Waffeln mal anders - nicht nur ein Kinder-Lieblingsgericht!
Зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно!
Зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно!
Zutaten für 7 Waffeln:
175 g
|
gesiebtes Dinkelmehl (Typ 630)
|
2 Stck.
|
Eier
|
100 g
|
zerlassene Butter
|
125 g
|
Buttermilch oder Joghurt
|
1 TL
|
Salz
|
100 g
|
Wurst nach Wahl (z.B. Kochschinken, Bierschinken, Salami etc.)
|
50 g
|
fein geriebenen Käse nach Wahl
|
1 Stck. (ca. 180 g)
|
Paprikaschote, fein gewürfelt
|
nach Belieben (ca. 1 TL)
|
Oregano, Basilikum, Chillipulver etc.
|
Zubereitung:
Butter auf dem Herd oder in der Mikrowelle zerlassen und abkühlen lassen.
Mehl und Salz in eine Rührschüssel sieben.
Die Butter mit den Eiern schaumig schlagen.Butter auf dem Herd oder in der Mikrowelle zerlassen und abkühlen lassen.
Mehl und Salz in eine Rührschüssel sieben.
Dann die Buttermilch und das gesiebte Mehl dazugeben und zu einem glatten Teig verrühren.
Den Teig für ca. 10 Minuten quellen lassen.
In der Zwischenzeit Paprika und Wurst würfeln und zusammen mit dem geriebenen Käse in den Teig einrühren.
Nach Belieben mit Kräutern, wie Oregano, Basilikum oder Ähnlichem würzen und gründlich vermischen.
Das Waffeleisen vorheizen, die Pizza-Waffeln bis zum gewünschten Bräunungsgrad backen.
Viel Spaß beim Nachmachen!
Tipp:
- Die Zutaten können Sie nach Belieben variieren z. B. Schinken, Tunfisch, Spinat etc. Je nach Geschmack. Ideal für Kids und Party oder als Snack zum Mitnehmen.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 7 бр.:
175 г
|
пресято брашно от лимец (тип 630)
|
2 бр.
|
яйца
|
100 g
|
разтопено масло
|
125 г
|
айрян или кисело мляко
|
1 ч. л.
|
сол
|
100 г
|
колбас по ваш избор (напр. шунка, салам и т.н.)
|
50 г
|
кашкавал по избор, настърган на ситно
|
1 бр. (около 180 г)
|
чушка, нарязана на малки кубчета
|
по желание (около 1 ч. л.)
|
риган, босилек, лют червен пипер и др.
|
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на печката или в микровълновата фурна и оставете да се охлади.
Пресейте в купа брашното и солта.
Разбийте маслото с яйцата на пухкав крем.
Прибавете киселото мляко, пресятото брашно и разбъркайте, до получаването на гладко тесто.
Оставете тестото да престои за около 10 минути.
В това време нарежете колбаса и чушката на ситно и заедно с настъргания кашкавал ги разбъркайте в тестото.
Овкусете сместа с риган, босилек или други билки по ваш избор и разбъркайте.
След това загребвайте с малък черпак и поставяйте в загрелия гофретник, печете до златисто или до желаната от вас степен на изпичане.
Добър апетит!
Разтопете маслото на печката или в микровълновата фурна и оставете да се охлади.
Пресейте в купа брашното и солта.
Разбийте маслото с яйцата на пухкав крем.
Прибавете киселото мляко, пресятото брашно и разбъркайте, до получаването на гладко тесто.
Оставете тестото да престои за около 10 минути.
В това време нарежете колбаса и чушката на ситно и заедно с настъргания кашкавал ги разбъркайте в тестото.
Овкусете сместа с риган, босилек или други билки по ваш избор и разбъркайте.
След това загребвайте с малък черпак и поставяйте в загрелия гофретник, печете до златисто или до желаната от вас степен на изпичане.
Добър апетит!
Съвет:
- Продуктите могат да варират и съответно може да ги промените според вашето предпочитание. Може да замените напр. шунката с риба тон, чушката със спанак и т.н. Идеални за деца и парти или за похапване по време на работа.
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri