Gelingt immer, ruckzuck fertig und dank Essig schmeckt es nachher ähnlich wie ein Sauerteigbrot!
Няма по-изкусителен аромат от този на току-що изпечен хляб!
Няма по-изкусителен аромат от този на току-що изпечен хляб!
Zutaten für ein Brot:
500 ml
|
lauwarme Buttermilch
|
1 EL
|
Essig
|
1 TL
|
Salz
|
1 TL
|
Zucker
|
300 g
|
gesiebtes Dinkelmehl, Type 630
|
200 g
|
gesiebtes Roggenmehl, Type 1150
|
1 Päckchen
|
Trockenhefe
|
Zubereitung:
Den BBA auf das Normal-Backprogramm (ca. 3 Std., Teigmenge 1000 g, Bräunungsstufe nach Wahl) einstellen und den Automaten arbeiten lassen.
Das Brot nach dem Backen direkt aus der Backform nehmen und vor dem Anschneiden auskühlen lassen.
Gutes Gelingen und viel Spaß beim Nachbacken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 1 хляб:
500 мл
|
хладък айрян
|
1 с. л.
|
оцет
|
1 ч. л.
|
сол
|
1 ч. л.
|
захар
|
300 г
|
пресято брашно от лимец, тип 630
|
200 г
|
пресято ръжено брашно, тип 1150
|
1 пакетче
|
суха мая
|
Начин на приготвяне:
Сложете всички съставки в тавичката на хлебопекарната, в посочения ред и грамаж, както са написани по-горе.
Това ще рече, изсипете първо течните съставки, след това брашното, най отгоре сложете сухата мая (Не се разбърква!).
Изберете нормална програма за печене (около 3 часа, грамажа на хляба около 1000 г, степента на изпичане по ваш избор) и включете машината да работи.
След изпичане на хляба, извадете тавичката от машината, оставете да се охлади и чак когато напълно изстине (върху решетка), може да го нарежете или да го приберете в книжен плик.
Добър апетит!
Това ще рече, изсипете първо течните съставки, след това брашното, най отгоре сложете сухата мая (Не се разбърква!).
Изберете нормална програма за печене (около 3 часа, грамажа на хляба около 1000 г, степента на изпичане по ваш избор) и включете машината да работи.
След изпичане на хляба, извадете тавичката от машината, оставете да се охлади и чак когато напълно изстине (върху решетка), може да го нарежете или да го приберете в книжен плик.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri