Ganz simpel... ohne Schnickschnack!
Лесен, супер вкусен и се приготвя за отрицателно време!
Zutaten für 4 - 5 Personen:
1 Stck.
|
Vanilleschote
|
100 g
|
Blockschokolade
|
500 ml
|
Milch
|
30 g
|
Speisestärke
|
1 EL
|
Kakaopulver (Kochkakao)
|
60 g
|
Zucker
|
200 g
|
Schlagsahne
|
Zubereitung:
Vanilleschoten längs halbieren und das Mark herausschaben.
Die Schokolade hacken.
Alles mit 400 ml Milch in einen Topf geben.
In einer Schüssel die Speisestärke mit Kakao, 40 g Zucker und 100 ml Milch mit einem Schneebesen verrühren, bis sich alles aufgelöst hat.
Milchschokolade-Mischung unter Rühren zum Kochen bringen.
Vanilleschote entfernen, die Kakao-Stärke-Mischung einrühren.
Unter ständigem Rühren mit einem Schneebesen 30 Sekunden kräftig aufkochen lassen, dann Topf vom Herd nehmen.
Die Schlagsahne steif schlagen.
Die Hälfte der Sahne unter die Puddingmasse ziehen und in Schüsselchen füllen.
Den Pudding dünn mit restlichem Zucker bestreuen, so bildet sich keine Haut.
Bei Zimmertemperatur abkühlen lassen.
Übrige Sahne kalt stellen und vor dem Servieren nochmals durchrühren.
Dann auf den Pudding geben und servieren
Lasst es euch schmecken!
Diese Rezept stammt aus dem Buch „Heimat“ von Tim Mälzer
Vanilleschoten längs halbieren und das Mark herausschaben.
Die Schokolade hacken.
Alles mit 400 ml Milch in einen Topf geben.
In einer Schüssel die Speisestärke mit Kakao, 40 g Zucker und 100 ml Milch mit einem Schneebesen verrühren, bis sich alles aufgelöst hat.
Milchschokolade-Mischung unter Rühren zum Kochen bringen.
Vanilleschote entfernen, die Kakao-Stärke-Mischung einrühren.
Unter ständigem Rühren mit einem Schneebesen 30 Sekunden kräftig aufkochen lassen, dann Topf vom Herd nehmen.
Die Schlagsahne steif schlagen.
Die Hälfte der Sahne unter die Puddingmasse ziehen und in Schüsselchen füllen.
Den Pudding dünn mit restlichem Zucker bestreuen, so bildet sich keine Haut.
Bei Zimmertemperatur abkühlen lassen.
Übrige Sahne kalt stellen und vor dem Servieren nochmals durchrühren.
Dann auf den Pudding geben und servieren
Lasst es euch schmecken!
Diese Rezept stammt aus dem Buch „Heimat“ von Tim Mälzer
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Wenn Euch das Rezept gefallen hat, würde ich mich auf euren Kommentar und einen Like auf meiner Facebook-Seite freuen.
Необходими продукти за 4 - 5 порции:
1 шушулка (пръчка)
|
ванилия
|
100 г
|
шоколад
|
500 мл
|
прясно мляко
|
30 г
|
нишесте
|
1 с. л.
|
какао на прах
|
60 г
|
захар
|
200 г
|
течна сметана
|
Начин на приготвяне:
Разрежете ваниловата шушулка с остър нож по дължина и изстържете със задната част на ножа семенцата.
Нарежете шоколада на едри парчета.
Изсипете в тенджера 400 мл прясно мляко, сложете какълцания шоколад, семенцата ванилия и шушулката.
В отделна купа изсипете останалото 100 мл мляко, нишестето, какаото, 40 г захар и разбъркайте с телена бъркалка, докато всичко се разтвори.
Сложете тенджерата с шоколадовата смес на котлона да заври.
Извадете ваниловата шушулка, изсипете постепенно сместа с разтвореното нишесте, като разбърквате.
Оставете да ври на силен огън за около 30 секунди, като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка.
След това махнете пудинга от котлона.
Разбийте сметаната, докато започне да се сгъстява.
Прибавете половината от разбитата сметана към пудинга, разбъркайте.
Разпределете готовия пудинг в купички или чаши, поръсете го с останалата захар (за да не се образува коричка).
Разрежете ваниловата шушулка с остър нож по дължина и изстържете със задната част на ножа семенцата.
Нарежете шоколада на едри парчета.
Изсипете в тенджера 400 мл прясно мляко, сложете какълцания шоколад, семенцата ванилия и шушулката.
В отделна купа изсипете останалото 100 мл мляко, нишестето, какаото, 40 г захар и разбъркайте с телена бъркалка, докато всичко се разтвори.
Сложете тенджерата с шоколадовата смес на котлона да заври.
Извадете ваниловата шушулка, изсипете постепенно сместа с разтвореното нишесте, като разбърквате.
Оставете да ври на силен огън за около 30 секунди, като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка.
След това махнете пудинга от котлона.
Разбийте сметаната, докато започне да се сгъстява.
Прибавете половината от разбитата сметана към пудинга, разбъркайте.
Разпределете готовия пудинг в купички или чаши, поръсете го с останалата захар (за да не се образува коричка).
Оставете пудинга да се охлади на стайна температура.
Сложете останалата сметана в хладилника, разбийте сметаната отново преди сервиране.
Декорирайте пудинга с 1-2 лъжици бита сметан и поднесете!
Да ви е сладко!
Сложете останалата сметана в хладилника, разбийте сметаната отново преди сервиране.
Декорирайте пудинга с 1-2 лъжици бита сметан и поднесете!
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri