Ein Leckerbissen für alle Nutellaliebhaber!
Заслужава си да ги опитате!
Заслужава си да ги опитате!
Zutaten für ca. 32 Stck.:
80 g
|
gemahlene Haselnüsse
|
80 g
|
gesiebtes Mehl
|
1 TL
|
Backpulver
|
180 g
|
Nutella oder andere Nuß-Nougat-Creme
|
1 Stck.
|
Ei
|
zum Bestäuben
|
Puderzucker nach Wunsch
|
Zubereitung:
In einer großen Schüssel gemahlene Haselnüsse, gesiebtes Mehl und Backpulver vermengen.In einer zweiten Schüssel Nutella und Ei verquirlen.
Die Mehlmischung nach und nach zur Nutella-Ei-Mischung geben und mit dem Knethaken zu einem glatten Teig verarbeiten.
Den Teig mit den Händen zu einer großen Kugel formen, in Frischhaltefolie einwickeln und ca. 60 Min. im Kühlschrank ruhen lassen.
Den Backofen auf 180°C vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen.
Aus dem Teig kleine Kugeln formen und auf das vorbereitete Backblech legen, dabei ca. 1 cm Abstand zwischen den Bällchen lassen.
Anschließend etwa 10 Minuten backen.
Aus dem Backofen nehmen und vollständig abkühlen lassen. Nach Gusto noch mit Puderzucker bestäuben und servieren.
Gutes Gelingen und lasst es euch schmecken!
Weitere Rezepte mit Nutella – genauso gut:
Nutella-Bananen-Eiscreme
Bananen Nutella Muffins
Nutella-Bananen-Eiscreme
Bananen Nutella Muffins
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за около 32 бр.:
80 г
|
смлени лешници
|
80 г
|
пресято брашно
|
1 ч. л.
|
бакпулвер
|
180 г
|
Нутела или друг нугат крем с ядки
|
1 бр.
|
яйце
|
за поръсване
|
пудра захар по желание
|
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа смлените лешници, пресятото брашно и бакпулвера.
В друга купа разбийте Нутелата с яйцето.
Постепенно добавете сухите съставки към сместа с Нутелата, използвайте бъркалките за тесто от миксера, за да получите гладко тесто.
След това оформете с ръце тестото на голяма топка, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да стегне в хладилника за около 60 минути.
Загрейте фурната на 180°C и застелете тавата за печене с хартия за печене.
Оформете от тестото топчета колкото малък орех и и ги подреждайте във застланата тава с хартия, като оставяте около 1 см разстояние между тях.
Печете за около 10 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстинат върху решетка.
Имайте в предвид, че след като изстинат се втвърдяват, но след като престоят няколко дена в затворена метална кутия за сладки стават изключително крехки.
По желание преди сервиране ги поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Смесете в голяма купа смлените лешници, пресятото брашно и бакпулвера.
В друга купа разбийте Нутелата с яйцето.
Постепенно добавете сухите съставки към сместа с Нутелата, използвайте бъркалките за тесто от миксера, за да получите гладко тесто.
След това оформете с ръце тестото на голяма топка, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да стегне в хладилника за около 60 минути.
Загрейте фурната на 180°C и застелете тавата за печене с хартия за печене.
Оформете от тестото топчета колкото малък орех и и ги подреждайте във застланата тава с хартия, като оставяте около 1 см разстояние между тях.
Печете за около 10 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстинат върху решетка.
Имайте в предвид, че след като изстинат се втвърдяват, но след като престоят няколко дена в затворена метална кутия за сладки стават изключително крехки.
По желание преди сервиране ги поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Вижте и други вкусни рецепти с Нутела:
Бананов сладоледенкрем с Нутела
Мъфини с банан и Нутела
Бананов сладоледенкрем с Нутела
Мъфини с банан и Нутела
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri