Hackfleisch-Nudel-Frischkäse-Auflauf
Паста с кайма и крема сирене
Mega einfach und verdammt lecker auch für Kids!
Апетитно и лесно предложение с превъзходен вкус!
Апетитно и лесно предложение с превъзходен вкус!
Zutaten für 4 Personen:
250 g
|
Nudeln
|
400 g
|
Hackfleisch
|
200 g
|
Frischkäse oder Frischkäse mit Kräutern
|
200 g
|
Schlagsahne oder saure Sahne
|
100 g
|
Tomatenmark
|
1 große
|
Zwiebel
|
1 Stck.
|
Knoblauchzehe
|
1 kleine
|
Karotte
|
1 grüne oder rote
|
Paprika nach Wunsch
|
250 ml
|
Fleischbrühe oder Gemüsebrühe
|
25 g
|
Speisestärke
|
1 EL
|
Öl
|
nach Geschmack
|
Salz, Paprikapulver und Pfeffer
|
200 g
|
geriebenen Käse (z. B. Edamer oder Gouda)
|
Zum Bestreuen
|
Petersilie oder Schnittlauch
|
Zubereitung:
Den Ofen auf 200° C Ober-/ Unterhitze vorheizen.
Die Nudeln im Salzwasser bissfest kochen, abtropfen lassen und beiseite stellen.Das Nudelwasser eignet sich hervorragend für die Zubereitung der Brühe, wenn man Instantbrühe benutzt.
Die Zwiebel, den Knoblauch und die Karotte schälen und fein würfeln.
Eventl. die Paprikaschote putzen und in kleine, mundgerechte Stücke schneiden.
In heißem Öl die klein gewürfelte Zwiebel, den Knoblauch und die Karotte andünsten.
Den Paprika dazugeben und kurz mit andünsten.
Danach das Hackfleisch hinzugeben und krümelig, ca. 3 - 5 Min., anbraten, bis fast die ganze Flüssigkeit verdampft ist.
Zum Schluss das Tomatenmark unterrühren und mit Salz, Pfeffer und Paprika abschmecken.
Die Nudeln unterheben, alles gut vermischen und in eine Auflaufform füllen.
Die Brühe aufkochen lassen, den Frischkäse einrühren und schmelzen lassen.
Die Sahne dazugeben, die Sauce mit Salz und Pfeffer abschmecken und mit feiner Speisestärke etwas andicken.
Die Sauce über den Nudeln verteilen und zuletzt mit geriebenem Käse gleichmäßig bestreuen.
Im vorgeheizten Ofen, auf mittlerer Schiene, für 20 - 30 Minuten überbacken, bis der Käse oben sich eine schöne, goldgelbe Kruste gebildet hat.
Wenn man Petersilie oder Schnittlauch zum Dekorieren hat, kann man den Auflauf vor dem Servieren damit bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 4 порции:
250 г
|
паста или макарони
|
400 г
|
кайма
|
200 г
|
крема сирене или крема сирене с билки
|
200 г
|
сладкарска или заквасена сметана
|
100 г
|
доматено пюре
|
1 голяма глава
|
кромид лук
|
1 скилидка
|
чесън
|
1 малък
|
морков
|
1 бр.
|
зелена или червена чушка по желание
|
250 мл
|
зеленчуков или местен бульон
|
25 g
|
царевично нишесте
|
1 с. л.
|
олио
|
на вкус
|
сол, черен и червен пипер
|
200 г
|
настърган кашкавал
|
за поръсване
|
магданоз или див лук
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200° C.
Сварете пастата в подсолената вода, сложете в гевгир да се отцеди и оставете настрани.
Ако използвате разтворим сух бульон отделете (250 мл) от водата на сварената паста и си разтворете бульона в нея (така става още по вкусно ястието!).
Обелете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на ситно.
Евентуално почистете чушката и е нарежете на малки парчета.
Запържете в сгорещеното олио нарязания лук, чесън и морков.
Добавете нарязаната чушка и задушете за кратко.
След това добавете каймата, запържете за около 3 - 5 минути, докато стане на „трохи“ и се изпари почти цялата течност.
Накрая прибавете доматеното пюре, разбъркайте и подправете на вкус със сол, черен пипер и червен пипер.
Добавете отцедената паста, разбъркайте за да се смесят добре с каймата и ги изсипете във формата за печене.
Изсипете бульона в малка тенджерка и оставете да заври, добавете крема сиренето и оставете да се разтопи.
След това разбъркайте сметаната, подправете със сол, черен пипер и сгъстете соса с разтвореното в малко студена вода нишесте.
Разпределете равномерно соса върху пастата и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете на средната шина в предварително загряната фурна, за около 20-30 минути, докато кашкавала хване хубава златиста коричка.
Ако имате магданоз или див лук, поръсите ястието преди сервиране.
Да ви е сладко!
Сварете пастата в подсолената вода, сложете в гевгир да се отцеди и оставете настрани.
Ако използвате разтворим сух бульон отделете (250 мл) от водата на сварената паста и си разтворете бульона в нея (така става още по вкусно ястието!).
Обелете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на ситно.
Евентуално почистете чушката и е нарежете на малки парчета.
Запържете в сгорещеното олио нарязания лук, чесън и морков.
Добавете нарязаната чушка и задушете за кратко.
След това добавете каймата, запържете за около 3 - 5 минути, докато стане на „трохи“ и се изпари почти цялата течност.
Накрая прибавете доматеното пюре, разбъркайте и подправете на вкус със сол, черен пипер и червен пипер.
Добавете отцедената паста, разбъркайте за да се смесят добре с каймата и ги изсипете във формата за печене.
Изсипете бульона в малка тенджерка и оставете да заври, добавете крема сиренето и оставете да се разтопи.
След това разбъркайте сметаната, подправете със сол, черен пипер и сгъстете соса с разтвореното в малко студена вода нишесте.
Разпределете равномерно соса върху пастата и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете на средната шина в предварително загряната фурна, за около 20-30 минути, докато кашкавала хване хубава златиста коричка.
Ако имате магданоз или див лук, поръсите ястието преди сервиране.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri