - 40 минути (не забравяйте да направите проба с дървено шишче).
Извадете сладкиша от фурната и го оставете върху телена решетка за около 5 минути.
След това освободете сладкиша от формата и го обърнете върху решетка, отстранете хартията и го оставете да се охлади напълно.
По желание поръсете сладкиша с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri