Kalorienarm, köstlich und ruck, zuck zubereitet!!
Малко на брой продукти – с перфектен краен резултат и вълшебен вкус!
Малко на брой продукти – с перфектен краен резултат и вълшебен вкус!
Zutaten für 2 Personen:
500 g
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Viktoriabarschfilets
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Zitronensaft
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Saft von 1 Zitrone
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Zum Abschmeckem
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Salz + Pfeffer
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2 EL
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Mehl zum mehlieren
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2 EL
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Butter oder Butterschmalz
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Für die Sauce:
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100 ml
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Weißwein
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100 ml
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Sahne
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1 TL
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Dijonsenf
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Zum Bestreuen
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Petersilie oder Schnittlauch
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Zubereitung:
Die Viktoriabarschfilets unter fließendem kalten Wasser abspülen und mit Küchenpapier trocken tupfen.
Mit Zitronensaft beträufeln, salzen und mit gemahlenem Pfeffer einreiben und etwas einziehen lassen.
Danach die Fischfilet erneut mit Küchenkrepp trocken tupfen und nochmals jede Seite leicht salzen und pfeffern.
Anschließend in Mehl wenden und das überschüssige Mehl abklopfen.
Die Butter in in einer heißen Pfanne zerlassen.
Bei schwacher Hitze den Fisch darin von jeder Seite ca. 3-4 Min. braten (je nach Stärke des Filet).
Den Fisch aus der Pfanne nehmen und im Backofen (oder mit Alufolie abgedeckt) warm halten.
Nun die Sauce herstellen.
Das überschüssige Fett von der Pfanne abgießen und den Weißwein auf den Bratenansatz gießen und kurz aufkochen lassen.
Dann die Sahne und den Senf hinzugeben, verrühren und mit Salz und frisch gemahlenem Pfeffer abschmecken.
Auf kleinster Stufe ca. 7 Min. köcheln lassen.
Nach Wunsch mit einem Pürierstab die Sauce schaumig aufschlagen.
Die gebackenen Fischstücke auf vorgewärmte Teller legen und ein wenig der Sauce dazu gießen.
Dazu passt sehr gut eine cremige Rosmarin-Polenta oder Salzkartoffeln.
Nach Wunsch noch mit etwas Petersilie oder Schnittlauch bestreuen und servieren.
Viel Spaß beim Nachkochen!
Die Viktoriabarschfilets unter fließendem kalten Wasser abspülen und mit Küchenpapier trocken tupfen.
Mit Zitronensaft beträufeln, salzen und mit gemahlenem Pfeffer einreiben und etwas einziehen lassen.
Danach die Fischfilet erneut mit Küchenkrepp trocken tupfen und nochmals jede Seite leicht salzen und pfeffern.
Anschließend in Mehl wenden und das überschüssige Mehl abklopfen.
Die Butter in in einer heißen Pfanne zerlassen.
Bei schwacher Hitze den Fisch darin von jeder Seite ca. 3-4 Min. braten (je nach Stärke des Filet).
Den Fisch aus der Pfanne nehmen und im Backofen (oder mit Alufolie abgedeckt) warm halten.
Nun die Sauce herstellen.
Das überschüssige Fett von der Pfanne abgießen und den Weißwein auf den Bratenansatz gießen und kurz aufkochen lassen.
Dann die Sahne und den Senf hinzugeben, verrühren und mit Salz und frisch gemahlenem Pfeffer abschmecken.
Auf kleinster Stufe ca. 7 Min. köcheln lassen.
Nach Wunsch mit einem Pürierstab die Sauce schaumig aufschlagen.
Die gebackenen Fischstücke auf vorgewärmte Teller legen und ein wenig der Sauce dazu gießen.
Dazu passt sehr gut eine cremige Rosmarin-Polenta oder Salzkartoffeln.
Nach Wunsch noch mit etwas Petersilie oder Schnittlauch bestreuen und servieren.
Viel Spaß beim Nachkochen!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
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Необходими продукти за 2 порции:
500 г
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филета от нилски костур
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лимонов сок
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сока от 1 лимон
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За овкусяване
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сол + черен пипер
|
2 с. л.
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брашно за овалване
|
2 с. л.
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масло
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За соса:
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|
100 мл
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бяло вино
|
100 мл
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течна сметана
|
1 ч. л.
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дижонска горчица
|
за поръсване
|
магданоз или див лук
|
Начин на приготвяне:
Измийте филетата от костура под течаща студена вода и подсушете с кухненска хартия.
Полейте ги с лимонов сок, поръсете ги хубаво със сол и чер пипер и оставете да престоят за кратко.
След това подсушете отново филетата с кухненска хартия и ги поръсете отново съвсем леко, от всяка страна, със сол и чер пипер.
После ги оваляйте в брашното и изтръскайте излишното брашно.
В загрян тиган разтопете маслото, като внимавате да не прегори.
Изпържете филетата на умерен огън от всяка страна за около 3-4 минути (в зависимост от дебелината).
Извадете изпържените филета от тигана и ги сложете в затоплена фурна за да не изстиват, докато приготвяте соса (или ги завийте добре с алуминиево фолио).
Изцедете излишната мазнина от тигана, изсипете бялото вино и оставете да заври за кратко.
След това добавете сметаната и горчицата, разбъркайте и овкусете със сол и прясно смлян чер пипер.
Намалете котлона на слаба температура и оставете да къкри за около 7 минути.
Ако желаете соса да получи „пухкава - пенлива“ консистенция може да го разбъркате с пасатор.
Сложете топлите филета в предварително затоплени чинии и сипете малко от соса.
Като гарнитура много добре подхожда кремообразна полента с розмарин или сварени солени картофи.
По желание преди сервиране поръсете с малко магданоз или див лук и поднесете.
Добър апетит!
Измийте филетата от костура под течаща студена вода и подсушете с кухненска хартия.
Полейте ги с лимонов сок, поръсете ги хубаво със сол и чер пипер и оставете да престоят за кратко.
След това подсушете отново филетата с кухненска хартия и ги поръсете отново съвсем леко, от всяка страна, със сол и чер пипер.
После ги оваляйте в брашното и изтръскайте излишното брашно.
В загрян тиган разтопете маслото, като внимавате да не прегори.
Изпържете филетата на умерен огън от всяка страна за около 3-4 минути (в зависимост от дебелината).
Извадете изпържените филета от тигана и ги сложете в затоплена фурна за да не изстиват, докато приготвяте соса (или ги завийте добре с алуминиево фолио).
Изцедете излишната мазнина от тигана, изсипете бялото вино и оставете да заври за кратко.
След това добавете сметаната и горчицата, разбъркайте и овкусете със сол и прясно смлян чер пипер.
Намалете котлона на слаба температура и оставете да къкри за около 7 минути.
Ако желаете соса да получи „пухкава - пенлива“ консистенция може да го разбъркате с пасатор.
Сложете топлите филета в предварително затоплени чинии и сипете малко от соса.
Като гарнитура много добре подхожда кремообразна полента с розмарин или сварени солени картофи.
По желание преди сервиране поръсете с малко магданоз или див лук и поднесете.
Добър апетит!
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Geri