Zum Reinbeißen megalecker und fluffig!
Лесен, пухкав, на конци с гарантиран вкусен резултат!
Лесен, пухкав, на конци с гарантиран вкусен резултат!
Zutaten für 1 kg Brot:
3 Stck.
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zimmerwarme Eier
|
150 g
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Zucker
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125 ml
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Öl oder zerlassene Butter
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125 g
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zimmerwarmes Joghurt
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2 EL
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Rum, Cognac oder Obstler nach Geschmack
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1 Stck
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Abrieb einer Bio-Zitrone
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500 g
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gesiebtes Mehl
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1 Pck.
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Trockenhefe
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50 - 100 g
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Sultaninen oder Rosinen
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nach Wunsch
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Lokum gewürfelt, Nüsse oder Samenkörner
nach Wunsch
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Zubereitung:
Den Backautomat auf süßes Brot, 1 kg und mittlere Bräunung einstellen.
In eine Schüssel die Eier, den Zucker, das Öl, das Joghurt, den Rum und den Zitronenabrieb geben.
Alles mit einem Schneebesen vermischen (ein Rührgerät ist nicht nötig, da sich der Zucker sehr schnell auflöst).
Die Masse in den Brotautomat geben.
Der Reihe nach das gesiebte Mehl und die Trockenhefe noch dazugeben.
Den Backautomat starten.
Die Rosinen oder Sultanine bemehlen (damit sie nicht auf den Boden sinken) und beim ersten Signal in den Backautomat geben.
Wer Lokum oder noch andere Zutaten im Brot möchte, diese auch zusammen mit den Rosinen in den Automaten geben.
Am Ende des Backvorgangs den Behälter aus dem Backautomaten nehmen und ca. 10 Minuten im Behälter abkühlen lassen. Danach auf ein Kuchengitter stürzen und komplett abkühlen lassen.
Weitere Rezepte für Kosunka im Blog gibt es hier und hier.
Viel Spaß beim Nachbacken!
In eine Schüssel die Eier, den Zucker, das Öl, das Joghurt, den Rum und den Zitronenabrieb geben.
Alles mit einem Schneebesen vermischen (ein Rührgerät ist nicht nötig, da sich der Zucker sehr schnell auflöst).
Die Masse in den Brotautomat geben.
Der Reihe nach das gesiebte Mehl und die Trockenhefe noch dazugeben.
Den Backautomat starten.
Die Rosinen oder Sultanine bemehlen (damit sie nicht auf den Boden sinken) und beim ersten Signal in den Backautomat geben.
Wer Lokum oder noch andere Zutaten im Brot möchte, diese auch zusammen mit den Rosinen in den Automaten geben.
Am Ende des Backvorgangs den Behälter aus dem Backautomaten nehmen und ca. 10 Minuten im Behälter abkühlen lassen. Danach auf ein Kuchengitter stürzen und komplett abkühlen lassen.
Weitere Rezepte für Kosunka im Blog gibt es hier und hier.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 1 кг козунак:
3 бр.
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яйца, със стайна температура
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150 г
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захар
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125 мл
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олио или 125 г разтопено масло
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125 г
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кисело мляко, със стайна температура
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2 с. л.
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ром (коняк, ракия)
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1 бр.
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био лимон (настъргана кора)
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500 г
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пресято брашно
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1 пакетче
|
суха мая
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50 - 100 г
|
стафиди
|
по желание
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локум (нарязан на кубчета), ядки, семена
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Начин на приготвяне:
Програмата е за сладък хляб (козунак), тегло - 1 кг, коричка - средна.
Разбийте в купа яйцата, захарта, олиото, киселото мляко, рома и настърганата лимонова кора.
Не е необходимо разбиване с миксер, захарта се разтваря много бързо.
Изсипете сместа в контейнера на хлебопекарната.
Върху нея изсипете пресятото брашно и накрая сухата мая.
След сигнала добавете стафидите (оваляни в брашно, за да не паднат на дъното), по желание нарязан на кубчета локум, натрошени ядки или семена - според вашите предпочитания.
След изпичането на козунака, извадете контейнера веднага, оставете го за 10-на минути, след това извадете козунака от контейнера и го поставете върху решетка за да се охлади напълно.
Получава се страхотен козунак на конци, ако не го режете, а чупите и дълго време се запазва мек.
Пробвайте за де се убедите сами и да ви е сладко!
Разбийте в купа яйцата, захарта, олиото, киселото мляко, рома и настърганата лимонова кора.
Не е необходимо разбиване с миксер, захарта се разтваря много бързо.
Изсипете сместа в контейнера на хлебопекарната.
Върху нея изсипете пресятото брашно и накрая сухата мая.
След сигнала добавете стафидите (оваляни в брашно, за да не паднат на дъното), по желание нарязан на кубчета локум, натрошени ядки или семена - според вашите предпочитания.
След изпичането на козунака, извадете контейнера веднага, оставете го за 10-на минути, след това извадете козунака от контейнера и го поставете върху решетка за да се охлади напълно.
Получава се страхотен козунак на конци, ако не го режете, а чупите и дълго време се запазва мек.
Пробвайте за де се убедите сами и да ви е сладко!
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Geri