Himmlisch fruchtig, flufig und ohne Zucker!
Експлозия на вкусове с много нежен и приятен вкус!
Експлозия на вкусове с много нежен и приятен вкус!
Zutaten für 4 Personen:
500 g
|
Quark
|
2 Stck.
|
Eier
|
250 ml
|
Milch
|
1 Prise
|
Salz
|
1 Stck.
|
Zitrone, davon den Abrieb
|
37 g
|
Vanille Puddingpulver
|
500 g
|
frisches oder tiefgefrorenes Obst nach Wahl (bei mir TK gemischte Beeren)
|
Zubereitung:
Den Backofen auf 160°C vorheizen.
Die Eier trennen.
Das Eiweiß mit Prise Salz steif schlagen.
Quark, Eigelb, Milch, Puddingpulver und Zitronenschale mit einem Handmixer glatt rühren.
(Bei sehr saurem Obst, kann man evtl. mit Birkenzucker noch etwas Süße reinbringen.)
Ein Drittel des Eischnees mit der Quarkmasse gut verrühren. Den restlichen Eischnee vorsichtig unterheben.
Den Boden der Backform mit der Hälfte des Obstes bedecken.
Die Quarkmasse auf dem Obst verteilen.
Zum Schluss noch das restliche Obst gleichmäßig darüber geben.
Das Soufflé im Ofen (Mitte) 40 Min. backen, bis es goldbraun ist.
Nach dem Backen das Soufflé herausnehmen, warm servieren und genießen.Lasst es euch schmecken!
Die Eier trennen.
Das Eiweiß mit Prise Salz steif schlagen.
Quark, Eigelb, Milch, Puddingpulver und Zitronenschale mit einem Handmixer glatt rühren.
(Bei sehr saurem Obst, kann man evtl. mit Birkenzucker noch etwas Süße reinbringen.)
Ein Drittel des Eischnees mit der Quarkmasse gut verrühren. Den restlichen Eischnee vorsichtig unterheben.
Den Boden der Backform mit der Hälfte des Obstes bedecken.
Die Quarkmasse auf dem Obst verteilen.
Zum Schluss noch das restliche Obst gleichmäßig darüber geben.
Das Soufflé im Ofen (Mitte) 40 Min. backen, bis es goldbraun ist.
Nach dem Backen das Soufflé herausnehmen, warm servieren und genießen.Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти:
500 г
|
извара
|
2 бр.
|
яйца
|
250 мл
|
прясно мляко
|
1 щипка
|
сол
|
1 бр.
|
лимон, само кората настъргана на ситно
|
37 г
|
ванилов пудинг
|
500 г
|
пресни или замразени плодове по ваш избор (при мене замразени плодове)
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160°C.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол до меки върхове.
Разбъркайте с миксер изварата, жълтъците, прясното мляко, ваниловия пудинг и настърганата лимонова кора, до гладка смес.
(Ако плодовете са по кисели, може да добавите подсладител или захар по избор.)
Смесете една трета от разбитите белтъци с изварената смес.
Внимателно прибавете останалите разбити белтъци и разбъркате с бъркалка от горе надолу, за да запазите обема на сместа.
Покрийте дъното на формата за печене с половината плодове.
Разпределете върху плодовете изварената смес.
А върху сместа разпределете равномерно останалите плодове.
Печете суфлето (на средната решетка) за около 40 минути, докато получи златист загар.
След това извадете суфлето от фурната, сервирайте веднага и се насладете.
Да ви е сладко!
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол до меки върхове.
Разбъркайте с миксер изварата, жълтъците, прясното мляко, ваниловия пудинг и настърганата лимонова кора, до гладка смес.
(Ако плодовете са по кисели, може да добавите подсладител или захар по избор.)
Смесете една трета от разбитите белтъци с изварената смес.
Внимателно прибавете останалите разбити белтъци и разбъркате с бъркалка от горе надолу, за да запазите обема на сместа.
Покрийте дъното на формата за печене с половината плодове.
Разпределете върху плодовете изварената смес.
А върху сместа разпределете равномерно останалите плодове.
Печете суфлето (на средната решетка) за около 40 минути, докато получи златист загар.
След това извадете суфлето от фурната, сервирайте веднага и се насладете.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri